20. 9. 2013 | Ladislav Vácha

Lepíme to, jak se dá, říká o sestavě juniorky trenér Karel Dvořák

Pro juniorku nastal velký den. Právě dnes totiž vstoupí do nového soutěžního ročníku, když se večer představí na ledě Velkých Popovic. Nejstarší mládežnickou kategorii sužuje stále stejný a velký problém - úzký hráčský kádr. „Když nás přišlo deset, tak jsem byl rád. Když nás bylo dvanáct, tak už jsem byl překvapený,“ smutní při vzpomínce na letní přípravu trenér Karel Dvořák, který v minulém soutěžním ročníku vedl i havlíčkobrodské A-mužstvo.

Jak byste zhodnotil průběh „suché“ i herní části letní přípravy?
Zaznělo to už v rozhovorech s hráči. Celé léto nás bylo hodně málo. Když nás přišlo deset, tak jsem byl rád. Když nás bylo dvanáct, tak už jsem byl překvapený. Ta příprava proto za moc nestála. Na ledě to je stejný problém. Bohužel, schází ročník 1994. Z toho je tady vlastně jen Lukáš Brebera. Z ročníku 1993 tady mám šest nebo sedm hráčů, a to jsme ještě umožnili Žemlovi (Lukášovi Žemličkovi – pozn. red.), aby mohl odejít do Hradce, kde studuje. Ten ročník by byl silný a dobrý, hráčů by bylo dost, ale z toho ročníku 1994 je tady jen jeden hráč. Další věcí je to, že někteří hráči odešli zkusit to do extraligy. Znovu tak došlo k úbytku a setkáváme se s tím, že je nás málo. Lepíme to, jak se dá. Doufám, že někoho seženeme, ale je to velký problém. Když dáme dohromady čtyři beky a tři útoky, tak budu rád.

V týmu máte několik nových hráčů. Jak jste zatím s jejich prací spokojený?
Na to, v jakém složení se scházíme, tak některé přípravné zápasy nebyly špatné. Vše ale ukážou až mistrovské zápasy. Zítra (rozhovor probíhal den před zápasem – pozn. red.) začínáme ve Velkých Popovicích. Někteří kluci, mezi které patří například Václav Motl, hráli třeba v Humpolci. Jsou tady také dva kluci z Jihlavy, kteří hostovali ve Žďáře nad Sázavou. Je to juniorský hokej a jsou to mladí kluci, takže bude chvíli trvat, než si na to navyknou. Myslím si, že budeme spoléhat na ty čtyři mazáky. Také máme výborného gólmana. To je také problém, že máme jenom jednoho. Doufejme, že nám ho nikdo nesestřelí. Celý náš hokej se odvíjí od toho, že máme dobrého brankáře.

Bavili jste se už s kolegy ze staršího dorostu o tom, jak bude vypadat spolupráce a jestli vám některé kluky půjčí?
Několikrát jsme se o tom bavili s Vencou Adamem (trenérem staršího dorostu – pozn. red.), ale ti se potkávají se stejným problémem. Když se podíváte na soupisku staršího dorostu Jihlavy, tak tam hraje čtyři nebo pět kluků, kteří tady byli loni.

Jakou hrou se budete chtít prezentovat?
Samozřejmě je to dané složením mužstva. Je nás málo a máme dobrého gólmana, takže musíme vycházet z obrany. Budeme rádi, když nebudeme dostávat moc branek a na jednu nebo dvě vstřelené branky budeme vyhrávat. Uvidíme, jak to bude vypadat v soutěži.

S jakými cíli půjdete do nové sezony?
Myslím si, že musíme dobře rozjet soutěž. Abychom neměli nějaké problémy, a všechno jsme to ve zdraví přečkali. Jestli jsem to dobře pochopil, tak v tom novém herním systému soutěže můžeme být přilosováni na Moravu. Nechci to nějak shazovat, ale finančně by to potom byla dost náročná soutěž. Rád bych se dostal do první čtyřky, ale mám strach, že potom bychom byli nalosováni na Moravu. Pro soutěž je nový herní systém dobrý, ale obávám se, že to potom takhle odskáčeme my.

Máte nějaké zraněné hráče?
Tak, jak jsme dnes byli na tréninku, bychom měli nastoupit. Vašek Ficek, který s námi ještě trénuje, se rozhodl, že se vrátí do Chotěboře. Tím pádem nám ubyl další mladý hráč.

V pátek vás čeká zápas ve Velkých Popovicích. S jakou taktikou do něj půjdete a na co si budete muset dávat největší pozor?
Soupeře neznám. Co jsem se s kluky, kteří loni hráli za juniorku, bavil, tak říkali, že s nimi odehráli takové divné zápasy. Jednou s nimi vysoko prohráli, podruhé zase vysoko vyhráli. Uvidíme. Myslím si, že oni tam budou mít takové ty odpadlíky ze Slavie a ze Sparty, takže to bude dost silný soupeř.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu