17. 2. 2013 | Richard Wagner, Ladislav Vácha

Derby mladšího dorostu nabídlo pouhé dva tresty a tři góly

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Derby mladšího dorostu nenabídlo v Kotlině příliš velkou hokejovou podívanou, ale urputný boj a silový hokej. Rovněž však i velmi čistý souboj v duchu fair-play a jen tři góly. Dva z toho padly do domácí klece. Velkou oporou obou celků byli oba maskovaní muži. Jak David Marek v bráně Rebelů, tak Jakub Škarek v kleci Dukly. Za Havlíčkobrodské se jako jediný dokázal prosadit David Michálek, který snižoval na 1:2.

1. třetina – Jediný gól v síti Rebelů

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí a Tomáš Nguyen se dobrým napadáním dostal až před branku, kde backhandem trefil jen nastavené Škarkovy betony. Na druhé straně se dostala do šance dvojice David Čermák – Jiří Bambula, ale David Marek dokázal střelu zblízka vyrazit. Zápas poté postupoval bez vážnějších šancí až do dvanácté minuty, kde se před domácí klec proháčkoval Jiří Bambula, ale nezakončil mezi tyče. Více práce měl ve svém brankovišti gólman Rebelů, který nakonec kapituloval po akci trojlístku David Čermák – Ondřej Najman – Jiří Bambula, který z předbrankového prostoru zametl kotouč do sítě. Jiří Bambula s Ondřejem Najmanem to znovu zkoušeli na brankovišti, ale na pozorného Marka si nepřišli.

2. třetina – Dukla opět skórovala

Druhá třetina navázala herně na tu první. I nadále pokračoval spíše silový hokej, který však přinášel jen čisté zákroky a znovu nebylo k vidění jediné vyloučení. Čistým zákrokem se dostal na brankovišti k zakončení Pavel Kousal, ale na brankovišti si na Davida Marka si nepřišel. Oba celky se snažily o průchod do šance, ale zkrátka dominovaly obrany. Dukle se však nakonec povedlo znovu skórovat. Pavel Kousal dostal puk mezi kruhy, kde se do černé gumy opřel Vladimír Oščádal, který vymetl pavučinky v Markově brance. Na druhé se řádně zapotil brankář Jihlavy. Jan Jelínek vypálil z pravého kruhu, hostující muž s maskou jeho střelu jen vykopl před sebe, ale následně předvedl fantastický zákrok, když se přesunul proti dorážce Jiřího Vlacha do zcela odkryté klece. V závěru to ještě zkoušel Jakub Kraučuk, ale na Škarka si nepřišel.

3. třetina – Domácí snížili, ale na výhru to nestačilo

Hned zkraje závěrečné dvacetiminutovky dostal dvouminutový trest Tomáš Nguyen, ale Dukla přesilovku nevyužila, nicméně nebezpečná byla. Od modré čáry vyslal štiplavou ránu Vojtěch Pražák, jeho střelu vyrazil David Marek jen před sebe, kde ještě dorážel Tomáš Mejzlík, ale minul bránu. Ondřej Najman pak hledal před kasou Davida Čermáka, ale ten puk netrefil. Dukla hrála velmi aktivně a Jiří Bambula našel efektivní zadovkou Lukáše Křížka, ale ten trefil jen hůl protihráče. Rebelové přežili velký tlak ze strany Dukly a dostali se dokonce i do šance v přesilové hře, ale tu nevyužili. Trefili se však o chviličku později, když Tomáš Nguyen vysunul do brejku Davida Michálka, který si na brankovišti povodil Škarka a zasunul. Rebelové pak ještě zkusili hru bez brankáře, ale gólově se prosadit nedokázali. Naopak sami málem po hrubce na modré čáře inkasovali.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 0 0
Jiří Benák 0 0 0 -1 0
David Bušek 0 0 0 -1 0
Tomáš Cejpek 0 1 1 0 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 0 0
Jan Jelínek 0 0 0 -1 0
Jiří Kopic 0 0 0 -1 0
Jakub Kraučuk 0 0 0 0 0
Jakub Lacina 0 0 0 0 0
David Michálek 1 0 1 1 0
Michal Němec 0 0 0 0 0
Tomáš Nguyen 0 1 1 1 2
Martin Semrád 0 0 0 -1 0
Dominik Suchý 0 0 0 -1 0
Jan Vacek 0 0 0 0 0
Ondřej Veselka 0 0 0 -1 0
Jiří Vlach 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
David Marek 59 24 2 22 91,67 0 0

Ohlasy k utkání

29. kolo, neděle 17.2.2013 od  
1:2
(0:1, 0:1, 1:0)
Havl. Brod - Jihlava
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 56. Michálek (Nguyen, Cejpek) - 16. Bambula (Najman, Čermák), 33. Oščádal (Kousal). Rozhodčí: Tomáš Dostál - Lukáš Rampír, Arnošt Ryšavý. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Sestavy

Havl. Brod

Marek (Brož) - Jelínek, Lacina, Vacek, Veselka, Vlach, Benák, Nguyen (C), Kraučuk, Němec, Cejpek, Kopic, Bušek, Michálek, Hrabaň, Semrád, Suchý, Abbrent

Jihlava

Škarek (Šťastný) - Havelka, Čermák, Pražák, Dörrer, Křížek, Šlapáček, Najman (C), Chylík, Váňa, Mejzlík, Huňáček, Bambula, Peschout, Kousal, Oščádal

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu