21. 2. 2013 | Ladislav Vácha

A-mužstvo se doma představí až začátkem týdne, víkend ale vyplní naše mládež

V současné době se pozornost fanoušků upírá především k prestižnímu play-off, v němž Havlíčkův Brod bojuje v 1. lize s Mladou Boleslaví. V domácím prostředí se představí svěřenci trenérů Jiřího Recha a Milana Chalupy začátkem příštího týdne, když Středočechy hostí v pondělí a v úterý. Kotlina ale rozhodně nebude zet prázdnotou, protože ve hře jsou stále mladí hokejisté našeho klubu. Na svém ledě se představí jen juniorka, jež v neděli odpoledne přivítá lídra z Hradce Králové. Pokud se nedostavíte podpořit naše hochy osobně, tak jim můžete držet palce aspoň u on-line přenosu.

Juniorka

HC Strakonice – HC Rebel Havlíčkův Brod

Pátek 22. února od 19:30.
Nejstarší mládežnická kategorie sice přišla o svou dlouhou vítěznou sérii za plný bodový zisk, když minulý pátek prohrála ve Velkých Popovicích 1:3, ale i tak je její bilance v poslední době úchvatná. Z předešlých patnácti kol se soubor pod taktovkou zkušených koučů Václava Adama a Jaroslava Bence radoval hned ve čtrnácti případech a pokaždé z toho byly všechny body. Naposledy se naši junioři postavili na svém ledě proti Krkonoším a dokázali potvrdit pozici papírového favorita, když houževnaté horaly zdolali 4:2. Nyní cestují mladí Rebelové do Strakonic, s nimiž mají v probíhající sezoně skvělou bilanci (doma vítězství 6:0 a 12:0, venku triumf 13:2). V tabulce patří Havlíčkovu Brodu stále 2. místo, Strakonice jsou se šestnácti body na předposlední 9. pozici.

HC Rebel Havlíčkův Brod – Královští lvi Hradec Králové

Neděle 24. února od 16:15.
Už v neděli vyjedou mladí bojovníci z Kotliny znovu do boje, když tentokrát budou těžit z výhody domácího prostředí. Čeká je hodně těžká zkouška, protože na Vysočinu přijede Hradec Králové, jež stále vévodí prvoligové tabulce skupiny Střed, a je tak nejsilnějším možným soupeřem. Východočeši už mohou hrát v naprosté pohodě, protože vedení v soutěži a následnou baráž o extraligu už jim nikdo nevezme. Přesto přicestují do Havlíčkova Brodu v roli jasného favorita, který bude chtít potvrdit, že první místo rozhodně není dílem náhody. Královští lvi zatím prohráli jen 2x, když nejdříve padli na ledě Kolína po divoké přestřelce 6:7. Potom nestačili právě na Rebely, jimž doma podlehli 3:4. Mají jim tak určitě co oplácet. Hokejisté z východu Čech budí v posledních kolech obrovský respekt, ze sedmi předešlých duelů potupili své soupeře hned 4x deseti a více brankami, přičemž Strakonice smetli dokonce 18:0 (!).

Starší dorost

HC Letci Letňany – HC Rebel Havlíčkův Brod

Pátek 22. února od 18:00.
Starší dorostence čeká už třetí zápas po sobě se soupeřem z hlavního města. Na duely z minulého víkendu mohou vzpomínat v dobrém, protože v pátek proti Spartě na svém ledě protrhli dlouhý a nepříjemný bodový půst, když prohráli 2:3 až po samostatných nájezdech. Statečně si vedli i o den později proti Slavii, druhému pražskému „S“, jemuž podlehli 0:2. Před nadcházející baráží se tak svěřenci trenérského tandemu Richard Cachnín – Karel Dvořák naladili do mnohem větší pohody, jíž budou chtít ještě umocnit už v pátek, kdy zkříží hole s pražskými Letňany. Letci si v poslední době vedou skvěle, z šesti duelů vyhráli pětkrát za plný počet bodů, přičemž Přerovu uštědřili „desítku“. První vzájemný souboj zvládli v Kotlině lépe a odvezli si triumf 3:1. V tabulce drží 8. místo.

HC Litvínov – HC Rebel Havlíčkův Brod

Sobota 23. února od 12:00.
Naši hoši budou muset po páteční bitvě na půdě Letňan rychle zregenerovat, protože už o den později jedou do Litvínova, s nímž se utkají o další cenné body. Soupeři mají co vracet, protože první vzájemné měření sil Severočeši ovládli zcela suverénně, když si domů vezli vysoké vítězství 5:0. Začátkem února přišli v Hradci Králové (2:5) o vítěznou sérii, při níž vyhráli desetkrát v řadě. Vzápětí si doma poradili s Olomoucí (4:3sn), ale na tento úspěch nenavázali ve Zlíně, odkud se vraceli s prázdnou po porážce 1:2. Chuť si však hned nato spravili ve Vsetíně, kde zvítězili přesvědčivě 7:2. Litvínov suverénně vede tabulku skupiny B.

Mladší dorost

HC Tábor – HC Rebel Havlíčkův Brod

Neděle 24. února od 13:00.
Nejmladší extraligisté minulý týden nejdříve senzačně obrali o všechny body brněnskou Kometu, lídra tabulky skupiny Střed, když si z moravské metropole přivezli cenný skalp po výhře 3:1. Na nečekaný bodový úlovek chtěli navázat v neděli, kdy hostili na domácím kluzišti v derby Vysočiny krajského rivala z Jihlavy. S Duklou předvedli bojovnou a vyrovnanou partii, při níž jim však bodový úlovek nebyl přán, protože po tuhém boji nakonec prohráli těsně 1:2. Nyní jede tým Milana Chalupy a Milana Kraučuka potvrdit zrádnou roli favorita na led posledního Tábora, který zatím vždy dokázal porazit (doma 7:0 a 5:2, venku 3:0). Kohouti se však minulý týden postarali o velké překvapení, když si doma připsali první body po výhře právě nad Jihlavou (2:1sn).

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu