18. 8. 2013 | Richard Wagner, Ladislav Vácha

„Představujeme posily havlíčkobrodských Rebelů,“ #2: Mladíci i ostřílení borci

V minulém díle jsme vám představili sedm hokejistů, kteří nově přetáhli přes své chrániče dresy havlíčkobrodských Rebelů. Nyní k vám přicházíme s druhým dílem, kde bude představeno dalších sedm noviců v sestavě trenérského dua Jiří Mička – Richard Cachnín. Ve zkratce se tak budete moci dozvědět něco o jejich kariéře a úspěších. Na paškál jsme si vzali tři obránce a čtyři útočníky. Všichni hráči za sebou mají svou zápasovou premiéru a v nejbližších dnech jejich snažení konečně dostane jasné obrysy. Zjistí se, kdo zůstane, a kdo si bude hledat nové angažmá.

Artur Rybalkin (útočník/obránce, narozen 18.9.1992):

Artur Rybalkin v sezoně 2012/13
Z G A B +/- TM
Legion Tyumen (z.č.) 18 0 2 2 -6 8
Ruský hokejista má s českými kluzišti již více než velké zkušenosti. V sezoně 2007-08 přišel do dorostenecké extraligy v dresu Ústeckých Lvů. Šikovný a robustní útočník, jenž však umí výborně zahrát i na postu beka, se následně přesunul do pražské Sparty, kde našel lepší uplatnění než na severu Čech a začal sbírat kanadské body. Po třech sezonách v dresu pražského velkoklubu se Artur vydal okusit opět svou domácí soutěž a stal se členem kádru Krylya Sovětov. V závěru ročníku 2010-11 nastoupil k šesti zápasům v Molodezhnaya Hockey League (MHL). Zaznamenal zde jednu asistenci, když nahrával Daniilovi Košelevovi na první gól zápasu s Čajkou. V týmu se potkal s Vladimirem Bessonovem, jenž má za sebou také několik českých štací - naposledy hrál ve Vsetíně. Po skončení ročníku se vrátil zpět do Sparty a na deset zápasů se objevil i v juniorce Benátek nad Jizerou. Zatím poslední sezonu strávil Rybalkin opět za Uralem. Jednak oblékal dres Legionu Tyumen a své dovednosti ukazoval i v RHL (Russian Hockey Leaugue), kde nastupoval za Rubin-2 Tyumen.

Patrik Löbl (obránce, narozen 14.9.1994):

Patrik Löbl v sezoně 2012/13
Z G A B +/- TM
Powassan (z.č.) 34 5 14 19 0 100
Powassan (p-o) 6 0 5 5 0 2
Mladík, který při zápase druhého kola s Havířovem oslaví své devatenácté narozeniny, je odchovancem Slavie Praha. V ní si prošel téměř kompletní mládeží. Slůvko téměř je na místě z toho důvodu, že Löbl nehrál v juniorce Pražanů. Když měl po své poslední sezoně v dorostu, vydal se na zkušenou do Kanady. Za mořem si vyzkoušel juniorskou GMHL v týmu Powassan Eagles. Zde si v základní části připsal devatenáct kanadských bodů a v hodnocení beků mu patřilo čtvrté místo. Mezi Orly se setkal také s několika Čechy. Brodským fanouškům bude možná známý Dominik Kundrát, který předtím působil v místní juniorce. Dařilo se mu také ve vyřazovací části, v níž získal pět bodů. V týmu Powassanu dostal navíc funkci prvního asistenta kapitána Jamese Steelea. Na suchou přípravu se již hlásil nadějný obránce Jiřímu Mičkovi, pod nímž si prošel tvrdou dřinou a bojuje o své místo v sestavě. Vypomáhat by mohl také ligové juniorce.

Kamil Kinkor (útočník, narozen 10.2.1991):

Kamil Kinkor v sezoně 2012/13
Z G A B +/- TM
Jablonec n/N 10 5 5 10 0 2
Do zápasu s Benátkami nad Jizerou naskočil jako novic v sestavě Kamil Kinkor. Útočník s čichem na góly za sebou má podobně jako Löbl zahraniční angažmá. Akorát s tím rozdílem, že nehrál v Kanadě, ale ve Spojených státech. Na dvě sezony se mu stalo domovem Chicago a místní tým Young Americans. Po dvou ročnících se vrátil do Čech a naskočil do dorostenecké extraligy. V Opavě ale vydržel pouze rok a přišlo stěhování do Kladna. Soutěžní ročník 2010-11 pak odehrál v mladoboleslavském dresu a souběžně s tím si vyzkoušel i druhou ligu v Nymburce. Na další ročník se stal členem kádru Tatranských Vlků, za něž však odehrál jen jeden zápas v lize a dva na světovém juniorském klubovém šampionátu. Ve Spišské Nové Vsi ale zůstal a hrál za místní muže ve druhé nejvyšší slovenské soutěži. Vloni se po návratu do Čech prosadil do kádru Jablonce a ve druhé lize nasbíral v jedenácti zápasech hned deset bodů.

Ladislav Havlík (obránce, narozen 21.4.1992):

Ladislav Havlík v sezoně 2012/13
Z G A B +/- TM
Pardubice (JUN) 41 9 18 27 -2 43
Hr. Králové (z.č.) 7 0 0 0 -3 0
Jednadvacetiletý zadák spojil největší část své dosavadní kariéry s Pardubicemi, kde hájil barvy juniorky i dorostu. Pozornost na sebe strhával nejen poctivou prací v defenzivě, ale i vydatnou a úspěšnou podporou svých spoluhráčů z útoku. Jeho největší přínos spočíval především při vytváření gólových pozicí, protože si připisoval velké množství asistencí. Neopomíjel však naplňovat i své střelecké choutky, což se mu dařilo především v přesilových hrách. Na východě Čech sbíral první zkušenosti s hokejem dospělých, když v sezoně 2010/11 debutoval za prvoligovou Chrudim. Minulá sezona pro něj byla z tohoto pohledu úspěšná, když si odbyl premiéru v A-mužstvu perníkářů díky jednomu startu v European Trophy a sedmkrát nastoupil v druhé nejvyšší soutěži za Hradec Králové. Zkušenosti má také s mládežnickou reprezentací, hrál za „šestnáctku“, „sedmnáctku“ i „osmnáctku.“

Marek Drtina (obránce, narozen 5.6.1989):

Marek Drtina v sezoně 2012/13
Z G A B +/- TM
Jihlava (z.č.) 29 2 7 9 +7 16
Hr. Králové (z.č.) 8 0 1 1 +6 2
Pardubice (z.č.) 13 0 2 2 -2 6
Hr. Králové (p-o) 3 0 0 0 -3 4
Pardubice (p-o) 1 0 0 0 0 0
Rodáka z Pardubic spojuje s jeho spoluhráčem Ladislavem Havlíkem to, že i on vyrůstal v místním hokejovém klubu. V soutěžním ročníku 2007/08 se přesunul do nedalekého Hradce Králové, kde juniorce pomáhal v bojích o udržení extraligové příslušnosti a za A-mužstvo dvakrát naskočil na prvoligovou scénu. V královském městě odehrál během další sezony tři zápasy v přípravném Tipsport Cupu, ale nejčastěji se prezentoval v mateřských Pardubicích, kde se dočkal premiéry v nejvyšší soutěži dospělých. Nastoupil v Plzni, kde strávil na lavici hanby 4 trestné minuty a nedokázal zabránit přesvědčivé porážce 1:4. Vyzkoušel si také 2. ligu, když absolvoval 7 utkání za Trutnov. V soutěžním období 2009/10 zasáhl už do deseti extraligových duelů, ale nejvíce času strávil na výpomoci v prvoligové Chrudimi. Následně pokračoval ve sbírání extraligových zkušeností a hrál i za Jihlavu.

Martin Špok (útočník, narozen 11.2.1986):

Martin Špok v sezoně 2012/13
Z G A B +/- TM
Hodonín (z.č.) 29 25 27 52 - 28
Hodonín (p-o) 4 6 3 9 - 2
Sedmadvacetiletý útočník prožil své hokejové mládí v Třinci, kde předváděl své schopnosti v dresu dorostu i juniorky. Odtud si „odskočil“ do ligy dorostu, v níž hájil barvy Orlové. V sezoně 2002/03 se mohl radovat z velkého úspěchu, protože s dorostem Ocelářů vybojoval mistrovský titul. Mezi dospělými se poprvé objevil v soutěžním ročníku 2005/06, kdy už hrál za Techniku Brno. V moravské metropoli působil až do období 2008/09 a skvělými výkony si řekl o nálepku úderného útočného esa. V rámci soutěže se přesunul do Hodonína, kde se mu vedlo ještě lépe. Kanadské body sbíral jako na běžícím pásu, přičemž prokazoval nejen pověst obávaného střelce, ale i šikovného nahrávače. V minulé sezoně 2012/13 stihl za 29 zápasů dlouhodobé části získat neuvěřitelných 52 bodů (25 vstřelených branek a 27 gólových asistencí), na což navázal i v play-off (9 bodů za 4 utkání).

Štěpán Štěpánek (útočník, narozen 21.3.1993):

Štěpán Štěpánek v sezoně 2012/13
Z G A B +/- TM
Ústí n. L. (JUN) 18 2 4 6 -15 8
Martin (JUN) 14 4 5 9 +8 8
Martin (z.č.) 4 0 1 1 -2 0
Talentovaný forvard se proháněl v dorostenecké extralize jako hráč Mladé Boleslavi, kde se těšil velkému zápasovému vytížení, ale s jeho bodovým ziskem to už tak slavné nebylo, když si za 91 duelů základní části připsal 10 kanadských bodů. Ve městě automobilů se ale dokázal aklimatizovat a svůj bodový zisk v další sezoně výrazně navýšil (24 bodů). Právě tehdy poprvé nahlédl do hokeje dospělých, když dostal šanci od druholigového Benešova. S Vodními Lvy si vyzkoušel i prestižní play-off, v němž se blýskl jednou gólovou nahrávkou. Hodně pestrý pro něj byl ročník 2011/12, kdy si zahrál nejvyšší juniorskou soutěž za Spartu Praha i České Budějovice a druholigová kluziště brázdil vedle Benešova i za Sršně z Kutné Hory. Následovalo první zahraniční angažmá, k němuž zamířil na sousední Slovensko, kde hájil barvy Martina. Fanoušci ho mohli vidět i u juniorky Ústí nad Labem.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu