14. 8. 2014 | Richard Wagner

Do Kotliny zavítala česká reprezentantka Kateřina Mrázová, přípravu s juniory si chválí

HAVLÍČKŮV BROD - Sezona jí v americké ženské hokejové lize ještě nezačala, ale ona nelení a jezdí po ledě v dresu juniorky svého rodného Kolína. Řeč je o Kateřině Mrázové, letošní mistryni světa divize IA. Kolínští junioři se v rámci kolotoče přípravných zápasů představili na ledě Rebelů, kde slavili výhru 7:3. Blonďatá útočnice sice do zápisu bodově nevstoupila, avšak na ledě byla vidět hodně. A to nejen díky svým dlouhým vlasům vykukujícím zpod helmy, ale především díky svému dravému výkonu.

Kateřina Mrázová se v rámci "letních hokejových prázdnin" rozehrává s juniorkou Kolína na ostrou ligovou sezonu, kterou by měla opět strávit za mořem, konkrétně v celku Boston Blades. „Je to dobré do začátku sezony. Pro kluky je důležité každé vítězství, aby byli nabuzení a pro mě je to dobrá příprava,“ hodnotí Kateřina Mrázová dnešní střetnutí.

Teď trénujete s kolínskou juniorkou. Jak velký je to rozdíl oproti ženské lize?
Nevím jak v české ženské lize, tu nehraji, protože jsem v té Americe, ale rychlostně je to o ten krok rychlejší a hlavní rozdíl je ve hře do těla.

Může vám tato příprava pomoci i do nadcházející baráže s Japonskem o elitní skupinu mistrovství světa?
Určitě. S těma klukama je to dobrá příprava. Je to rychlé a svižné. Myslím si, že je to dobré pro to, abych pak pomohla reprezentaci.

Nemáte občas na ledě problémy s tím, že byste v zápalu hry křičela na kluky v ženském rodě?
(úsměv) Ne, v tomhle problém nemám. Já jsem odmala hrála s klukama, takže s tímhle problém určitě nemám.

Hrajete v Americe, jak velký je to rozdíl oproti Česku?
Je to velký rozdíl. Tam se ženskému hokeji daří jinak, než tady. V Česku ta podpora není taková jako v Americe. Rozdíl je veliký i v kvalitě, rychlosti a důrazu u brány.

Vraťme se zpět k tématu, které jsme již nakousli - baráži o elitní skupinu. Co bude podle vás důležité, abyste Japonky porazily?
Určitě musíme hodně střílet a dát góly. Japonky jsou malé, rychlé a dobře si drží svá místa. Je důležité jít přes jednoho hráče do brány a dát góly. S tím máme docela problémy, s koncovkou.

Zase na druhou stranu... koncovka sice slabší, ale obrana v čele s brankářkou Klárou Peslarovou je silná, což se ukázalo i na mistrovství světa v Přerově.
Určitě, Klára umí podržet. Když se jí povede zápas, tak je to jistota vzadu. To je pro každé vítězství důležité, když se můžeme spolehnout na svého gólmana.

Nemrzí vás trochu, že po přepočtu koeficientu nebudete hrát doma, ale v Japonsku?
Určitě nás to mrzí kvůli lidem, protože by byla hezká atmosféra. Viděli jsme to teď v tom Přerově. Divákům musím znovu moc a moc poděkovat, protože to bylo úžasné. Zase na druhou stranu na nás bude o něco menší tlak, protože Japonky hrají doma a bude na ně ten tlak větší. To by pro nás mohla být menší výhoda, že by mohly být nervózní. Uvidíme, musíme se s tím poprat.

Ale zase navštívíte hokejovou destinaci, kam se jen tak někdo nepodívá...
To je pravda, procestujeme toho hodně, ale musím říci, že vidíme většinou jen zimák a hotel. Na nějakou vyhlídku už pak není moc čas. Soustředíme se hlavně na hokej. Když pak máme den volna, tak jdeme třeba na krátkou procházku, ale jinak toho moc nevidíme. Jak říkám, jenom zimák a hotel.

Teď jste ale doma v České republice. Jak to máte s dojížděním do Ameriky? Jezdíte sem pravidelně, nebo jste tu jen na prázdniny?
Jsem tu jenom na prázdniny, protože tam mám i školu. Další rok to ale vypadá, že tam budu i na prázdniny, protože tam mám mít letní školu, takže nevím, jestli se domů vůbec podívám. Možná na Vánoce. Uvidíme, jak to dopadne... Na Vánoce a na zápasy reprezentace (smích).

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu