17. 9. 2013 | Lad.Vácha, Lub.Vácha, R.Wagner

Rebelové vyjedou poprvé na svůj led, v derby Vysočiny přivítají neoblíbenou Třebíč

Havlíčkobrodské hokejisty čeká první vystoupení před domácími fanoušky, když v rámci první regionální bitvy zkříží hole s Horáckou Slavií Třebíč. Parta z Kotliny bude chtít navázat na čtyřbodový zisk z úvodních dvou kol, zatímco Bílé hvězdy se pokusí prolomit výsledkovou mizérii a získat do prvoligové tabulky první body. Rebelové mají svému soupeři co oplácet, jediné dvě porážky během přípravného období utrpěli právě proti Horákům. Úvodní buly bude v Kotlině vhozeno ve středu 18. září v 17:30, pokud se na utkání nemůžete dostavit osobně, můžete využít alespoň textového on-line přenosu.

HC Rebel Havlíčkův Brod vs. SK Horácká Slavia Třebíč

znak týmu znak týmu
1-0-1-0 bilance 0-0-0-2
6., 4 body umístění 11., 0 bodů
5:3 skóre 2:5
25,00 % využití přesilových her 0,00 %
1 góly v přesilovce 0

Sezonu začali lépe Rebelové, mírným favoritem jsou však Horáci

Při pohledu na výsledky z prvních dvou kol by se dalo odhadnout, že favoritem středečního utkání by měl být celek Jiřího Mičky. Rebelové totiž získali z úvodních dvou střetnutí čtyři body, zatímco Třebíč nevlastní zatím žádný. Jenže je zde ještě jeden aspekt, na nějž bychom se měli zaměřit. A to je letošní vzájemné měření sil v rámci přípravy. Zde byl sice celek z Kotliny, co se týče počtu vítězných utkání, úspěšnější, ale podíváme-li se jen na souboje mezi Bílými hvězdami a Havlíčkovým Brodem, vyjde vítězně Horácká Slavie. První z těchto utkání přišlo na ledě Třebíče, kde se hrála vyrovnaná bitva a rozhodly až poslední minuty, v nichž si pak Horáci své těsné vedení uhlídali. V Kotlině pak bylo hotovo v podstatě již po první třetině, která skončila výsledkem 3:1 pro celek Kamila Pokorného. Nakonec padlo ještě po jednom gólu na každé straně. Díky následnému úspěchu v Jihlavě slavila Třebíč již potřetí v řadě vítězství v Regionálním poháru.

Nabuzena tímto úspěchem naskočila parta z MANN+HUMMEL arény do střetnutí v Olomouci. Zde vedly Bílé hvězdy dlouho 1:0, ale v poslední periodě otočili Kohouti vývoj zápasu a slavili výhru 3:1. Dobře se uvedl brankář Martin Falter, který přišel z Brna jako náhrada za Marka Čiliaka. O jedinou trefu se postaral bývalý Rebel Vojtěch Němec. Mezi hokejisty, kteří spojili kus své kariéry s Kotlinou a nyní hrají v kádru Horácké Slavie, patří i Miroslav Holec. Ve druhém mači, který byl zároveň domácí premiérou týmu z druhého největšího města na Vysočině, se postavil Třebíči Motor, který odčinil prohru s Rebely z vlastního ledu. České Budějovice nakonec slavily výhru 2:1. Za Horáckou Slavii skóroval Tomáš Vondráček. Nahrávku mu podal Jan Wasserbauer, který také ví, jaké je hrát na druhé straně barikády. Do obou střetnutí zasáhl i Milan Hruška, který má velké zkušenosti se slovenskou extraligou a v české nejvyšší soutěži už také nějaký ten kilometr nabruslil.

Rebelové chtějí doma vyhrávat, Třebíč se trápí v koncovce

Horácká Slavia patřila v minulém soutěžním ročníku k nejpozitivnějším překvapením. Po základní části obsadila senzační 4. pozici a v play-off po vyřazení houževnaté Kadaně potrápila v cestě za extraligovou baráží i Mladou Boleslav. V úvodních dvou kolech nové sezony se ale tým pod vedením Kamila Pokorného trápil a nezískal ani jeden bod, když bojoval především se špatnou koncovkou. „Musíme to zjednodušit a věřit, že to tam padne. Nic jiného to asi není. Řešíme to celkem jednoduše, akorát nám to nepadá,“ řekl pro web hstrebic.cz třebíčský útočník Tomáš Vondráček. „Musíme jít zase od nuly a bojovat,“ dodal odhodlaně.

Nejbližší soupeř Rebelů se sice trápí, ale ze strany Havlíčkobrodských žádné jeho podcenění nehrozí. Ba naopak. „Spíš to bude o to horší, protože do toho půjdou jako vždy po hlavě. Je na čase je ve správnou chvíli porazit a získat body. Bude to potřeba,“ má jasno brodský forvard Jan Berger, který zazářil v minulém kole na ledě Havířova. „Teď, když se nám daří, je potřeba získat co nejvíce bodů,“ burcuje před důležitým duelem svůj tým.

Síly krajského rivala si je velmi dobře vědom i trenér Jiří Mička. „Třebíč je zatím bez bodu, bude je proto strašně moc potřebovat. Druhou věcí je to, že může přijet posílena o další hráče z Komety Brno, protože se v úterý nehraje extraliga,“ poukazuje na spolupráci s klubem z moravské metropole. Jednou z klíčových věcí, jež často rozhoduje o vítězi a poraženém, je disciplína. „Důležité jsou samozřejmě přesilovky, musíme hrát co nejméně oslabení.“ Výhoda domácího prostředí je na straně bojovníků z Kotliny, čehož chce šéf brodské střídačky využít. „Budeme hrát doma, kde chceme vyhrávat.“

Celková bilance s Třebíčí v 1. lize:

Havlíčkův Brod svedl od sezony 2006/07 s Bílými hvězdami 22 bitev, v nichž byl o něco úspěšnější. Radoval se ve čtrnácti případech, zatímco Třebíč zvedala ruce nad hlavu osmkrát. Zajímavostí je, že nejvyšším vítězstvím, ale zároveň i největší porážkou je výsledek 7:0. Oba soupeři na sebe ještě nenarazili v prestižním play-off.

Počet odehraných zápasů: 22
Bilance: 10-4-1-7
Výsledky: 6:3, 2:0, 3:4, 4:3sn, 0:7, 2:0, 4:1, 3:0, 7:5, 7:0, 0:3, 2:0, 4:3p, 0:2, 4:6, 3:4sn, 5:3, 6:1, 0:3, 1:5, 4:3p, 6:5p
Skóre: 73:61

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu