13. 10. 2013 | Ladislav Vácha

Starší dorost přišel o neporazitelnost, doma podlehl po nájezdech Chrudimi

Starší dorostenci chtěli prodloužit svou vítěznou sérii i v dalším utkání, k němuž do Kotliny přicestoval silný soupeř v podobě Chrudimi. Černé orlice si totiž nevedou v probíhajícím soutěžním ročníku vůbec špatně a patřila jim před zápasem třetí příčka tabulky. Východočeši vkročili do důležitého střetnutí skvěle a už v 1. minutě se ujali vedení. Mladí Rebelové ale dokázali odpovědět, stejně jako v prostřední části. Duel nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, v nichž rozhodl o dvoubodovém vítězství Chrudimi Dominik Dušek.

Mladí Rebelové dokázali na trefu soupeře odpovědět

Chrudim do utkání měla doslova raketový nástup, když už za 55 sekund slavila zisk těsného vedení. Tomáš Jiruška prošel havlíčkobrodskou obranou jako nůž máslem, položil si na led brankáře Adama a nekompromisně zavěsil pod horní tyčku. Na trestnou lavici vzápětí zamířil Matěj Berný a mladí Rebelové měli k dispozici hru v početní převaze, jíž ale nedokázali využít. Stejná výhoda se nabídla i hostům pro prohřešku Marka Bancíře a byla z toho hodně slibná šance. Brankář Adam podržel svůj tým, když zmařil nepříjemnou ránu Jana Šklíby z mírného úhlu a poradil si i s následnými dorážkami. Zahanbit se nenechala ani havlíčkobrodská družina, která při přesilovce zahrozila Danielem Kolouchem, jehož ránu z levého kruhu vyrazil brankář Peřina od tyčky svým betonem. Východočeši mohli navýšit své vedení při přečíslení 2 na 1, ale Vojtěch Faltys nenašel svým pasem najíždějícího Dominika Duška. Na začátku 18. minuty svítil na tabuli nerozhodný stav 1:1, když na sebe Jan Jelínek nalákal v útočném pásmu protihráče a předložil přesný pas Jakubu Kraučukovi, který se trefil k pravé tyčce.

Nerozhodný výsledek platil i po 2. třetině

Na začátku prostřední části mohl překlopit pomyslné misky vah na stranu Rebelů Michal Kořenář, který se objevil úplně sám před chrudimskou bránou, ale nesešteloval si dobře mířidla. Havlíčkův Brod měl více ze hry a brzy se mu naskytla ideální příležitost ke vstřelení důležité branky, když dostal David Barkóci trest na pět minut a putoval předčasně do sprch. Svěřenci trenérského tandemu Adam - Benc si vytvořili drtivý tlak, ale gólman Peřina v těžkých chvílích podržel svůj tým. Zbytečného vyloučení se potom dopustil brodský útočník Daniel Kolouch a hosté trestali. Tomáš Jiruška ještě brankáře Adama nepřekonal, ale k dorážce se protlačil Petr Štěpánek a kotouč zblízka dopravil do brodské brány. Odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat. Domácí sice nevyužili další početní výhodu, ale nemuselo je to dlouho mrzet. Jakub Lacina našel svým pasem Martina Poláka, který si najel před bránu a bekhendovou střelou se štěstím překonal brankáře Peřinu.

Šedesát minut o vítězi nerozhodlo

Havlíčkův Brod hrál už po sedmi sekundách třetí třetiny v přesilové hře, ale gólového efektu nedosáhl. Ve 47. minutě promarnil obrovskou příležitost Michal Přibyl, jenž zblízka o kousek přestřelil odkrytou chrudimskou bránu. Domácí v následujících minutách ubránili hned dvě oslabení, přičemž při druhém z nich zahrozil při početní nevýhodě Daniel Kolouch, jenž si zblízka vylámal zuby na pozorném brankáři Peřinovi. Neuspěl ani jeho spoluhráč Tomáš Cejpek, který ujel dvěma protihráčům, ale před zakončením přišel o kotouč. Chvíli před třetí sirénou pláchl chrudimské obraně rychlonohý Daniel Kolouch, ale zblízka nenašel účinný recept na brankáře Peřinu. Zápas tak dospěl až do samostatných nájezdů.

Samostatné nájezdy rozhodl Dominik Dušek

V samostatných nájezdech uspěli všichni chrudimští exekutoři, na brodské straně uspěl jen Daniel Kolouch. O bonusovém bodu pro Východočechy tak rozhodl Dominik Dušek.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 0 0
Marek Bancíř 0 0 0 0 6
David Bušek 0 0 0 0 0
Tomáš Cejpek 0 0 0 0 0
Lukáš Gažák 0 0 0 0 0
Jakub Hoskovec 0 0 0 0 0
Jan Jelínek 0 1 1 0 0
Daniel Kolouch 0 0 0 0 2
Michal Kořenář 0 0 0 0 0
Jan Krajcigr 0 0 0 0 2
Jakub Kraučuk 1 0 1 0 0
Lukáš Křížek 0 0 0 0 0
Jakub Lacina 0 1 1 0 0
Patrik Málek 0 0 0 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 0
Karel Petržílek 0 0 0 0 0
Martin Polák 1 0 1 0 2
Michal Přibyl 0 0 0 0 0
Dominik Suchý 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jiří Adam 61 2 2 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

8. kolo, neděle 13.10.2013 od 13:00
2:3sn
(1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Havl. Brod - Chrudim
C. E. B. liga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 18. Kraučuk (Jelínek), 39. Polák (Lacina) – 1. Jiruška, 37. Štěpánek (Jiruška), rozh. náj. Dušek. Rozhodčí: Lukáš Klouda – Jaroslav Kuřítko, Pavel Lainka. Vyloučení: 6:7. navíc Barkóci (CHR) 5 plus OT do konce zápasu. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Sestavy

Havl. Brod

Adam – Gažak, Lacina, Bušek, Krajcigr, Mendl (C), Bancíř, Suchý, Jelínek, Kraučuk, Abbrent, Křížek, Kořenář, Málek, Cejpek, M. Polák, Petržílek, Přibyl, Kolouch, Hoskovec.

Chrudim

Peřina (Kratochvíl) – J. Polák, Štěpánek, Jiruška, Pilař, Berný, Konečný, Šídlo, Barkóci, Šklíba, Faltys, Kmošek, Dušek, Solnička, Zeman, Voženílek.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu