23. 10. 2013 | Richard Wagner

Jaroslav Koma: Když se člověk zamkne, tak pak určitě dostane gól

Havlíčkův Brod - Rebelové dokázali potřetí v řadě bodovat na svém ledě a z domácí série tak berou plný bodový zisk. Znovu to ale bylo o fous, jelikož AZet bojoval a parta z Kotliny rozhodla až necelých pět minut před koncem střetnutí. S Havířovem dorazil do Havlíčkova Brodu také nejproduktivnější obránce, a třetí nejlepší hráč v kanadském bodování celého týmu, Jaroslav Koma, jenž před nedávnem na zimním stadionu v Kotlině působil. Důrazný zadák dnes sice nebodoval, zato na své pozici hrál s velký přehledem.

Jaké jsou vaše dojmy z dnešního utkání? Opět jste prohráli s týmem z Vysočiny.
Nevím…(hledá ta správná slova)… prostě domácí dali o jednu branku víc a vyhráli. Asi takové jsou mé pocity. Těžko se mi to hodnotí.

Dneska jste odehráli třetí utkání v pěti dnech. Byl na vás nějak vidět únava? Přeci jen, ta utkání předtím nebyla jednoduchá.
Já jsem necítil únavu vůbec. Spíše jsem cítil něco jiného, ale únava to nebyla.

Ve třetí třetině byla na obou týmech vidět snaha nedostat gól. S čím jste do této třetiny šli, bylo vaší taktikou se „zamknout“ a nedostat gól?
To ne, protože nejhorší je, že když se člověk zamkne, tak pak určitě dostane góla, takže zamykat jsme nic nechtěli. Nejhorší to je, když člověk brání nějaký výsledek. A 2:2 není výsledek výhodný ani pro jednu stranu, ani pro druhou, takže to bylo pořád otevřené a na konci jsme dostali gól. Dali o jeden víc, takže to dopadlo 3:2 pro Brod. Brod má tři body a my máme kulový.

Co bylo tím hlavním činitelem nebo momentem toho, že ten zápas skončil tímto výsledkem. Byla to ta branka pět minut před koncem?
Ten zápas se celou dobu vyvíjel tak, že my jsme vzadu chybovali, nedostávali jsme se dopředu, skoro vůbec ne do přečíslení. Všichni jsme dobruslovali nějaký způsobem dopředu a hned jsme se hnali zpátky. Nevytvořili jsme si moc šancí. Něco tam bylo, ale ne tolik konkrétního. Ten zápas začal už tak dost blbě, protože jsme si srazili puk do brány. Ale to je hokej a to se stává, ale my musíme hrát k nim dopředu a začít konečně dávat góly, protože my máme 1,5 vstřeleného gólu na zápas, takže to je docela bída.

Vy jste tady v havlíčkobrodské Kotlině před dvěma lety působil. Byl jste před zápasem s někým v kontaktu. Radil jste třeba hráčům, na koho si dát pozor?
Ne ne, to nemám zapotřebí. Od toho je trenér. A co se týče kluků, tak jsem s nimi v kontaktu nebyl. Trenér se mě na nic neptal, a tak jsem neměl zapotřebí nikomu nic vysvětlovat. Každý v první lize ví, že nebezpeční jsou Endál, Havel a Péťa Polodna, který dnes hrál opět výborný zápas. Takže těžko někomu radit.

Dneska si ve vašem týmu odbyl svoji premiéru coby jednička na kluzišti soupeře Petr Matoušek. Co říkáte na jeho výkon?
Chytal výborně, akorát my jsme mu nepomohli dozadu. Za góly, co dostal, nemohl. Zlikvidoval mnoho šancí a kdybych měl někoho vyzdvihnout, tak je to určitě on. Skoro jako jediný si zaslouží pochvalu, protože chytal výborně, vychytal mnoho šancí, ale bohužel my jsme dali o gól míň a dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Co je potřeba do příštího zápasu nejvíce zlepšit?
Všechno. Hru dopředu, hru dozadu, rozehrávku, střelbu a já nevím, co všechno tam ještě je. Prostě všechno.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu