31. 8. 2013 | Eva Streichsbierová

Kádr by měl být definitivně hotový příští týden, hlásí Barus

HAVLÍČKŮV BROD – Ještě na jaře stál na střídačce druholigového Hodonína, s nímž chtěl postoupit do první ligy. To se sice nepovedlo, ovšem Miroslav Barus nakonec ve druhé nejvyšší domácí soutěži přeci jen zakotvil – stal se sportovním manažerem havlíčkobrodských Rebelů. „Dostal jsem nabídku a přijal ji. Nebyl důvod si něco rozmýšlet,“ prozrazuje bývalý hokejový útočník.

V Havlíčkově Brodě nikdy předtím nepůsobil, ovšem sympatie k Rebelům prý cítil už dlouho. „Jezdil jsem do Kotliny s týmy, za které jsem hrál a vždycky jsem Brod vnímal tak, že předvádí dobrý hokej. Že má výborné zázemí a lidi se tady o hokej zajímají. Není to jak v Kadani, kde přijde na zápas sto diváků,“ říká.

Kromě funkce sportovního manažera u Rebelů se bude Miroslav Barus věnovat také mládeži ve Vyškově, kde si jeho společnost pronajala zimní stadion. „Vím, že to bude časově náročné, ale takhle to prostě vyšlo a já se toho nebojím,“ přesvědčuje. „Základna tam není tak velká, končí vlastně mladšími žáky,“ dodává.

Na prvním místě je teď pro něj ale určitě práce pro Havlíčkův Brod. Do začátku nové prvoligové sezony totiž zbývá posledních pár dnů a kádr ještě potřebuje doladit. „Někteří hráči tento týden skončili. Konkrétně se jedná o Knotka, který bude hostovat v Olomouci. A odešli také Jelínek, Pavlík a Suchan,“ prozrazuje třiačtyřicetiletý Barus.

„Co se týká Pavlíka, tak ten byl jednak zraněný, takže fyzicky na tom nebyl nejlíp, a navíc nechtěl přistoupit na jiné podmínky, proto jsme ukončili smlouvu. Nikde ovšem není psáno, že se tady už nemůže objevit,“ upozorňuje.

A podrobnější vysvětlení předložil také k ukončení spolupráce s dlouholetým gólmanem Rebelů Jaroslavem Suchanem. „Pod smlouvou máme pět brankářů, což si myslím, že je zbytečný luxus. Jarda toho pro tým hrozně moc udělal, ale je potřeba dát prostor mladým, kteří už dokázali, že s nimi můžeme počítat,“ zmiňuje Dolejše, Opršala či Nováka.

Definitivní podobu prý kádr dostane až začátkem příštího týdne. „V podstatě se ale dá říct, že by měl vypadat asi tak, jako při zatím posledním utkání s Třebíčí,“ prozrazuje Barus. „Navíc jsme se domluvili s Pardubicemi, že nám ještě nějaké hráče uvolní. A naopak pokud budou potřebovat v sezoně někoho od nás, i my jim vypomůžeme,“ hlásí nový člen vedení HC Rebel.

Sám v minulosti působil jako útočník hned v několika extraligových týmech. „Nejraději vzpomínám určitě na Vsetín,“ vybavuje si svoje povedené roky doma na Valašsku. „Ale líbilo se mi i ve Znojmě, v Českých Budějovicích či v Karlových Varech. Naopak nevydařilo se mi působení ve Zlíně,“ dodává Barus.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu