20. 9. 2013 | Adam Karas

Starší dorostenci první zápas sezony zvládli, zvítězili pětibrankovým rozdílem

V prvním zápase nové sezony přivítal celek starších dorostenců tým z Velkých Popovic. Premiéra se mu vydařila náramně, hrdinou zápasu se stal Jan Jelínek, který zaznamenal hattrick. Zdatně mu sekundoval svými výkony v brance neomylný Vít Kekula. Mladí Rebelové vstřelili v každé třetině alespoň jednu branku, popovičtí borci odjeli domu s prázdnou a pětigólovým přídělem.

Do prvního zápasu nové sezony C. E. B. ligy staršího dorostu vstoupil lépe hostující celek, první větší šanci zaznamenal v početní výhodě. Po několika dobrých zákrocích domácího gólmana se dostal k dorážce Jan Mikeš, ale neprocpal puk do odkryté brány. Další šance hráčů Velkých Popovic přišly opět po faulech mladých Rebelů, Slavoj si dokonce zahrál dvakrát přesilovku pět na tři, ale ani jednu z nich nevyužil ke změně skóre. Sudí Kukeně rozdával nadále tresty jako o život, několik minut hrály oba týmy pouze ve třech hráčích na hrací ploše. Svou další přesilovou hru si však bojovníci z Kotliny již utéct nenechali a využili ji ke vstřelení úvodní branky.

Dušan Mendl od modré čáry poslal kotouč po mantinelu, tam byl připravený Jakub Kraučuk a nahodil kotouč před brankoviště, kde jej za Hrušku usměrnil Jan Jelínek. Několik málo sekund poté musel hlavní sudí opět písknout do píšťalky, na lavici hanby se posadil Lukáš Kukačka, provinil se podražením. Nabuzení Rebelové využili hozené rukavice a na světelné tabuli svítil stav 2:0. Domácí mladíci začali od svého gólmana, projeli do útočného pásma, kde si několikrát vyměnili puk, načež vypálil Jan Jelínek a jeho dělo skončilo až za zády brankáře Popovic. V první třetině mohli diváci vidět velké množství vyloučení na obou stranách, ale především dvě branky v síti Davida Hrušky.

Do začátku prostřední třetiny vstoupil lépe domácí tým, Lukáš Křížek se dostal k dorážce touše do odkryté klece, ale nastřelil pouze levou tyč. Následné šance Hruška v klidu pochytal. Sudí Kukeně ve svém tempu vyloučení nadále nepolevoval, na trestnou lavici poslal souběžně domácího Davida Buška a hostujícího Petra Kličku. Více místa na ledové ploše však ani jeden tým nevyužil, pár úspěšných zákroků si po menším tlaku hostů připsal Vít Kekula. V polovině základní hrací doby byl vyloučen Jakub Kraučuk, i toto oslabení dokázali Rebelové ustát, buďto se o šance hostů postarala pozorná obrana, nebo výborně chytající brankář. Další minuty druhé třetiny znamenaly tlak bojovníků z Kotliny, Jakub Abbrent z levého křídla najel na kruh a poslal milimetrový pas na brankoviště, kde střílel Jakub Kraučuk, ale Hruška výtečně sklapl betony a podržel svůj tým.

Další akce kluků z Vysočiny již skončila pukem v Hruškově síti. Dominik Suchý vybojoval puk, který poslal na Jakuba Kraučuka. Ten nahrávkou za obranu našel najíždějícího Tomáše Cejpka, jenž si najel před kasu a vymíchal gólmana, jemuž zasunul kotouč mezi nohy. Popovičky dostaly pěknou nabídku na skórování v podobě dvou početních výhod v krátkém sledu, ale na ledě tyto výhody nebyly vůbec vidět. Domácí se nadále drželi na dostřel Hruškovy svatyně a nepouštěli hostující k puku. V poslední minutě třetí třetiny mohly ochozy havlíčkobrodské Kotliny spatřit ještě jednu velkou šanci mladých Rebelů, když se v početní výhodě dostal ke střele z mezikruží Martin Polák, kterého parádně vyčapal Hruška. V prostřední třetině navýšil domácí celek svůj účet na pěkný tříbrankový náskok.

Hned první střela poslední třetiny skončila v síti brankáře Hrušky. Domácí diváci si mohli počtvrté zakřičet „gól!“, když rána Jana Jelínka proletěla přesně nad rukou gólmana a zastavila se až o síťku. Tučně označený hráč zaznamenal svůj hattrick, a mladí Rebelové tak měli parádně nakročeno k zisku plného počtu bodů. Šanci na zkorigování konečného výsledku měl dvakrát Lukáš Kukačka. Nejprve pálil jen těsně mimo, krátce na to jeho střelu podržel Kekula pod lapačkou. Rebelové poté sice dostali puk za brankovou čáru, ale sudí Kukeně jednoznačně rozpažil. Domácí do puku šťouchali dost dlouho, co byl pod gólmanem. Popovičtí se nadále tlačili před Víta Kekulu, ten ale využil svých zkušeností a puk dokázal pokaždé zkrotit do své náruče. Skóre se naopak měnilo na druhé straně, mladým Rebelům se přece jenom podařilo nepopulárního „bůra“ dovršit.

Domácí se natlačili před Hrušku, který u své pravé tyče nejprve ustál tlak, a pokus o dorážku pak zneškodnil obránce v černožlutém. Jenže následně přišla další rychlá výměna puku, kterou zakončil Martin Polák gólovou střelou, jež zapadla přesně za Hruškova záda. Martin Polák svůj gól poté oslavil, jak se patří, a to dvouminutovým trestem za hrubost. Na konci zápasu se již nic důležitého nestalo, tým HC Rebel hned v prvním kole nové sezony zaznamenal plný počet bodů a krásné skóre 5:0.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 2 2 0 0
Marek Bancíř 0 0 0 0 2
David Bušek 0 0 0 0 4
Tomáš Cejpek 1 1 2 0 0
Lukáš Gažák 0 0 0 0 0
Jan Jelínek 3 0 3 0 0
Michal Kořenář 0 0 0 0 0
Jan Krajcigr 0 0 0 0 2
Jakub Kraučuk 0 3 3 0 4
Lukáš Křížek 0 0 0 0 2
Jakub Lacina 0 1 1 0 0
Patrik Málek 0 1 1 0 0
Dušan Mendl 0 1 1 0 0
Karel Petržílek 0 0 0 0 0
Martin Polák 1 0 1 0 2
Michal Semrád 0 0 0 0 2
Dominik Suchý 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vít Kekula 60 0 0 0 0 0

Ohlasy k utkání

1. kolo, pátek 20.9.2013 od 18:00
ZS Kotlina
5:0
(2:0, 1:0, 2:0)
Havl. Brod - Vel. Popovice
C. E. B. liga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 15. Jelínek (Kraučuk, Mendl), 17. Jelínek (Abbrent, Lacina), 34. Cejpek (Kraučuk, Suchý), 45. Jelínek (Abbrent, Kraučuk), 57. Polák (Cejpek, Málek). Rozhodčí: Tomáš Kukeně – Martin Kratochvíl, Daniel Potůček. Vyloučení: 10:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Průběh utkání: 5:0.

Sestavy

Havl. Brod

Kekula (Adam) – Suchý, Lacina, Bancíř, Krajcigr, Mendl, Bušek, Gažak – Jelínek, Kraučuk, Abbrent, Křížek, Kořenář, Málek, Cejpek, Polák, Semrád, Petržílek

Vel. Popovice

Hruška (Štafek) – Černý "C", Bártů, Vít, Klička, Zahálka, Kukačka, Pavičevič, Teršíp, Tabašek, Zelený, Kadlec, Sup, Mikeš, Šuma, Chromiak

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu