20. 8. 2013 | Richard Wagner

Junioři v derby prohrávali, nakonec soupeři nasázeli sedmičku

Havlíčkův Brod - Rebelové sice v první třetině inkasovali v závěru gól, ale pak se nezastavitelně rozjeli a svému soupeři nasázeli sedm branek. O dvě z nich se postaral Lukáš Brebera. Výborným výkonem se blýskli dva Italové, kteří s Rebely trénují a v rámci přípravy pomáhají i v zápasech. Samuelle Vanzella dal gól a na jeden nahrál, Lorenzo Picinelli pak sice bodově neuspěl, ale Žďárským vydatně motal hlavy.

Plameny zaskočily Kotlinu

Od úvodu byli aktivnější hokejisté Žďáru nad Sázavou, ale s jejich pokusy si Čeněk Novák poradil. Domácí se do tempa dostávali pomaleji, ale i tak se Ondřej Krásný na protějším konci kluziště musel několikrát vytáhnout. Na levém křídle se pak utrhl Jiří Staněk, ale s jeho zakončením si domácí muž s maskou poradil. Do další šance Plamenů se dostal Jaroslav Pešek, ale z úniku zakončil pouze vedle. Rebelové následně dostali výhodu, když sudí Kubát signalizoval trest, ale Tomáše Ludvíka parádně vyčapal strážce žďárské svatyně. Ke konci třetiny se brodský stadion poprvé dočkal gólu. Před Novákem vznikl zmatek, z nějž profitoval dorážející Jiří Staněk, a hosté šli do kabin s náskokem.

Druhá část přinesla obrat ve skóre

Jenže ten jim moc dlouho nevydržel. Hned z prvního útoku udeřil David Krajhanzl, který si sjel na pravém křídle před bránu, dostal ideální pas od Lukáše Brebery a zakončil do odkryté klece. Vrátit vedení na hole Plamenů mohl Petr Peňáz, ale Novák se včas přesunul a hostující sniper jej trefil do masky. Na druhé straně se řádně zapotil gólman Žďáru, jenž čelil několika šancím v oslabení. Ve výhodné pozici se po skončení početní výhody ocitl Daniel Bednář, ale strážce svatyně Rebelů vytáhl parádní zákrok ramenem. V úvodu druhé části se na ledě dělo mnoho zajímavého. Skvělou techniku ukázal Ital ve službách Havlíčkova Brodu Lorenzo Picinelli, jenž se proháčkoval až před Krásného, leč žďárský brankář vyšel ze souboje jeden na jednoho jako vítěz.

Šance střídala šanci a očekávaný další gól nakonec přišel. Na levém kruhu se opřel do milimetrového pasu Martina Jelínka Ondřej Hlídek a jeho dělovka skončila těsně pod břevnem. V polovině zápasu, přesně v čase 30:19, byl vyloučen Dominik Kittler a Plameny vyměnily maskovaného muže. Do hry nastoupil Martin Zelený. V početní nevýhodě však domácí svému soupeři připravili peklo a střelec rozdílového gólu měl na holi další trefu, leč kotouč před zcela odkrytou svatyní poslal jen do brankáře. V závěru prostředního dějství se domácím přeci jen povedlo svůj náskok navýšit. Samuelle Vanzella se prodral mezi beky až před Zeleného, jemuž nedal šanci.

Zdecimovaní hosté již jen korigovali

Tři minuty po startu třetí dvacetiminutovky bylo definitivně po příležitostech Plamenů na srovnání kroku. Nejprve přišla blesková akce dua Tomáš Ludvík - Lukáš Brebera, jíž zakončil druhý jmenovaný ranou z levého kruhu přesně do vinglu. Hned na to skvěle vybojoval na středu kluziště kotouč Samuelle Vanzella, našel najíždějícího Martina Jelínka, jenž opět naservíroval kotouč na levý kruh, a pokud zůstala v levém rohu Zeleného branky nějaká nitka z pavučinky, kterou předtím vymetl Brebera, tak po ráně Martina Hynka už byla nenávratně pryč. Domácí hokejisté se pak zklidnili a v poklidu kontrolovali vývoj. Tempo hry narušila nucená přestávka, když byla vyražena Novákova brána a musela se zadělávat díra, jež vznikla u tyče.

Rebelové se stále tlačili do zakončení a Lorenzo Picinelli se bravurně protáhl přes několik hráčů, ale jeho blafák vychytal bryskním zákrokem lapačkou Martin Zelený. Ten musel o několik minut později čelit enormnímu tlaku soupeře, když na něj mířilo hned několik střel. Nakonec ale inkasoval, Lukáš Brebera mu chytře podstrčil hrací předmět pod betonem. Plameny však chtěly ještě jednou dostat puk za Nováka. Toho zastoupil na brankové čáře Ficek a průnik Peňáze pak dokázal vyrazit nad. Po dvou nahrávkách se také konečně dočkal gólu Martin Jelínek, jenž na nic nečekal a tvrdým projektilem do protipohybu Martina Zeleného dovršil šťastnou sedmičku. Hosté se v samotném závěru ještě dostali do dvou dobrých šancí. V první z nich objel Jiří Staněk domácího strážce klece a zasunul mu puk kolem betonu za brankovou čáru, v posledních vteřinách pak Čeněk Novák odolal tlaku a několika dorážkám.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

příp.. kolo, úterý 20.8.2013 od  
7:2
(0:1, 3:0, 4:1)
Havl. Brod - Žďár n. Sázavou

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 21. Krajhanzl (Brebera), 27. Hlídek (Jelínek, Hynek), 38. Vanzella (Mozr), 43. Brebera (Ludvík), 43. Hynek (Jelínek, Vanzella), 52. Brebera (Kříž), 59. Jelínek (Hynek) - 19. Staněk (Škorpík, Gregar). 60. Staněk (Škorpík, Gregar). Rozhodčí: Jan Kubát - Tomáš Krejčí, Tomáš Kukeně. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:1, 7:1, 7:2.

Sestavy

Havl. Brod

Novák (Šimek) - Kříž, Ficek, Křesťan, Picinelli, Hlídek, Hynek, Jelínek, Brebera, Ludvík, Krajhanzl, Kittler, Mozr, Vanzella, Motl

Žďár n. Sázavou

Krásný (31. Zelený) - Škorpík, Staněk "C", Gregar, Peňáz, Bednář, Pazourek, J. Pešek, Novotný, Vacek, Vítek, Němec, Mach, A. Pešek, Mahel

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu