10. 8. 2013 | Richard Wagner, Ladislav Vácha

„Představujeme posily havlíčkobrodských Rebelů,“ #1: Mládí vpřed

Druhá část letní přípravy, jež už probíhá na ledové ploše a je doplněna i o přípravné zápasy, už odstartovala. Havlíčkobrodští fanoušci si určitě všimli nových tváří, které se v táboře Rebelů objevily během úvodních přátelských duelů. Všechny nováčky si na našem webu postupně představíme v krátkém seriálu „Představujeme posily havlíčkobrodských Rebelů“, přičemž dnes vám přinášíme úvodní díl.

Roman Maliník (útočník, narozen 6.2.1990)

Roman Maliník v sezoně 2012/13
Z G A B +/- TM
Jihlava (z.č.) 51 6 13 19 -3 22
Jihlava (p-o) 4 0 1 1 +1 0
Své mládežnické časy trávil jako rodák z Ostravy ve Vítkovicích. Odtud si v sezoně 2007-08 odskočil za moře a hrál v kanadském týmu Baie-Comeau Drakkar (v QMJHL – pozn. red.). Když se vrátil zpět do města, kde hokejově vyrůstal, dostal svou první nabídku ze seniorského hokeje. Na hostování se ve čtyřech zápasech mihnul v dresu druholigového Frýdku-Místku, kam se podíval i v sezoně následující. Moc dlouho tam ale nepobyl, jelikož se záhy stěhoval do jihlavské Dukly. S ní se prokousal až do play-off a díky svým výborným výkonům si tak řekl o setrvání v mužstvu. V jihlavském dresu pak odehrál kompletní dvě poslední sezony, a i když bodově nevynikal, měl v týmu své pevné místo, jelikož své umění ukazoval i v jiných disciplínách. Nicméně po svém příchodu do Havlíčkova Brodu jasně ukázal, že umí být produktivní, když si dvakrát skvěle počkal na šanci, dal gól a na jeden nahrál.

Georg Mavrojanidis (útočník, narozen 13.7.1991)

Georg Mavrojanidis v sezoně 2012/13
Z G A B +/- TM
Slavia (JUN) 26 8 16 24 +1 10
Beroun (z.č.) 4 0 0 0 0 0
Beroun (p-out) 9 0 1 1 -3 0
Svoji prozatímní kariéru úzce sepjal se dvěma kluby. Jednak svou mateřskou Kometou Brno, a pak také s pražskou Slavií, v níž si prožil svá dorostenecká léta. Jako člen kádru sešívaných se pak poprvé seznámil s mužským hokejem v Mostě, kam byl v roce 2011 poslán na hostování. Příliš zápasů zde neodehrál, ale i tak byl bodově produktivní a měl téměř bod na utkání. Více se mu dařilo mezi juniory ve svém pražském týmu, a to mu vyneslo až angažmá v extraligovém prvním mužstvu, kde pod trenérem Vladimírem Růžičkou odehrál tři střetnutí. Svoji premiéru si odbyl proti Litvínovu. V uplynulé sezoně se snažil prorazit do kádru berounských Medvědů, ale toto angažmá nebylo tak povedené, jak přiznal sám Mavrojanidis v nedávném rozhovoru pro náš web. S Medvědy totiž musel hájit prvoligovou příslušnost až v baráži, ale nakonec přispěl k záchraně týmu vedeného Petrem Novákem.

Filip Matějka (útočník, narozen 5.3.1992)

Filip Matějka v sezoně 2012/13
Z G A B +/- TM
Jihlava 1 0 0 0 0 0
Jihlava (JUN) 5 0 0 0 -5 2
J. Hradec 17 5 3 8 - 10
Své hokejové mládí prožil v jednom klubu. Pokaždé na sebe natahoval červeno-žlutý dres jihlavské Dukly. Jen v sezoně 2007-08 se na pět utkání představil v třebíčském trikotu. V žácích patřil k produktivním hokejistům, kteří uměli přesně zakončit i podat gólovou nahrávku. Když jako „deváťák“ poprvé naskočil do ligy dorostu, ničeho se nelekl a nadále sbíral body jak na běžícím pásu. O rok později si odbyl i premiéru v barvách juniorky. Svými kvalitními výkony si v sezoně 2011-12 řekl o angažmá v prvoligovém A-týmu a byly z toho první čtyři utkání ve druhé nejvyšší české soutěži. Zatím poslední sezonu strávil především mezi muži. Ve druhé lize se etabloval v dresu Jindřichova Hradce a na jedno střetnutí se podíval i do kádru Petra Vlka. Letos znovu mění svůj jihlavský dres a míří mezi Rebely.

Karol Korim (obránce, narozen 20.8.1993)

Karol Korim v sezoně 2012/13
Z G A B +/- TM
Orange U2O 20 1 0 1 -17 6
Hradec (z.č.) 3 0 1 1 -1 2
Hradec (p-o) 3 0 1 1 +1 0
SR U2O (přát.) 4 1 4 5 0 0
SR U20 (MS) 6 0 1 1 0 2
Mladý, urostlý a šikovný. To jsou asi nejlepší slova, jimiž můžete charakterizovat kvalitního beka. Zároveň jde také o slova, která přesně pasují na Karola Korima, novou posilu zadních řad Rebelů. Slovenský mládežnický reprezentant hokejově vyrůstal v Nitře, ale jako dorostenec se stěhoval do Čech. Zde hrál za Mladou Boleslav, ale po dvou sezonách si jej do svých řad vyhlídli Piráti Chomutov. Ve svém premiérovém ročníku na severu Čech (2010-11 – pozn. red.) se Korim jako člen výběru do osmnácti let zúčastnil mistrovství světa a byl vybrán mezi tři nejlepší slovenské hráče. O rok později slavil s chomutovskou juniorkou zisk mistrovského titulu. Loňskou sezonu strávil jako člen slovenské dvacítky v nejvyšší soutěži a sbíral body za tým Orange U20. Po světovém šampionátu, kde dělal výběru své země kapitána, se odebral na závěr ročníku do Čech a šest utkání odehrál v dresu Královských lvů z Hradce Králové.

Petr Beneš (obránce, narozen 24.3.1992)

Petr Beneš v sezoně 2012/13
Z G A B +/- TM
Beroun (z.č.) 28 0 1 1 -2 4
Beroun (o udr.) 5 0 1 1 -4 2
Žďár n.S. (z.č.) 15 6 8 14 0 8
Odchovanec Žďáru nad Sázavou spojil velkou část své dosavadní kariéry s Pardubicemi, kde hrál nejvyšší soutěž v dorostenecké i juniorské kategorii. Vedle plnění defenzivních úkolů stíhal vydatně podporovat i své kolegy v útoku, a na obránce se tak mohl pochlubit produktivitou, za níž by se nemusel stydět ani leckterý útočník. Své první zkušenosti s hokejem dospělých začal sbírat v sezoně 2010/11, kdy nastupoval ve 2. lize za „svůj“ Žďár nad Sázavou, s nímž si vyzkoušel i prestižní play-off. Také zde na sebe strhával pozornost útočnými schopnostmi, když si připisoval na konto především gólové nahrávky. Stále přitom působil u perníkářů, kde se dočkal „áčkařského“ debutu v nejvyšší tuzemské soutěži, když zasáhl do tří zápasů. Během uplynulého soutěžního ročníku nejčastěji brázdil ledovou plochu v dresu prvoligového Berouna, jemuž pomohl k udržení v soutěži. Současně zářil i v barvách Žďáru nad Sázavou.

Tomáš Semrád (obránce, narozen 22.5.1992)

Tomáš Semrád v sezoně 2012/13
Z G A B +/- TM
Slavia (JUN) 36 3 8 11 +1 32
Mladý zadák hokejově vyrůstal v Kotlině a jeho talent neunikl pozornosti extraligových klubů. V sezoně 2007/08 debutoval v dorostenecké extralize jako hráč Pardubic, kde nahlédl i do vyřazovacích bojů, ale na východě Čech vydržel jen jedno soutěžní období. Vzápětí se totiž přesunul do hlavního města, kde se jeho dalším působištěm stala Slavia Praha. Jednalo se o skvělý krok, protože společně se svým vrstevníkem Jakubem Kadlecem, který také dlouho oblékal havlíčkobrodský dres a nyní působí v jihlavské Dukle, pomohl sešívaným k zisku mistrovského titulu. A aby toho nebylo málo, mistrovské oslavy si oba bývalí Rebelové o rok později zopakovali, když u toho nechyběl ani Patrik Löbl, jenž nyní také hraje za Havlíčkův Brod. Vedle toho si odbyl premiéru mezi juniory, kteří po neúspěšném finále se Zlínem slavili stříbro. V nejstarší mládežnické kategorii se postupem času vypracoval v oporu zadních řad a strávil zde i minulé soutěžní období.

Jan Kočan (útočník, narozen 10.3.1987)

Jan Kočan v sezoně 2012/13
Z G A B +/- TM
Žďár n.S. (z.č.) 23 0 1 1 - 18
Žďár n.S. (p-o) 4 0 0 0 - 0
Z představované sedmičky v šestadvaceti letech jednoznačně nejzkušenější hráč. I on prošel Pardubicemi, s nimiž bojoval v nejvyšší soutěži dorostenců. Během juniorských let už hájil barvy brněnské Komety, kde absolvoval dvě sezony, přičemž zářil především při druhé z nich. Další soutěžní ročník už začal ve druhé lize dospělých, kde pod hlavičkou Uničova řádil doslova jako utržený ze řetězu, když za 14 odehraných duelů stihl 10 kanadských bodů, což talentovaného útočníka katapultovalo o soutěž výš. Na prvoligové scéně se prezentoval u šumperských Draků a v Hradci Králové, jemuž při pěti startech pomohl i v play-off. Následoval přesun na Vysočinu, kde zakotvil v Pelhřimově a Žďáru nad Sázavou, týmech, které patří ke druholigovým účastníkům. U Plamenů odehrál poslední čtyři sezony, přičemž po té poslední rozšířil svůj hokejový životopis o Havlíčkův Brod, za který se už stihl dvakrát trefit v přípravě.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu