2. 11. 2010 | Eva Streichsbierová

Legendy věří v derby havlíčkobrodským Rebelům

Havlíčkův Brod se těší na první letošní derby s Jihlavou. V Kotlině začne bitva dvou regionálních rivalů ve středu 3. listopadu v 17.30. A ujít si ji nenechají ani hokejové legendy z Havlíčkova Brodu, které kdysi hrávaly za Duklu Jihlava – bývalý skvělý útočník a trenér Jaroslav Holík a vynikající obránce Jan Suchý. Jak podle nich zápas dopadne?
Foto: MF DNES/Petr Lemberk

Tipnete si výsledek?
Jaroslav Holík: Věřím, že vyhraje Brod, protože hraje velmi dobře a kluci výborně bruslí. Ale přesný výsledek vám neřeknu, to si fakt netroufnu tipovat.

Jan Suchý: Jsem Broďák, takže budu věřit Brodu. Podle mě moc gólů nepadne, protože oba týmy mají velmi dobré brankáře. Řekl bych, že vyhrajeme tak 3:2 nebo 4:3, to by mohlo stačit.

Jihlava přijede do Kotliny v 15. kole jako lídr soutěže, je to pro vás překvapení?
Jaroslav Holík: Že je Jihlava první, to vím, ale jinak ji nijak zvlášť nesleduju. Jen si myslím, že dává málo prostoru mladým. Občas sice hraje Zeman nebo Polcar, jenže celkově je to málo.
Jan Suchý: Počítal jsem s tím, že Jihlava bude někde nahoře, protože má dobře poskládaný tým, ovšem že bude první, to je pro mě překvapení.

V čem je podle vás letos největší síla Rebelů?
Jaroslav Holík: Petr Novák je výborný trenér, který dokáže mužstvo parádně připravit. Oproti loňsku hraje o padesát procent lépe. A jak už jsem řekl, tenhle tým velmi dobře bruslí.
Jan Suchý: Podle mě v nasazení a bojovnosti. A právě tím bychom měli ve středu Duklu přetlačit. Na naší straně bude mládí a dravost.

Nejproduktivnějším hráčem ligy je zatím jihlavský kapitán Bakus. Prosadí se i v derby?
Jaroslav Holík: On patří v první lize mezi nejlepší už x let, je vyzrálý. Celkově je ale takových hráčů v téhle soutěži málo, takže zase není moc velké umění být mezi nimi nejlepší. A jestli se prosadí ve středu? Na tom nezáleží, hlavně když to bude dobrý hokej a lidi se budou bavit.
Jan Suchý: On sbírá body hlavně v přesilovkách, proto je tak vysoko. Pro nás to znamená jediné, nesmíme se nechat vylučovat. A jinak mě samozřejmě těší, že druhý je momentálně náš Třetina.

Kolik se podle vás přijde na derby podívat lidí?
Jaroslav Holík: Já bych si přál, kdyby přišly čtyři tisíce jako teď v Jihlavě na Třebíč. Moc dobře si pamatuju, jak jsme ještě my hrávali před nabitým stadionem. To je prostě nádhera.
Jan Suchý: Myslím, že dorazí tak tři tisíce. Věřím, že vytvoří parádní atmosféru, aby se klukům hrálo co nejlíp.

Přijdete se osobně podívat?
Jaroslav Holík: Určitě přijdu. Druhý den pak odlétám za vnoučaty do Kanady, ale derby si ujít nenechám.
Jan Suchý: Tak o tom nepochybujte!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu