28. 9. 2013 | Ladislav Vácha, Richard Wagner

Jakub Lacina: Plácl jsem do toho a dal jsem gól

Starší dorost Havlíčkova Brodu prodloužil svou spanilou jízdu, když i potřetí získal plný bodový zisk. Po Velkých Popovicích a Třebíči si poradil na svém ledě i s Příbramí, ale spokojenost po závěrečném hvizdu v kabině mladých Rebelů rozhodně nepanovala. Na konto si sice připsali další tři body, ale jejich herní projev nebyl dobrý. „Ten zápas byl úplně špatný,“ smutnil Jakub Lacina. (Foto: Josef Plechatý, hcdukla.cz)

Rebelové vstupovali do zápasu jako papírový favorit, ale tuto roli příliš nenaplňovali. V úvodní dvacetiminutovce se sice ujali vedení, ale byl to právě soupeř, kdo byl nebezpečnější. V prostřední části se dočkala Příbram zaslouženého vyrovnání, ale v závěrečném dějství domácí dvěma góly rozhodli o svém vítězství. „Ten zápas byl úplně špatný. Mysleli jsme si, že to bude lehký zápas, ale vůbec nebyl. Docela jsme to podcenili a nevyšlo nám to,“ sypal si popel na hlavu Jakub Lacina

Trenéři Václav Adam a Jaroslav Benc stáhli hru na dvě pětky, což hernímu projevu jejich mužstva trochu pomohlo. Havlíčkův Brod ve třetí třetině zlepšil svůj výkon a po trefě Jana Jelínka se dostal do vedení. Důležitou trefu, která definitivně zpečetila havlíčkobrodské vítězství, zaznamenal právě patnáctiletý obránce. „Šťastně se to ke mně odrazilo, tak jsem do toho plácl a dal jsem gól,“ popsal svůj velký moment, když uklidil odražený puk z mezikruží pod horní tyčku.

I přesto, že mladí bojovníci z Kotliny svého soupeře ze středních Čech trochu podcenili, nešli do zápasu s tím, že to půjde samo. „Do zápasu jsme šli s tím, že musíme vyhrát. Soupeř jako soupeř, nad každým se musí vyhrát a bodovat,“ objasnil předzápasové cíle mladý hokejista. Už v neděli čeká starší dorostence další soupeř, do Kotliny přijede Tábor. A ptáte se, co musí havlíčkobrodská družina zlepšit? „Úplně všechno. Od obrany až po útok,“ uzavřel své povídání talentovaný bek.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu