17. 9. 2013 | Ladislav Vácha

Jiří Mička: Chceme to tady Třebíči od prvního střídání hodně znepříjemnit

Rebelové za sebou mají vydařený vstup do nového prvoligového ročníku, když si z výjezdů na horké ledy Českých Budějovic a Havířova přivezli domů čtyřbodový úlovek. Nyní je čeká další hodně těžký zápas, k němuž ve středu do Kotliny přijede Třebíč. Bílé hvězdy zatím nezískaly ani jeden bod, o to více budou chtít v derby Vysočiny uspět. „Do zápasu by měla jít skoro stejná sestava, jaká byla v Havířově. Akorát se do ní teď dostane Říha,“ říká před důležitou bitvou havlíčkobrodský trenér Jiří Mička. (Foto: Petr Kraus)

Z úvodních dvou zápasů jste vybojovali čtyři body. Jste s nimi spokojeni?
Máme čtyři body ze dvou zápasů, takže spokojenost je. Abychom byli ještě spokojenější, tak je potřeba tyto body doma potvrdit. Máme první domácí zápas s Třebíčí, proti které se nám moc nedaří. A to jak letos v přípravě, tak i loni dvakrát na domácím kluzišti. Budeme hrát doma, kde chceme vyhrávat. Na zápas se musíme připravit tak, abychom ho zvládli a vyhráli jsme. Na druhou stranu, Třebíč je zatím bez bodu, bude je proto strašně moc potřebovat. Druhou věcí je to, že může přijet posílena o další hráče z Komety Brno, protože se v úterý nehraje extraliga. Budeme se soustředit na sebe a na náš výkon. Chceme to tady Třebíči od prvního střídání hodně znepříjemnit, aby se hrálo podle našich not.

V čem je podle vás největší síla soupeře?
Třebíč je mužstvo, které hraje precizně obranu ve středním i obranném pásmu a rychlý přístup. Už teď jsme se v těch dvou přátelských zápasech přesvědčili o tom, že jsme si proti ní moc šancí nevypracovali. O to lépe musíme hrát v obraně a nenabízet Třebíči zbytečně šance k tomu, aby skórovala z lehkých situací. Bude to boj. I když je teprve třetí kolo, dá se říci, že to bude měřítko play-off. Mužstvo, které tomu dá více srdíčka a bude mít víc štěstí, tak bude po zápase spokojenější.

Máte na Třebíč nějakou speciální přípravu?
Teď si rozebíráme hru Třebíče. Zítra ráno ještě ukážeme klukům na videu, jaké jsou její silné stránky. Důležité jsou samozřejmě přesilovky, musíme hrát co nejméně oslabení. Když už bude Třebíči nějaká přesilovka nabídnuta, tak to musíme sehrát tak, aby z toho nepadl gól.

Jak vypadá zdravotní stav mužstva?
Vážně zraněný nikdo není. Do zápasu by měla jít skoro stejná sestava, jaká byla v Havířově. Akorát se do ní teď dostane Říha a naopak z ní vypadne nějaký útočník. To ještě uvidíme, do zítřka je času dost.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu