16. 8. 2013 | Richard Wagner

Starší dorost poprvé v příprave neprohrál

Havlíčkův Brod – Druhá nejstarší mládežnická kategorie Rebelů má za sebou těžký týden. V pondělí prohrála 1:5 v Třebíči, podobně se staršímu dorostu dařilo i v Jihlavě, kde ve středu dostal stejný počet gólů. Dnes navíc hostili Havlíčkobrodští třetího krajského rivala. Proti Žďáru nad Sázavou dokázali uhrát remízu a navíc uspět i v nájezdech. Mezi třemi tyčemi se objevil znovu gólman Vít Kekula z Hlinska, který podal solidní výkon. Do hry naskočila také čtveřice jihlavských hráčů Daniel Dörrer, David Hubert, Lukáš Křížek, Jakub Hoskovec, jež ještě ve středečním střetnutí stála na opačné straně barikády.

Po úvodním otrkávání přišlo nahození Zdeňka Klímy, které bylo tečované, ale Vít Kekula dokázal puk betonem vyrazit. První šanci Rebelů měl na svědomí Michal Semrád, jenž se protáhl po pravém křídle, ale z kruhu trefil jen náruč Jaromíra Pešky. Na druhé straně nahodily Plameny kotouč na zadní mantinel, brankář domácích při rozehrávce zaváhal a vznikla mela, leč Kekula se stihl vrátit na své pracoviště a kotouč nakonec přikrýt. Sudí Kukeně navíc odpískal postavení útočícího hráče v brankovišti. Otevřít skóre mohl Tomáš Cejpek, ale ve výhodné pozici mezi kruhy trefil jen Peškův beton. Žďárský muž s maskou si následně vybral pořádnou porci štěstí, když dělovka Davida Buška od modré skončila na břevně a ke gólu chyběly jen milimetry. Slastný zvuk tyče pak zazněl v uších Jaromíra Pešky znovu. Z dorážky napálil tyč za bezmocně se natahujícím brankářem Jakub Lacina. Hosté se pak usadili před Vítem Kekulou, který měl i štěstí, když Tomáš Machovec po objetí branky zamířil pouze vedle. V samotném závěru se ještě prosmýkl obranou Jakub Kraučuk, ale Peška podržel beton u tyče, takže domácí útočník neměl kudy dostat kus pryže do sítě.

Úvod prostřední části byl velice rozkouskovaný. Často se pískaly icingy, nebo hru přerušovali brankáři pokrytím puku. Až skoro po sedmi minutách začalo na kluzišti přituhovat a gólmani se pořádně protáhli. V největší šanci se ocitl Michal Semrád, který se prokličkoval až před kasu, ale Peška jej vybruslil a kotouč pokryl hrudí. Hned nato žďárský strážce svatyně lehce zaváhal, když mu vypadla z rukavice střela Davida Huberta, ale dřív, než dokázal kdokoliv z Rebelů kotouč dojet, jej Jaromír Peška dokázal pokrýt. Střeleckou smůlu mohl protrhnout Karel Petržílek, posila z Chotěboře, ale jeho únik byl zastaven odpískaným ofsajdem. Domácí hráč měl při převzetí kotouče problém a čárový Capouch situaci posoudil tak, že byl v pásmu dříve než puk. Bojovníci z Kotliny byli v této chvíli lepším mančaftem, ale Jana Jelínka vychytal z bezprostřední blízkosti muž mezi žďárskými tyčemi.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky konečně zmizel střelecký stín, když se Rebelové prosadili v přesilovce. Jan Jelínek se dostal mezi kruhy ke sraženému kotouči Jakuba Kraučuka a dělovkou k tyči rozjásal Kotlinu. V obrovské šanci se zjevil Radim Němec, který stál sám před Kekulou, ale střílenou přihrávku srazil jen vedle jeho tyče. Následně však domácí muž s maskou lovil kotouč ze své sítě. Martin Nečas si najel do pásma, na levém kruhu si vytáhl Kekulu z brány, když byl v úhlu, tak zamíchal kotoučem a prostrčil jej s velkou dávkou štěstí pod betonem gólmana Rebelu do sítě. V obrovské šanci se následně neprosadil Martin Kaut, který před sebou měl odkrytou svatyni Havlíčkova Brodu, ale Vít Kekula se parádně přesunul a svou pravou nohou vykopl puk do bezpečí. Brankář domácích hokejistů se vytáhl ve hře čtyř proti čtyřem a následné přesilovce Plamenů, když zlikvidoval několik jedovek a bryskními zákroky udržel nerozhodný stav. Dvojnásobnou přesilovku dostali k duhu Rebelové, ale jejich střely měly dva cíle – vedle brány, nebo do míst, kde stál připravený Peška. Ke konci zápasu nahodil kotouč na kasu Matias Mäki, Kekula kotouč vyrazil a v následném zmatku nejdříve skvěle vytasil beton a následně mohl zaskórovat Radim Němec, ale prázdnou bránu netrefil.

Po zápase pak přišly na řadu nájezdy. Po třech pokusech na každé straně. Za hosty proměnil jako jediný Matias Mäki. Neuspěli Radim Němec a Martin Nečas. Rebelové pak proměnili dva pokusy ze tří. Uspěli Jan Jelínek a Jakub Hoskovec, vítězný nájezd patří druhému jmenovanému. Na Pešku pak nevyzrál Jakub Kraučuk.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

příp.. kolo, pátek 16.8.2013 od 16:00
2:1sn
(0:0, 0:0, 1:1; náj. 2:1)
Havl. Brod - Žďár n. Sázavou

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 42. Jelínek (Kraučuk, Hoskovec), rozh. náj. Hoskovec - 43. Nečas (Kaut). Rozhodčí: Tomáš Kukeně - Jakub Capouch, Jan Kubát. Vyloučení: 3:8, navíc Rozmarín (ZNS) 10 min. OT [NESP]. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: -. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1sn.

Sestavy

Havl. Brod

Kekula () - Dörrer, Suchý, Mendl, Bušek, Lacina, Gažak - Hubert, Přibyl, Polák, Semrád "C", Petržílek, Jelínek, Kraučuk, Abbrent, Cejpek, Křížek, Hoskovec

Žďár n. Sázavou

Peška () - A. Němec, Machovec, Klíma, Trejbal, Macky, Jankovský - Prchal, R. Němec, Šlegl, Šimák, Mäki "C", Rozmarín, Nečas, Kaut, Srnský

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu