14. 8. 2013 | Richard Wagner

Starší dorost v Jihlavě neuspěl, dostal pět gólů

Jihlava - Mladí Rebelové se potřetí v letošní sezoně představili v přípravném utkání. Ani nyní však nedokázali svého soupeře udolat a extraligové Jihlavě nevstřelili ani branku. Rozhodnuto bylo v podstatě již po první třetině, jíž Dukla uhrála v poměru 4:0. Následně došlo ke změně brankářů a Kekulu, jenž však předvedl několik dobrých zákroků, vystřídal jihlavský David Vacek. Ten pak od svých spoluhráčů inkasoval jeden gól a vzhledem k tomu, že Rebelům se nepovedlo náhradníka Jiřího Adama pokořit, dokráčela si Dukla k pohodlnému vítězství.

Jihlava byla od úvodních minut aktivnější a také se dostala do vedení. Bývalý Rebel Filip Nováček překonal Kekulu střelou nad beton. Vedení Dukly mohlo narůst o pár minut později, ale Křížkovu ránu mířící nad chrániče nohou parádně vychytal havlíčkobrodský gólman. Krátce po polovině úvodní dvacetiminutovky už ale svítilo na světelné tabuli skóre 2:0. David Hubert dopravil do sítě pas Václava Půži. Po zmatcích před brankou Rebelů se David Hubert prosadil znovu. Za bezmocného Kekulu tečoval střelu Tomáše Mejzlíka.

Následně si strážce havlíčkobrodské svatyně upevnil sebevědomí, když vytáhl jasnou gólovku, dorážku Hoskovcovy střely do opuštěné klece vyrazil bleskovým přesunem. Jakub Hoskovec nakonec ale překonal maskovaného muže Rebelů počtvrté. Stačilo mu pouze zasunout puk do poloodkryté brány. Snížit mohl Jan Jelínek, když David Vacek jeho dělovku vyrazil jen před sebe, ale útočník Rebelů puk za čáru nedostal.

Do druhé třetiny nastoupil do havlíčkobrodské branky jihlavský David Vacek, jeho původní místo zaujal Jiří Adam. Oba brankáři zprvu sledovali spíše dění před sebou a moc těžkých zákroků neměli. Velkou šanci si pak připravili Rebelové, ale duo Lukáš Vala - Daniel Kolouch nedokázalo došťouchat puk za záda nového muže v brankovišti Dukly. V závěru třetiny měl plno práce David Vacek mezi třemi červenými tyčemi Havlíčkova Brodu, ale všechny pokusy zdatně chytal. Až v čase 38:14 vypukla znovu radost na straně Jihlavy. Když už to vypadalo, že jihlavsko-havlíčkobrodský brankář udrží puk pod betonem, vyklouzl touš zpod něj a dojel až za jeho záda. Následně ale skvěle zabránil šanci soupeře, když v nevýhodné pozici vyčapal jihlavské střelce.

Na začátku posledního dvacetiminutového úseku hry lehce zaváhal David Vacek, jenž vypíchl puk jen před sebe, ale pak zachoval klidnou hlavu a Hoskovec tak trefil jen jeho nastavený beton. Jihlavský brankář Jiří Adam neměl ve třetí třetině téměř žádnou práci. Na druhé straně chytající červeno-bílý/žlutý brankář musel být stále v pozoru. Ovšem pokusy, které na jeho bránu mířily, mu mnoho problémů nenadělaly. Zápas tak v klidu dokráčel do konce.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

příp.. kolo, středa 14.8.2013 od  
5:0
(4:0, 1:0, 0:0)
Jihlava - Havl. Brod

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 6. Nováček, 11. Hubert (Půža), 14. Hubert (Mejzlík, Balaštík), 15. Hoskovec (Lang), 39. Balaštík (Hubert). Rozhodčí: Hejduk – Guth, Polák. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: -. Průběh utkání: 5:0.

Sestavy

Jihlava

Vacek (od 21. Adam) – Půža, Dȍrrer, Port, Wasserbauer, Pospíchal, Kroupa, Mandát, Mareček – Balaštík, Mejzlík, Hubert, Kořenář, Peschout, Křížek, Oščádal, Nováček, Kousal, Lang, Hoskovec, Dvořák

Havl. Brod

Kekula (od 21. Vacek) – Suchý, Mendl, Bušek, Lacina, Bancíř, Klofáč, Kochánek – Přibyl, Polák, Semrád, Petržílek, Jelínek, Abbrent, Cejpek, Gažak, Vala, Kolouch

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu