25. 10. 2013 | Ladislav Vácha

Starší dorost nezvládl bitvu o čelo tabulky a doma podlehl v derby Vysočiny Třebíči

Starší dorostenci hostili v domácím prostředí Horáckou Slavii Třebíč, přičemž prestižní derby Vysočiny ještě více okořenilo to, že mladí Rebelové museli proti svému regionálnímu konkurentovi hájit čelo prvoligové tabulky. Bílé hvězdy se v úvodní dvacetiminutovce dostaly do těsného vedení, které udržely i v prostřední části. Ve třetí třetině odskočily partě z Kotliny na rozdíl dvou branek a zisk tří bodů definitivně podtrhly trefou do prázdné brány při power-play domácích. Posunuly se tak na čelo tabulky právě před Havlíčkův Brod, za který pálili přesně do černého Jakub Kraučuk, Jakub Abbrent a Tomáš Cejpek.

Rebelové se ujali vedení, ale Bílé Hvězdy otočily

Rebelové vlétli do důležité bitvy, v níž jim šlo o uhájení čela tabulky, s velkou chutí a radovali se z rychlého vedení. Ve 3. minutě vyhrál Jakub Abbrent vhazování, ke kotouči se dostal u mantinelu Tomáš Cejpek a poslal nahrávku mezi kruhy, kde se opřel do puku Jakub Kraučuk, který skóroval přesně k tyčce. Havlíčkův Brod mohl navýšit své hubení vedení při hře v početní převaze, ale dvouminutový trest Jiřího Wasserbauera nevyužil. A třebíčský trest na sebe nenechal dlouho čekat, když po pasu Ondřeje Urbana napřáhl mezi kruhy Radim Ferda a doslova propálil brankáře Adama, který neměl čisté svědomí, protože střelu nezkrotil ve své lapačce a kotouč se došoural až za brankovou čáru. Potom přišla fáze hry, jež byla z obou stran nedisciplinovaná. Ve 13. minutě předvedl hodně zbytečný útočný faul Martin Polák, a i když jeho spoluhráči oslabení přečkali, domácí inkasovali. A byl u toho právě Martin Polák, který si u mantinelu nezpracoval jednoduchý kotouč, Radim Ferda naservíroval puk před bránu a najíždějící Ondřej Urban se střelou nad vyrážečku nemýlil. Mladí bojovníci z Kotliny si ve zbytku úvodní dvacetiminutovky zahráli ještě dvě přesilovky, ale vyloženou šanci si v nich nevytvořili.

Třebíč si udržela nejtěsnější náskok

Na začátku prostřední části domácí mladíky zchladila studená sprcha, protože už za 47 sekund hry se ve skrumáži před bránou nejlépe zorientoval Patrik Matov a vyhnal brankáře Jiřího Adama, kterého nahradil jeho kolega Vít Kekula, na střídačku. Ve 26. minutě měl ideální příležitost ke snížení Michal Přibyl, ale zblízka nastřelil jen Svobodův beton. A aby toho nebylo málo, tak útočné trio Lukáš Hort - Jiří Všetečka - Vojtěch Maštěra dokonale vyšachovalo havlíčkobrodskou obranu a posledně jmenovaný z prostoru mezi kruhy zvýšil už na 4:1 pro Horáky. Mladí Rebelové ale udělali čest svému bojovnému jménu a vrátili se v závěru třetiny zpět do hry o důležité body. Ve 39. minutě doslova dotlačil kotouč do sítě Jakub Abbrent, který našel skulinku mezi Svobodovými betony. Než se stihli zaskočení hosté trochu vzpamatovat, lovil David Svoboda smutně kotouč ze své sítě znovu. Jakub Kraučuk trefil svým projektilem jen Svobodovy betony a Tomáš Cejpek z dorážky 8 sekund před druhou sirénou snížil na nejtěsnější rozdíl.

Horácká Slavia si cenný triumf utéct nenechala

Horáci se dokázali v kabině uklidnit a v úvodu závěrečného dějství vsítili veledůležitou branku. Ve 42. minutě Rebelové ztratili puk a v kruhu vypálil David Tůma, jehož rána propadla Vítu Kekulovi mezi tělem a rukou do sítě. Ve 46. minutě mohl ještě více přiblížit hosty k plnému bodovému zisku Adam Dobeš, ale jeho ránu vytáhl z brány obránce Jan Krajcigr. Na druhé straně se zaskvěl i Vít Kekula, jenž vychytal vyrážečkou dělovku Radima Ferdy a betonem zlikvidoval i dorážku Ondřeje Urbana. Svěřenci trenérského tandemu ještě zkoušeli s nepříznivým stavem něco udělat, ale jejich snaha nedopadla na úrodnou půdu. Ba naopak, při power-play soupeře upravil na konečných 6:3 z třebíčského pohledu Radim Ferda, který trefil prázdnou bránu. Třebíč si tak došla pro cenné tři body a posunula se na první místo tabulky právě před soubor z Kotliny.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 1 1 2 0 0
Marek Bancíř 0 0 0 0 0
David Bušek 0 0 0 0 2
Tomáš Cejpek 1 1 2 0 0
Lukáš Gažák 0 0 0 0 2
Michal Kořenář 0 0 0 0 0
Jan Krajcigr 0 0 0 0 0
Jakub Kraučuk 1 1 2 0 2
Lukáš Křížek 0 0 0 0 0
Jakub Lacina 0 0 0 0 0
Patrik Málek 0 0 0 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 0
Karel Petržílek 0 0 0 0 0
Martin Polák 0 0 0 0 2
Michal Přibyl 0 0 0 0 0
Michal Semrád 0 0 0 0 2
Dominik Suchý 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jiří Adam 21 3 3 0 0,00 0 0
Vít Kekula 39 2 2 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

11. kolo, pátek 25.10.2013 od 18:00
3:6
(1:2, 2:2, 0:2)
Havl. Brod - Třebíč
C. E. B. liga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 3. Kraučuk (Cejpek, Abbrent), 39. Abbrent, 40. Cejpek (Kraučuk) – 9. Ferda (Urban), 15. Urban (Ferda), 21. Matov, 34. Maštera (Všetečka, Hort), 42. Tůma, 60. Ferda. Rozhodčí: Jiří Stolín – Jan Kleprlík, Martin Kratochvíl. Vyloučení: 7:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: -. Střely na branku: -. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 3:4, 3:6.

Sestavy

Havl. Brod

Adam (21. Kekula) – Gažak, Lacina, Bušek, Krajcigr, Mendl, Bancíř, Suchý – Přibyl, Kraučuk, Abbrent, Křížek, Kořenář, Málek, Cejpek, Polák, Petržílek, Semrád.

Třebíč

Svoboda (Nováček) – Hodek, Hort, Oburka, Kabelka, Wasserbauer, Valík, Šimka, A. Dobeš, Maštera, Kajnar, Všetečka, Ferda, Matov, Urban, J. Dobeš, Tůma, Mejzlík, Pokorný.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu