27. 8. 2014 | Milan Sochor, Richard Wagner

Lukáš Havel je v Třebíči spokojený, Rebelové se pokusí prolomit své trápení proti Dukle

Minulou sezonu se stal nejlepším střelcem v mužstvu Havlíčkova Brodu, přestože závěr sezony dohrával v barvách Havířova. Pro letošní sezonu se domluvil na spolupráci s dalším týmem z Vysočiny, a to s Třebíčí. Mluvíme o zkušeném útočníku Lukáši Havlovi, se kterým jsme udělali po vítězném zápasu Třebíče rozhovor. Mohl tak mít z vítězství radost, zatímco trápící se Rebelové budou chtít uspět hned ve čtvrtek 28. srpna od 18 hodin na domácí půdě, kde je čeká další zápasový test. Ke čtvrtému kolu Regionálního poháru přijede Dukla Jihlava, které má Havlíčkův Brod po úvodní porážce co oplácet.

O slovo se přihlásil Regionální pohár, který pokračoval již svým třetím kolem. Rebelové chtěli změnit číselný údaj v kolonce bodů tabulky z nuly na nějakou vyšší hodnotu, do cesty se jim však postavila Horácká Slavia Třebíč. Jediný gól rozhodl o tom, že v Kotlině nezůstal bod žádný a všechny si odvezli Horáci. Z vítězství se mohl radovat také Lukáš Havel, jenž tým Bílých hvězd posílil. „Vyhráli jsme, to je pro nás důležité. Hodně se bránilo, výsledek 1:0 pro diváky asi není příliš zajímavý, ale takový je hokej,“ hodnotil utkání zkušený útočník.

Po výhře nad Jihlavou je to druhé zvládnuté derby, což může být dobré znamení směrem k nadcházející sezoně. „My to takhle nebereme. Jsme rádi, že vyhráváme, připravujeme se hlavně na soutěž. Tohle je stále jenom příprava, ale i tak si z těchto zápasů musíme brát ponaučení.“ Hráči Třebíče v předchozích 3 ročnících opanovali Regionální pohár, letos tak mohou navléknout pomyslný čtvrtý korálek. Je to motivace navíc pro kabinu? „Já jsem to ani nevěděl, takže opravdu nevím,“ odpovídá za sebe.

Lukáš Havel prostředí v Havlíčkově Brodě dobře zná, velkou část minulé sezony oblékal dres Rebelů. Tentokrát se zde představil jako soupeř, nějaké zvláštní pocity to v něm však nevyvolalo. „To je sport, teď hraju za Třebíč. Co bylo, to bylo.“ Nyní má po boku další zkušené harcovníky Davida Dolníčka a Romana Erata. „Hraje se mi dobře, kluci jsou zkušení. Vyhovíme si, myslím, že nám to bude klapat,“ hodnotí spolupráci s novými parťáky.

Muž, od kterého si v Třebíči slibují zvýšenou produktivitu, hrál velmi aktivně a měl několik dobrých šancí, které nakonec pukem v síti za zády Jana Dlouhého neskončily. „Doufám, že koncovku si šetříme do soutěžních zápasů,“ usmívá se Havel. Soutěž Třebíčští začínají na ledě Havířova. „Budeme muset hrát dobře zezadu, hrát poctivou hru. Zkusíme tam získat nějaké body,“ odkrývá jejich plány. V Havířově se dokonce sám v závěru sezony mihnul, poradí něco svým novým spoluhráčům? „To ne, každá sezona je jiná. To se nedá takhle nic poradit.“

Do ochozů Kotliny si na přípravná utkání příliš mnoho lidí zatím cestu nenašlo. V Třebíči je tomu jinak, tam se návštěva nedostala pod hranici 500 lidí. Na druhém domácím přátelském utkání proti Kometě Brno atmosféru tvořilo dokonce 2260 hokejových nadšenců. Své oblíbence jezdí podpořit i na venkovní utkání, skupinka fanoušků přijela i do Havlíčkova Brodu. „Baví je to, my jsme rádi. Pro fanoušky se to hraje, takže jsme rádi, že jsme vyhráli, když se sem trmáceli tu cestu,“ uzavírá Lukáš Havel.

Ve čtvrtek Kotlinu čeká derby s Jihlavou

Rebelové již 5 utkání v řadě nedokázali vyhrát, navíc se trápí střelecky. Dlouhých 150 minut se nepodařilo dostat kotouč do soupeřovy svatyně. To vše se ale může změnit už ve čtvrtek, kdy k dalšímu kolu Regionálního poháru přijede Dukla Jihlava. V předešlém kole Havlíčkobrodští podali sympatický výkon a k radosti mnohdy chyběl jen kousek štěstí. Přijďte tak ve čtvrtek 28. srpna od 18 hodin podpořit bojovníky z Kotliny, aby se podařilo prolomit tuto nepříznivou sérii.

Minulý zápas Dukly:

HC Dukla Jihlava - ČEZ Motor České Budějovice 5:3

Branky a nahrávky: 17. Melenovský (Seman, Zadražil), 22. Seman (Zadražil), 24. Kaláb (Čachotský, Zeman), 27. Šidlík (Důras, Schejbal), 58. Seman (Melenovský, Důras) - 1. Heřman (Kuchejda, Boháč), 19. Nouza (Švihálek, Vráblík), 55. Boháč (Heřman). Rozhodčí: Kukeně - Jeletz, Rittich. Vyloučení: 7:7, navíc Kuřítko (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 693. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2, 4:3, 5:3. Třetiny: 1:2, 3:0, 1:1.

HC Dukla Jihlava: Kacetl – Zadražil, Kaláb, Šidlík, Dobrovolný, Schejbal, Podlipnik, Čáp, Štebih – Mikeš, Zeman, Čachotský – Melenovský, Seman, Důras – Prokš, Štěpánek, Březina – Anděl, Jícha, Kuřítko

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu