9. 8. 2013 | Richard Wagner

Povedená premiéra Romana Maliníka. Budu bojovat o to, abych tu mohl hrát, hlásí

Havlíčkův Brod - Svůj první přípravný zápas před domácím publikem za sebou mají hokejisté Havlíčkova Brodu. A premiéra před vlastními ochozy se povedla na výbornou. Šumperské Draky přejeli vysoko 6:2. Výhra se však nerodila snadno, vždyť hosté vedli po první třetině 1:0. Rebelové však díky parádní druhé části otočili výsledek a zaslouženě se radovali. Do vedení poslal borce z Kotliny ve 24. minutě Roman Maliník (na obrázku vprostřed), jenž v polovině zápasu svou neúspěšnou dorážkou navíc nahrál na třetí gól hokejistů z Vysočiny. My jsme si s úspěšným debutantem pohovořili nejen o zápase, ale i o jeho hokejové budoucnosti a nakousli i kauzu českobudějovického hokeje.

Máte za sebou první zápas za Rebely. Jak jste se cítil po nástupu na led?
Myslel jsem, že to bude těžší. Měli jsme ještě dosti náročnou rozcvičku před zápasem, ale nakonec se ty nohy rozhejbaly. Nebylo to tak špatné, myslel jsem, že to bude horší. Bylo to celkem dobrý. První třetina byla 1:0 pro Šumperk, ale pak jsme to otočili na 4:1. Sice ta druhá třetina skončila 4:2, ale kluci to pak dotáhli na 6:2. Myslím, že na první domácí zápas je to dobrý výsledek.

Vám se dnes povedlo při své premiéře skórovat. Jak byste popsal svůj gól z pohledu střelce.
Ten gól určitě potěšil, když to byl můj první zápas za Rebely. Výborně tam zabojoval Filip Matějka, Artur Rybalkin mi to pak dal pěkně do nájezdu, takže jsem šel sám. Sice jsem to střelil jinam, než jsem chtěl, ale každý gól se počítá. (úsměv)

Vy jste hráč Vítkovic. Máte sem již vyřízený přestup nebo hostování, či jste zde zatím jen na zkoušku?
Přiznám se, že nevím, jak to zatím vypadá. Chci se ale poprat o místo a být tady celou sezonu. Zatím je to na trenérech a na panu manažerovi, jestli si mě tu nechají. Budu ale bojovat o to, abych tady hrál.

V minulých sezonách jste hrál za Jihlavu, ale letos budete stát na druhé straně barikády. Jako hráč Dukly jste také nastupoval v derby. Jak jste tedy vnímal tento zápas? Bylo to pro vás normální utkání, nebo vás atmosféra strhla?
V Jihlavě jsem hrál dva a půl roku. Ten první rok jsem to jako Ostravak moc nebral, ale pak jsem se do té Jihlavy víc vžil a více stal se ze mne Jihlavák. Pak už jsem to vnímal tak, že to bylo prostě derby. Úplně celé město to tak vnímalo a lidé se mě ptali "Co Rebel?" "Vyhrajeme?" a my jsme se vždycky snažili vyhrávat. A teďka, jestli budu hrát za Rebel, se budu snažit to derby proti Jihlavě taky urvat. To jsou rivalové, kteří jsou kousek od sebe a každý v tom zápase chce vyhrát. A to, že jsem tam hrál, neznamená, že bych proti Jihlavě nechtěl vyhrát. Budeme se snažit, abychom vyhrávali všechny možné zápasy, abychom byli co nejvýš a nasbírali body. Ať je to Jihlava, ať je to taky Třebíč nebo kdokoliv.

Z Jihlavy sem s vámi přišel také Filip Matějka. Pomohla vám přítomnost dalšího Jihlaváka k lepšímu zařazení do kádru?
Já jsem tu byl o týden dříve než on, ale myslím si, že jsme oba do týmu dobře zapadli. Ale určitě nám pomohlo to, že se aspoň známe. S klukama jsem se seznámil dobře a doufám, že nám to bude v sezoně klapat.

Co si slibujete od nového ročníku? Chcete se s Rebely probojovat do play-off, že?
Utčitě, play-off je cíl každého týmu v každé sezoně. Základem je uhrát osmičku a v tom play-off pak člověk nikdy neví. Ale je ještě brzy na předhánění, sezona ještě nezačala, dneska jsme měli teprve druhý přípravák, takže uvidíme v průběhu sezony. Rozhodne se v únoru, kde se teprve uvidí, jak na tom budeme, a jak daleko to dotáhneme. Samozřejmě bychom to chtěli dotáhnout, co nejdál to jde.

Ze svého předchozího působení již první ligu dobře znáte. Na který stadion se asi nejvíce těšíte?
Já jsem rád hrál v Hradci, kde je dobré hřiště, ale Hradec s námi teď hrát nebude, takže bohužel. (smích) Dobře se mi hrálo taky v Brodě, ale tady budu hrát stále. Samozřejmě se těším do Jihlavy, tam je to také dobré. Uvidíme, teď budu hrát hlavně za jiný mančaft, takže se mi třeba bude hrát lépe na úplně jiném hřišti, než to bylo doposud.

Před nedávnem bylo ustanoveno, kdo bude tím čtrnáctým týmem. Jak vy sám vnímáte situaci ohledně Českých Budějovic a pokud máte informace, tak jak se vám jeví nově vznikající kádr CB Hokej 2013?
Já jsem to nesledoval. Já mám svoji práci tady v Rebelu a to, co proti nám vyjede na ledě, nám bude jedno, protože my je musíme porazit. Ale jestli se o to kluci třeba zajímají, to nevím. Já jenom vím, že se to tam nějak spojilo, což jsem si přečetl někde na internetu. Nemám o to ani nějak moc zájem, já se starám o to, co se děje tady.

Bydlíte tady v Brodě, nebo od někud dojíždíte? Máte zde i svou rodinu?
Bydlím v Jihlavě s přítelkyní, takže dojíždím ještě s dalšíma klukama. Třeba s Láďou Rytnauerem, s Havlisem (Lukáš Havel - pozn. red.), Polym (Petr Polodna - pozn. red.), Standou Nerudou, Filipem Matějkou a Sudžim (Jarda Suchan - pozn. red.).

Díky za rozhovor!
Také děkuji.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu