16. 10. 2013 | Redakce

Havlíčkobrodský klub chce vychovávat hráče pro extraligu

HAVLÍČKŮV BROD – Havlíčkobrodský klub by se měl v budoucnosti stát líhní extraligových týmů. Vedení HC Rebel má o dalším fungování hokeje v Havlíčkově Brodě jasnou představu – stavět především na mladých hráčích a vychovávat je pro elitní soutěž. V minulosti ostatně z Kotliny vylétla do extraligy celá řada skvělých hráčů.

„Je to nejlepší způsob, jak co nejefektivněji stabilizovat klub,“ vysvětluje sportovní manažer HC Rebel Miroslav Barus. „Chceme nakupovat talentované hráče, vychovat je a pak prodat do mančaftů, které mají mnohem větší ambice než my,“ dodává.

Zájem o některé havlíčkobrodské hokejisty prý projevují extraligové týmy už nyní. „A my rozhodně nechceme nikomu bránit ve štěstí a postupu v kariéře. Je tedy možné, že v dohledné době dojde k nějakému odchodu,“ přiznává. „Ale to pouze v případě, že to bude výhodné jak pro hráče, tak i pro klub.“

O konkrétních jménech se zatím bavit nechtěl. „Nic není hotového, takže je to bezpředmětné. Jen chci říct, že k tomu může časem dojít,“ hlásí Barus.

Už před sezonou se v souvislosti s možným odchodem hovořilo nejčastěji o brankáři reprezentačního výběru do 20 let Danielu Dolejšovi. „Pro Dana je teď důležité, aby se co nejlépe nachystal na juniorské mistrovství světa. Co bude dál, to se uvidí,“ uvádí na adresu talentovaného gólmana manažer Rebelů.

A právě i pro pohodu Dolejše se vedení brodského klubu dohodlo s Hradcem Králové na využívání Ondřeje Kacetla. „Dan si prostě občas potřebuje odpočinout, a Ondra je rozhodně adekvátní náhrada,“ ujišťuje Barus.

Rebelové před sebou nyní mají sérii domácích zápasů. V sobotu nejprve přivítají v Kotlině Olomouc, v pondělí se pak na stejném místě utkají s Českými Budějovicemi a ve středu narazí na Havířov.

„Rádi bychom pozvali fanoušky na všechny tři zápasy, aby našim klukům proti těžkým soupeřům pomohli. I proto jsme se rozhodli udělat akci, kdy za tři souboje zaplatí divák dohromady 180 korun. V přepočtu ho tedy jedno utkání vyjde na 60 korun,“ upozorňuje manažer Rebelů.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu