22. 1. 2014 | Martin Voltr

Olympiáda i s trojicí mladých Rebelů! Hodně dobrá zkušenost, říká Vojtěch Veverka

Děním na Vysočině aktuálně hýbou Hry VI. zimní olympiády dětí a mládeže. Sportem se zdaleka největším obsazením je tradičně hokej, který pravidelně poutá velkou pozornost. A to i pro fanoušky Rebelů! Tři mladší dorostenci z Havlíčkova Brodu totiž reprezentují domácí výběr kraje Vysočina, který je zatím nadmíru úspěšný. Jedním z nich je útočník Vojtěch Veverka.

Hokejový turnaj se odehrává v Havlíčkově Brodě a Jihlavě, hráči pod hlavičkou Vysočiny mají svůj domov na Horáckém zimním stadionu. To je pro Veverku možná trochu škoda. „Docela ano, chtěl jsem hrát v Brodě. Bylo by to na domácím ledě, přijde mi tam lepší stadion a líp se mi tam hraje. Ale nedá se nic dělat,“ ví mladý hokejista.

V Jihlavě se odehraje rovněž celý finálový den, který přijde na řadu ve čtvrtek. A domácí reprezentanti už mají jisté, že v jeho průběhu nebudou na ledě scházet – v prvních čtyřech zápasech totiž nenašli jediného přemožitele! Postupně porazili Olomoucký kraj 3:2, Pardubický vysoko 10:2, Plzeňský 2:1 a Zlínský 2:1.

„Když do toho dáme všechno, myslím, že se zadaří,“ říká jeden ze zástupců havlíčkobrodského klubu. Kromě něj ještě kraj reprezentují také Matěj Vála s Davidem Dondou a všichni tři teď jistě mají v hlavách i situaci mladšího dorostu Rebelů, kde pravidelně nastupují.

Ten má zatím bohužel sestupové starosti, ale poslední vítězství nad silným Libercem 3:2 po samostatných nájezdech jistě dodá celému týmu velké sebevědomí. „Teď se to lepší. Sice jsme poslední, ale věřím, že se to i díky novým trenérům změní a extraligu udržíme,“ hlásí Vojtěch Veverka. Rebelové ztrácejí na svého nejbližšího soupeře, tedy Mladou Boleslav, šest bodů.

Letošní ročník extraligy nemá ve skupině Střed žádného outsidera, jako tomu bývalo v předchozích letech. „Těžko říct, proč jsme spadli dolů. Na začátku jsme hráli slušně, ale pak jsme měli dlouhou sérii proher. Opravdu nevím, čím to je,“ přemítá čtrnáctiletý útočník, který na právě probíhající olympiádě zatím nasbíral čtyři body za gól a tři asistence.

„Olympiáda je pro mě hodně dobrá zkušenost. Jsem rád, že se odehrává zrovna tady. Už to není nic malého,“ uvědomuje si hokejista, který má i v Jihlavě pochopitelně podporu svých blízkých. „Jasně, vždycky se přijedou na zápas podívat,“ doplňuje Vojtěch Veverka. On i celá Vysočina teď věří, že domácí hokejisté udělají před svými fanoušky na Olympiádě dětí a mládeže úspěch!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu