18. 10. 2013 | Ladislav Vácha

Rebelové hostí Olomouc. Musíme se z toho co nejrychleji oklepat, říká po vysoké porážce Mička

Havlíčkobrodská družina pokračuje v nabitém programu 1. ligy už sobotním zápasem, v němž ji čeká druhý silný soupeř. Do Kotliny přijede rozjetá Olomouc, jež v současné době okupuje čtvrté místo tabulky. Hanáci budí v posledních sezonách velký respekt, vždyť v minulém soutěžním ročníku bojovali v baráži o postup do nejvyšší tuzemské soutěže. Rebelové si budou chtít udobřit své fanoušky po nevydařené cestě do Mladé Boleslavi, kde utrpěli vysokou a nepříjemnou porážku 0:6. „Musíme se z toho co nejrychleji oklepat a připravit se na další zápas,“ řekl po utkání se Středočechy havlíčkobrodský trenér Jiří Mička. Utkání začne v sobotu 19. října od 17:00, připraven bude i tentokrát on-line přenos.

HC Rebel vs. HC Olomouc

znak týmu znak týmu
6-0-1-5 bilance 8-0-1-3
7., 19 bodů umístění 4., 25 bodů
34:37 skóre 48:23
5:2 (Kadaň, D) nejvyšší výhra 7:0 (Havířov, D)
5,88 % Využití přesilových her 18,87 %
3 góly v přesilovce 10
0:6 (Mladá Boleslav, V) nejvyšší prohra 2:4 (Mladá Boleslav, V)
David Dvořáček 10 bodů (4+6) nejproduktivnější hráč Ondřej Švaňhal 12 bodů (6+6)
Lukáš Havel 6 gólů nejlepší střelec Ondřej Švaňhal 6 gólů
David Dvořáček,
Petr Polodna 6 asistencí
nejlepší nahrávač Denis Kindl,
Roman Rác 8 asistencí
Karol Korím 5 bodů (1+4) nejproduktivnější obránce Ctirad Ovčačík 5 bodů (1+4)
Karol Korím,
Tomáš Semrád +6
nejlepší hráč v +/- Jakub Bartoň +10
Marek Drtina -7 nejhorší hráč v +/- David Škůrek -1
Tomáš Semrád 29 minut nejtrestanější hráč Richard Diviš 33 minut
Petr Opršal 94,29 % (3 záp.),
Ondřej Kacetl 93,59 % (2 záp.),
Daniel Dolejš 90,88 % (10 záp.)
úspěšnost brankářů Tomáš Vošvrda 93,64 % (8 záp.),
Tomáš Halász 92,73 % (4 záp.)
Petr Opršal 1,25,
Ondřej Kacetl 2,50,
Daniel Dolejš 2,79
průměr inkasovaných gólů na zápas Tomáš Vošvrda 1,75,
Tomáš Halász 2,00

Olomouc má druhý nejlepší útok i obranu, trápí ji přesilovky

Mora zatím ničí své prvoligové soupeře nejen úderným útokem, když nastřílela už 48 branek, ale také pevnou obranou, jež dosud kapitulovala jen 23x. Lépe je na tom v obou ohledech jen Mladá Boleslav, jež má skóre 59:22. V dosavadním průběhu soutěže musela skousnout pouze čtyři porážky, když podlehla o dvě branky doma Berounu (0:2) a Mladé Boleslavi (venku 2:4), jeden gól jí scházel v Litoměřicích (3:4) a z Jihlavy si přivezla alespoň bod (4:5pp). Ve zbývajících případech Kohouti vyhráli za plný počet bodů, přičemž deklasovali Benátky nad Jizerou, Most a Havířov, jimž nasázeli 7 a více branek.

Pokud zatím hokejisty z města syrečků něco trápí, tak jsou to přesilové hry, i když v nich mají mnohem lepší úspěšnost než jejich nejbližší soupeř. „Ani nevím, jaké máme statistiky přesilovek, ale myslím si, že by to určitě mělo být lepší,“ uvedl po středečním utkání pro web hc-olomouc.cz obránce Jan Jaroměřský. „Je to bída. Přesilovky trénujeme, ale nevíme, kde je problém, proč nám to tam nepadá. Možná, že bychom měli zkusit hrát jednodušeji, na beky, jít do střely,“ podal možný návrh řešení.

HC Olomouc – SK Horácká Slavia Třebíč 3:1
Salith Šumperk – HC Olomouc 1:4
HC Olomouc – SK Kadaň 4:1
HC Stadion Litoměřice – HC Olomouc 4:3
HC Olomouc – Medvědi Beroun 1933 0:2
HC Dukla Jihlava – HC Olomouc 5:4pp
HC Olomouc – HC Benátky nad Jizerou 8:2
HC Most – HC Olomouc 1:7
HC Olomouc – HC Slovan Ústečtí Lvi 2:0
BK Mladá Boleslav – HC Olomouc 4:2
HC Olomouc – AZ Havířov 7:0
HC Olomouc – HC Motor České Budějovice 4:2

Havlíčkovu Brodu už nepomůže Pavel Musil, štěstí zkouší v Mladé Boleslavi.

Brodský dres už neoblékne talentovaný útočník Pavel Musil

V útočných řadách Rebelů už nevyjede do boje jednadvacetiletý Pavel Musil, který ve středu podepsal smlouvu v Mladé Boleslavi. „Pavel je v současnosti jeden z nejnadanějších mladých hráčů 1. ligy. Jsem přesvědčen o tom, že jeho angažováním jenom získáme,“ řekl v rozhovoru pro bkboleslav.cz sportovní manažer Luděk Bukač. „Mladá Boleslav sice hraje stejnou soutěž jako my, ale má extraligové ambice a my věříme, že se v její sestavě Pavel prosadí,“ uvedl v dnešním interview pro náš web sportovní manažer Miroslav Barus. „V Havlíčkově Brodě jsem dostal velkou hokejovou šanci, za kterou budu už vždycky vděčný,“ nechal se slyšet na mladoboleslavském webu nadaný hokejista.

Působili u Rebelů

Jan Knotek (útočník)
Ondřej Švaňhal (útočník)

Sestavy v minulém kole

Havlíčkův Brod: Dolejš (30. - 50. Opršal) – Kolafa, Drtina, Zítka, Semrád, Korim, Novotný, Rybalkin – Havel, Polodna, Musil – Chlubna, Stehlík, Milfait – Dvořáček, Endál, Maliník – Rytnauer, Stach, Říha.

Olomouc: Halász – Bartoň, Ondrušek, Jaroměřský, Janáček, Kadela, Ovčačík, Cartelli, Rašner – Pekr, Knotek, Herman – Rác, Řípa, Vodný – Kucharczyk, Švaňhal, Kindl – Jergl, Diviš, Selingr.

Olomoucké produktivitě vládne Ondřej Švaňhal, který v Havlíčkově Brodě působil.

Celková bilance s Olomoucí v 1. lize

Hanáci se řadí k soupeřům, s nimiž mají Rebelové hodně vyrovnanou bilanci. Z dvaatřiceti vzájemných soubojů vyšli patnáctkrát lépe Havlíčkobrodští, Olomouc se radovala ve zbývajících sedmnácti případech. V zápasech, které se rozhodovaly v prodloužení nebo samostatných nájezdech, mají mírně navrch svěřenci trenéra Mičky (3:2). Důležitou bitvu ve čtvrtfinále play-off v sezoně 2010/11 ovládli bojovníci z Kotliny, kteří postoupili po vítězství 4:2 na zápasy.

Počet odehraných zápasů: 32
Bilance: 12-3-2-15
Výsledky: 4:3p, 5:2, 2:3sn, 6:4, 4:3, 3:1, 5:1, 2:1, +2:1, +2:7, +2:5, +0:1, 0:4, 5:4p, 3:2p, 3:6, 1:2p, 1:3, +4:3, +2:1, +3:2, +2:3, +0:4, +7:2, 3:4, 1:3, 6:4, 2:3, 1:3, 2:4, 1:4, 1:6
Skóre: 85:99

Poznámka: "+" - hráno v rámci play-off.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu