14. 2. 2013 | Ladislav Vácha

Mládež se o víkendu rozhodně nudit nebude, čeká ji nabitý program

Nejstarší mládežnické celky z Kotliny, juniorka, starší dorost a mladší dorost, mají před sebou další porci tvrdé práce. O víkendu dohromady sehrají pět duelů, přičemž hned ve čtyřech z nich se představí na domácím kluzišti. Hned dvakrát využijí svůj led starší dorostenci, kteří zkříží hole s oběma pražskými „S“. V neděli vyjedou do boje nejmladší extraligisté Havlíčkova Brodu, kteří v prestižním derby Vysočiny změří síly s krajským rivalem z Jihlavy. Naše redakce ani u jednoho z domácích zápasů nebude chybět a opět pro vás připraví tradiční on-line přenosy.

Juniorka:

HC Slavoj Velké Popovice – HC Rebel Havlíčkův Brod

Pátek 15. února od 18:30.
Havlíčkobrodští junioři se v poslední době vezou na vlně neuvěřitelné euforie, když vyhráli za plný bodový zisk už třináct duelů za sebou. Naposledy si v Kotlině poradili v rámci regionálního derby se Žďárem nad Sázavou, který se po divoké přestřelce vracel domů s porážkou 6:12. Svěřenci zkušených trenérů Václava Adama a Jaroslava Bence se díky spanilé jízdě vyhoupli už na druhou příčku prvoligové tabulky skupiny Střed, kde se na třetí Třebíč dívají z dvoubodového odstupu. Nyní je čeká těžká zkouška v podobě Velkých Popovic, které zatím drží 4. příčku a Rebely uvítají na svém ledě v pátek večer. A Havlíčkovu Brodu mají co oplácet, naposledy u něj totiž prohráli vysoko 1:10.

HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Krkonoše

Neděle 17. února od 14:30.
Mladí bojovníci z Kotliny si teď nemohou na nedostatečné vytížení stěžovat, protože tento týden odehrají celkem tři duely. Po úterní úspěšné bitvě se Žďárem nad Sázavou a páteční misi na kluziště Velkých Popovic mohou v neděli opět těžit z výhody domácího prostředí, v němž zvítězili za tři body už sedmkrát po sobě. Naše hochy vyzvou na souboj jejich vrstevníci, kteří nastupují za klub HC Krkonoše. Jedná se o hodně nepříjemného soupeře, o čemž se už brodský soubor dvakrát přesvědčil, když v posledních dvou vzájemných střetnutích uhájil pozici papírového favorita s poměrně malým náskokem (doma 6:5 a venku 3:1). Horalům aktuálně patří se ziskem třiadvaceti bodů v tabulce 8. místo.

Starší dorost:

HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Sparta Praha

Pátek 15. února od 17:00.
Výsledková mizérie stále sužuje starší dorostence, kteří ve středu neuspěli na svém ledě proti Olomouci, jež si na Hanou odvezla vítězství 4:0, což pro mladé Rebely znamenalo už třiatřicátou porážku bez bodového zisku v řadě. Soubor pod taktovkou trenérů Richarda Cachnína a Karla Dvořáka by si potřeboval před veledůležitými boji v baráži, kde bude bojovat o udržení tuzemské nejvyšší soutěže, zvednout sebevědomí bodovým ziskem. O víkendu k tomu budou mít ideální příležitost při pražské misi, v jejímž rámci se v pátek střetnou s pražskou Spartou, jíž se pokusí vrátit předchozí porážku 3:4 i s úroky. Hokejisté z hlavního města jsou v nadstavbové části na 4. místě, když dosud vybojovali 53 bodů.

HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Slavia Praha

Sobota 16. února od 12:00.
Už o den později na zimní stadion v Kotlině zavítá i druhé pražské „S“, Slavia, jež byla v prvním vzájemném souboji rovněž úspěšná, když v domácím prostředí zdolala havlíčkobrodské mladíky přesvědčivě 5:2. V poslední době se ale mladým hráčům z české metropole příliš nedaří, když si z předešlých čtyř kol užili vítěznou euforii jen jednou. Na svém ledě sice porazili Hradec Králové hladce 6:1, ale na stejném místě nestačili těsně na Pardubice (2:3) a náladu si nespravili ani při svém výjezdu na jihovýchod Moravy, kde se museli sklonit před Zlínem (2:3) i Vsetínem (1:2). V tabulce okupují sešívaní 6. pozici, když si zatím připsali na konto 52 bodů.

Mladší dorost:

HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Dukla Jihlava

Neděle 17. února od 11:00.
Víkendový pětiboj naší mládeže uzavřou mladší dorostenci, kteří v neděli dopoledne vyjedou do prestižního boje s regionálním konkurentem z Jihlavy. Soubor pod vedením trenérů Milana Chalupy a Milana Kraučuka se teď nachází ve velké pohodě a euforii, protože dnes razantně uťal sérii čtyř porážek v řadě, když vybojoval senzační vítězství 3:1 na ledě brněnské Komety, suverénního lídra tabulky. Pro hokejisty z moravské metropole to byla teprve druhá porážka v sezoně, dosud nestačili jen na Liberec (venku 1:7). Mladí Rebelové se určitě budou snažit na tento velký úspěch navázat a oplatit Jihlavě dvě porážky (venku 3:5 a doma 3:4). Minulou bitvu o Vysočinu ale zvládli lépe naši hoši, kteří vyloupili Horácký zimní stadion po triumfu 5:4, když se radovali v prodloužení. Dukla se v poslední době trápí, prohrála už šestkrát po sobě. V tabulce se pohybuje na 8. příčce se ziskem dvaatřiceti bodů, přičemž na předposlední Havlíčkův Brod se dívá s desetibodovým náskokem.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu