27. 2. 2013 | Eva Streichsbierová

Musíme uznat, že Boleslav je prostě někde jinde, prohlásil po posledním utkání Polodna

V obou domácích čtvrtfinálových zápasech havlíčkobrodští hokejisté propadli. V pondělí podlehli Mladé Boleslavi 2:7 a o den později to bylo jenom o jeden inkasovaný gól lepší. Z postupu do semifinále se tak zaslouženě radovali Středočeši po výhře 4:0. „Musíme uznat, že Boleslav je prostě někde úplně jinde. Bylo to jasně vidět, neměli jsme na ni,“ přiznal po úterní porážce brodský útočník Petr Polodna.

Pokud existovala nějaká naděje, tak pouze na ledě Mladé Boleslavi v úvodních dvou duelech. Především v tom prvním drželi Rebelové víc jak polovinu utkání nerozhodný stav 0:0. „Oni věděli, že doma musí a byla na nich vidět nervozita. Nám se naopak v obou zápasech celkem dařilo, jenže jsme neproměňovali šance, selhali jsme v koncovce. U nás si to už potom Boleslav v klidu pohlídala,“ ohlížel se za sérií třicetiletý hokejista.

Výsledky 2:7 a 2:6 jsou ale možná až moc nepovedené, nezdá se vám?
Je pravda, že jsme to asi mohli odehrát trochu v důstojnější podobě, jenže chyběly síly. V pondělí jsme to zkusili na tři útoky a nešlo to.

Pokud dopadne poslední série mezi Olomoucí a Hradcem Králové podle předpokladů, tak by se v semifinále postavila Mladé Boleslavi Třebíč. Co byste jí poradil?
Určitě to, aby nefaulovala, protože Boleslav má přesilovky opravdu výborné. A to doslova. David Výborný je hraje prostě výborně, mají skvěle nacvičené vzorce a hrozně těžko se proti tomu brání.

Má podle vás Boleslav na návrat do extraligy?
Šance je vždycky, i když to bude mít strašně těžké. Pokud se do baráže dostane, tak ji čekají soupeři, kteří jsou velmi dobří. Vždyť ani poslední Chomutov nějak výrazně nezaostává za ostatními a nahrál dost bodů. Každopádně je tahle baráž spravedlivější.

Zkuste se ohlédnout za celou sezonou, jaká byla z pohledu Rebelů?
Začátek super, pak přišel výpadek, který se s námi táhl vlastně až do konce. Pořád jsme hráli chvilku dobře a chvilku špatně. Mohli jsme být aspoň šestí, jenže to dopadlo takhle.

Takže zklamání?
To byste se měli zeptat spíš vedení. Já už jsem to jednou v nějakém rozhovoru říkal – tři první týmy jsou prostě někde jinde, to je jasné. Čtvrtý a pátý – Třebíč chytla neskutečnou fazonu, neměla jedinou krizi. A Kadaň? To je loňský Chomutov. Takže my jsme se vlastně mohli mlátit s Jihlavou a Hradcem o šesté až osmé místo.

Máte po sezoně v době, kdy ještě ani není konec února. Co bude teď?
Je to dost velká změna. Loni jsem rušil dovolenou, protože jsem hrál potom ještě i v Kometě a letos je konec už v únoru. Pořád ale budeme trénovat, asi až do konce března. Není to tak, že bychom leželi.

Letos vás žádné extraligové pokračování nečeká?
Abych řekl pravdu, tak ani nevím, jestli mám někam vyřízený střídavý start. Od listopadového zápasu s Jihlavou se mě pořad drží problémy s kotníkem, hrál jsem celou dobu se zánětem, takže bych to potřeboval doléčit.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu