29. 9. 2013 | Ladislav Vácha

Rebelové zkusí zkrotit rozzuřené Medvědy z Berouna. Mají v sestavě dobrá jména, říká Milfait

Havlíčkobrodští hokejisté odjížděli po dlouhé době z ledové plochy se sklopenými hlavami, když v sobotu utrpěli v Litoměřicích vysokou porážku 2:6. Nyní se pokusí zastavit rozjeté Medvědy z Berouna, kteří jsou zatím velmi pozitivním překvapením nového prvoligového ročníku. Dosud neztratili ani jeden bod a vyhřívají se na úplném čele tabulky. „Myslím si, že když budou tahat za jeden provaz, tak jim to může určitě vydržet,“ okomentoval už před 5. kolem vítěznou sérii Středočechů jejich bývalý hráč Jan Milfait. Zajímavé střetnutí je na programu v pondělí 30. září od 17:30. Počínání Rebelů můžete sledovat i na dálku prostřednictvím tradičního on-line přenosu.

HC Rebel vs. Medvědi Beroun 1933

znak týmu znak týmu
3-0-1-2 bilance 6-0-0-0
6., 10 bodů umístění 1., 18 bodů
18:17 skóre 18:9
5:2 (Kadaň, D) nejvyšší výhra 4:2 (Mladá Boleslav, D)
13,64 % Využití přesilových her 32,00 %
3 góly v přesilovce 8
2:6 (Litoměřice, V) nejvyšší prohra -
Lukáš Havel 4 body (4+0) nejproduktivnější hráč Daniel Vrdlovec 9 bodů (2+7)
Lukáš Havel 4 góly nejlepší střelec Jakub Marek 4 góly
Karol Korím 4 asistence nejlepší nahrávač Daniel Vrdlovec 7 asistencí
Karol Korím 4 body (0+4) nejproduktivnější obránce Petr Šenkeřík 7 bodů (2+5)
Karol Korím,
Tomáš Semrád +5
nejlepší hráč v +/- Daniel Vrdlovec +6
Marek Drtina,
Martin Vágner -3
nejhorší hráč v +/- Vladislav Kubeš -3
Marek Drtina,
Martin Vágner,
Ondřej Stehlík 8 minut
nejtrestanější hráč Zbyněk Hrdel,
Václav Kolářík 14 minut
Daniel Dolejš 92,61 % (6 záp.),
Petr Opršal 85,71 % (1 záp.)
úspěšnost brankářů Juraj Šimboch 97,17 % (3 záp.),
Lukáš Cikánek 94,59 % (3 záp.)
Daniel Dolejš 2,63,
Petr Opršal 3,00
průměr inkasovaných gólů na zápas Juraj Šimboch 1,00,
Lukáš Cikánek 2,00

Beroun táhnou bývalí Rebelové, velká síla spočívá v pevné defenzivě

Na to, že Beroun bude po šesti odehraných kolech suverénně kralovat 1. lize, by si po minulém soutěžním ročníku vsadil opravdu málokdo. Vždyť Medvědi se potáceli u samého dna tabulky a prvoligovou příslušnost uhájili až v ošemetné baráži. Středočeši zatím kosí jednoho soupeře za druhým a široká hokejová veřejnost v žertu klade otázku: „Co přidávají hráčům do pití?“. „Já jsem takový, že vždycky chci hrát hodně útočný hokej, ovšem to jsme teď malinko změnili. Něco jsme si vyzkoušeli už v baráži a potvrzuje se, že naše cesta je správná. Dáváme góly a bodujeme, takže svůj smysl to má,“ uvedl pro web medvediberoun.cz kouč Petr Novák.

Ten vytvořil trenérský tandem s Karlem Manhartem, který ještě v dubnu vedl reprezentaci žen na mistrovství světa v kanadské Ottawě. A tohle spojení zatím funguje báječně. Tým od řeky Berounky sází na pečlivou obranu, za níž skvěle chytají oba gólmani. Také mu dosud skvěle vycházely přesilovky, proměnil takřka každou třetí. Hodně se daří i hráčům, kteří dříve oblékali havlíčkobrodský dres. Zmínit musíme i paní Štěstěnu, jež je Medvědům zatím nakloněna.

HC Benátky nad Jizerou - Medvědi Beroun 1933 3:4
Medvědi Beroun 1933 - HC Most 1:0
HC Slovan Ústečtí Lvi - Medvědi Beroun 1933 3:4
Medvědi Beroun 1933 - BK Mladá Boleslav 4:2
HC Olomouc - Medvědi Beroun 1933 0:2
Medvědi Beroun 1933 - HC Motor České Budějovice 3:1

Karel Manhart asistuje na lavičce Medvědů Petru Novákovi. (Foto 1)

Působili u Rebelů

Jiří Jebavý (obránce)
Petr Šenkeřík (obránce)
Lukáš Špelda (obránce)
David Jonáš (útočník)
Vladislav Kubeš (útočník)
Martin Ondráček (útočník)
Jakub Stromko (útočník)
Daniel Vrdlovec (útočník)

Sestavy v minulém kole

Havlíčkův Brod: Dolejš (41. Opršal) – Novotný, Kolafa, Vágner, Drtina, Korim, Semrád, Zítka – Říha, Polodna, Havel – Berger, Endál, Rytnauer – Maliník, Semorád, Dvořáček – Milfait, Stehlík, Chlubna.

Beroun: Šimboch – Jebavý, Šenkeřík, Chalupa, Kolářík, Špelda, Sklenička, Kužel, Dresler – Marek, Kubica, Vrdlovec – Jonáš, Hrdel, Kubeš, Matějka, Stromko, T. Půlpán – A.Půlpán, Šteiner, Babka.

Beroun zachvátila hokejová horečka. Děkovačka po skalpu Mladé Boleslavi. (Foto 2)

Celková bilance s Berounem v 1. lize

Medvědi se řadí do kategorie prvoligových soupeřů, proti nimž se Rebelům hodně daří. Oba týmy se od sezony 2006/07 setkaly ve vzájemném měření sil 26x a hned v sedmnácti případech slavil Havlíčkův Brod tři body. Beroun se radoval devětkrát, přičemž jednou po samostatných nájezdech, což bylo jediné utkání, které nerozhodla základní hrací doba.

Počet odehraných zápasů: 26
Bilance: 17-0-1-8
Výsledky: 0:6, 2:4, 0:1, 3:1, 4:2, 4:2, 5:1, 2:5, 4:1, 3:0, 3:1, 0:2, 0:2, 3:2, 4:1, 1:5, 6:5, 4:2, 1:2sn, 5:2, 0:5, 2:0, 7:3, 3:1, 10:4, 4:1
Skóre: 80:61

Foto 1 a foto 2: Stanislav Souček

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu