16. 2. 2014 | Ladislav Vácha

Mladší dorost v derby Vysočiny držel s favoritem krok, nakonec však po nepovedené poslední třetině Jihlavě podlehl

Mladí Rebelové vstupovali do utkání ve velké herní pohodě, po prolomení nepříjemného bodového půstu třikrát za sebou vyhráli a díky nečekanému triumfu na ledě lídra z Brna předskočili v tabulce Mladou Boleslav, která spadla na poslední sestupové místo. Fantastickou formu chtěli potvrdit i proti krajskému rivalovi z Jihlavy, s nímž už od úvodního vhazování sváděli vyrovnanou a útočnou bitvu, při níž velmi dobře chytali oba gólmani. Hosté se v Kotlině ujali vedení v prostřední části, které v závěrečném dějství ještě třemi brankami navýšili. Ve skvělém světle se předvedl jihlavský útočník Pavel Kousal, jenž si připsal hattrick.

Úvodní minuty se odvíjely podle scénáře hostů z Jihlavy, kteří byli aktivnější a častěji se probíjeli do zakončení. První obrovská šance na sebe nenechala dlouho čekat, už ve 4. minutě vypálil na vrcholu kruhů Tomáš Mejzlík a jeho rána byla sražená, ale naštěstí pro Rebely jen do Markova levého betonu. Zanedlouho zahrozili i domácí, ale přečíslení 2 na 1 skončilo nepřesnou přihrávkou. Hned z protiútoku se Dukla mohla ujmout vedení, ale Kryštof Chylík trestuhodně minul zcela odkrytou bránu. Havlíčkův Brod postupem času vyrovnal hru, hodně mu k tomu napomohla i přesilovka po faulu Pavla Kousala. Tentýž hráč byl hodně blízko k tomu, aby protrhl střelecké trápení svého týmu, jenže po návratu z trestné lavice dorážel ze vzdálenosti několika kroků těsně vedle Markovy svatyně.

Havlíčkobrodská družina vlétla do prostřední části s velkou chutí a mohla jako první pohnout s průběžným stavem na časomíře. Z mírného úhlu na levé straně dorážel kapitán David Michálek, jenže gólman Kořenář se ve svém brankovišti rychle přesunul a předvedl skvělý zákrok. Mladé Rebely promarněná šance mrzela o to více, že na sklonku 24. minuty pláchl jejich obraně Pavel Kousal a zblízka poslal puk k přední tyčce nad Markovo rameno. Bojovníci z Kotliny měli celou řadu příležitostí na vyrovnání, jenže buď ztroskotali na výborně chytajícím brankáři Kořenářovi, nebo je v klíčovém okamžiku zradila muška. Kraučukův soubor měl navrch a fanoušci v ochozech Kotliny sledovali atraktivní hokej, protože kupředu se dostávala i Jihlava.

Na začátku třetího dějství přišel moment, který zřejmě rozhodl o osudu utkání. Při rychlém protiútoku vypálil z pravého kruhu Ondřej Najman a brankář Marek udržel puk pod betonem, jenže k tomu bleskově dojel důrazný Pavel Kousal a prošťouchal puk až za brankovou čáru. Stále se pokračovalo v útočném a vyrovnaném hokeji, který nabízel šance na obou stranách pomyslné barikády. Ve 49. minutě to vypadalo s Rebely ještě hůř, protože Josef Berka našel zpoza brány přesným pasem Vladimíra Oščádala, jenž z předbrankového prostoru střelou bez přípravy trefil mezírku mezi betony přesouvajícího se gólmana Marka. Havlíčkův Brod vzápětí nevyužil přesilovku a trest na sebe nenechal dlouho čekat. Hokejisté z metropole Vysočiny předvedli přesnou a bleskovou akci, na jejímž konci stál nepokrytý Pavel Kousal, jenž zápěstím z prostoru mezi kruhy završil hattrick. Rebelové dělali čest svému bojovnému jménu a i nadále bojovali alespoň o čestný úspěch, jenže ani střelecké štěstí jim nepřálo. Dukla tak splnila papírové předpoklady a odvezla si z Kotliny výhru 4:0.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 0 0 -4 0
Lukáš Beran 0 0 0 0 0
Mirek Březina 0 0 0 0 0
Adam Fixa 0 0 0 0 0
Pavel Hendrych 0 0 0 0 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 0 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 0 0
Filip Chymo 0 0 0 0 0
Slavomír Kadleček 0 0 0 0 0
Jiří Kopic 0 0 0 -4 2
Tomáš Lachman 0 0 0 0 0
David Michálek 0 0 0 -4 0
Viktor Michalička 0 0 0 -4 0
Michal Němec 0 0 0 0 0
Jan Petržílek 0 0 0 0 0
Josef Pilný 0 0 0 0 0
Matěj Vála 0 0 0 0 0
Vojtěch Veverka 0 0 0 0 0
Jiří Vlach 0 0 0 -4 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
David Marek 60 44 4 40 90,91 0 0

Ohlasy k utkání

29. kolo, neděle 16.2.2014 od 10:00
0:4
(0:0, 0:1, 0:3)
Havl. Brod - Jihlava
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 24. Kousal (Chylík, Najman), 44. Kousal (Najman), 49. Oščádal (Berka, Mejzlík), 53. Kousal (Smutný, Chylík). Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Matěj Jirčík, Petr Lisa. Vyloučení: 2:4, navíc Vlach (HBR) OT 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 31:44. Průběh utkání: 0:4.

Sestavy

Havl. Brod

Marek (Hanák) – Němec, Benák, Vala, Kopic, Lachman, Hrabaň – Hendrych (A), Kadleček, Fixa, Holenda, Petržílek, Vlach, Beran (A), Chymo, Pilný, Veverka, Březina, Michálek (C), Michalička.

Jihlava

Kořenář (Škarek) – Havelka, Mareš, Pražák, Habermann – Čermák, Branský, Najman, Adam, Chylík, Mejzlík, Smutný, Huňáček, Berka, Kousal, Oščádal.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu