11. 8. 2014 | Luboš Vácha, Ladislav Vácha

Rebelové jdou po krátké přestávce znovu do boje, hned dvakrát se postaví Šumperku

Havlíčkobrodští hokejisté stále mobilizují své síly na nový prvoligový ročník. Během tohoto týdne je čekají celkem tři zápasy, z toho dva po sobě proti jednomu soupeři, a kterému? V úterý 12. srpna se svěřenci trenérského tandemu Miroslav Barus – Richard Cachnín představí v hokejovém stánku Šumperku, soupeře z druhé nejvyšší tuzemské soutěže. Pak následuje jednodenní pauza a hned ve čtvrtek 14. srpna se jde znovu bojovat mezi Rebely a Draky, odveta ale proběhne na ledě Kotliny. Časy začátků zápasů by měly být v Šumperku i v Havlíčkově Brodě stejné, tedy úderem 18. hodiny.

Co je nového u Rebelů

Hráči z havlíčkobrodské Kotliny vyrazili k minulému utkání v razantně změněné sestavě na jih Moravy, kde se představili na ledě druholigového Hodonína. „Měli jsme dnes v týmu tři kluky, kteří budou v sezoně hrát za juniorku, potom tam bylo několik hráčů, kteří jsou u nás na zkoušku a bojují o místo a z týmu, který by měl hrát v sezoně, jsme tady měli jen asi osm hráčů,“ prozradil Miroslav Barus.

Čtyřicet minut utkání se odehrálo za vyrovnaného stavu 1:1. Během třetího dějství se hodonínským hokejistům roztrhl pytel s góly, a ti jich za poslední dvacetiminutovku nastříleli celkem šest. Rebelové se pak ještě trefili dvakrát. To ale samozřejmě na domácí tým nestačilo. Z Rebelů se na listinu střelců zapsali Petr Kuchta, Adam Řehák a Kristián Kučera.

Odehrané přátelské zápasy

HC Rebel Havlíčkův Brod – Férencvároš TG Budapešť 4:3sn
HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Škoda Plzeň 1:3
HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Kometa Brno (jun.) 3:2
HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Benátky nad Jizerou 3:4sn
SHK Hodonín – HC Rebel Havlíčkův Brod 7:3

Mimo hru jsou Milfait a Kozlík

Předposlední zápas proti Benátkám nad Jizerou se stal tak trochu osudným Janu Milfaitovi, který utržil nepěknou ránu čepelí hokejky do obličeje. Zranění bylo „naštěstí“ jenom na stehy v obočí a na tváři. Oko je v pořádku. Zda Jan Milfait nastoupí, nebo ne, ještě nevíme. Informace se k vám samozřejmě dostanou.

Dalším marodem z havlíčkobrodské střídačky je David Kozlík, kterému prasklo slepé střevo, což je životně nebezpečné a lékaři hovoří o štěstí. Mladý hokejista je již několik dní po operaci a čeká ho léčba. Přejeme mu tedy úspěšné uzdravení a návrat na led.

Šumperk začal s přípravnými duely minulou středu

Draci, jak se přezdívá šumperským hokejistům, nastoupili k prvnímu přípravnému duelu o něco déle než Rebelové. Ve středu 6. srpna zavítal na led Tyršova stadionu Šumperk ruský soupeř Ariada-Akpars Volžsk. Zápas se odehrával ve vyrovnaném duchu a vítěze muselo za stavu 4:4 určit prodloužení. To zvládli lépe hosté a mohli se tak radovat z výhry 5:4. První prověrka, ještě k tomu proti zahraničnímu soupeři, byla pro domácí Draky určitě zajímavá a pro mnohé hráče poučná.

„Samozřejmě byly věci, které se daly udělat v zápase s Volžskem lépe. Ale nemůžeme ještě tolik hodnotit, tým je teprve tři dny na ledě a kluci mají plnou tréninkovou zátěž. Musím naopak říct, že jsem mile překvapen výkonem týmu, kéž by se takhle nedařilo jen dnes, ale i v následujících utkáních. Nové hráče a posily znám, všichni mají kvalitu. Teď samozřejmě záleží, kdo z nich nejvíce zabojuje o smlouvu. Máme s kolegou trenérem nad čím přemýšlet, protože dnes nováčci ukázali hlad po úspěchu,“ řekl pro oficiální web Šumperku kouč Radek Kučera.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu