14. 2. 2013 | Ladislav Vácha, Simona Fischmeisterová, Pavel Kuba

Bravo! Mladší dorost vyloupil led vedoucí Komety

Mladé Rebely čekal po zápasové přestávce hodně těžký úkol: pokusit se na ledě brněnské Komety, suverénního lídra extraligové skupiny Střed, který dosud prohrál jediný zápas, získat cenné body. Hned první dvacetiminutovka ukázala, jak ošemetná může být role velkého papírového favorita. Havlíčkův Brod se i díky trefě při vlastním oslabení ujal dvoubrankového náskoku, ze kterého sice mladíci z moravské metropole hned polovičku v prostředí části umazali, jenže na konci utkání neprolomili obrannou hráz v čele se skvěle chytajícím Janem Brožem a po gólové pojistce do opuštěné brány mohla parta z Kotliny slavit senzační vítězství. Brno prohrálo teprve svůj druhý zápas v sezoně.

První dějství, a počínání havlíčkobrodských v ní, čtvrteční utkání rozhodlo. Do obtížné pozice se domácí hráči dostali po deseti odehraných minutách, kdy Brod vstřelil úvodní branku duelu. Stalo se tak po individuální chybě v rozehrávce. Jan Jelínek se zmocnil puku ve středním pásmu, obešel bránící hráče a zavěsil pod víko.

Nepříznivá situace se pro brněnské hráče stala ještě horší o dvě minuty později. Domácí opět chybovali v přechodu do útoku a hosté se ve dvou proti Zukalovi dostali do přečíslení. Tomáš Nguyen a Jan Lacina si dvakrát vyměnili puk a ke koncovce se odhodlal druhý jmenovaný útočník. Střelou mezi betony byl Slavíček napodruhé překonán. V úvodní dvacetiminutovce se stav již neměnil, ačkoliv k tomu měl domácí kádr v dobrém slova smyslu několikrát poměrně blízko.

Brno do další části nastoupilo mnohem důrazněji a o jedenáct minut později se dočkalo vytouženého snížení. Pod něj se podepsal hlavně Libor Zábranský, jenž vyslal dělovku od modré a Aleš Heinrich ji tečoval směrem za brankářova záda. Zábranský si tak ve svém prvním utkání za mladší dorost připsal asistenci.

Brankář Slavíček se od této chvíle do hry moc nezapojoval, protože jeho spoluhráče vstřelený gól hodně povzbudil. Brod se dostával do šancí jen příležitostně, ovšem Brnu již veškeré úsilí dovést do konce nedovolil. A tady Kometa narazila na kámen úrazu.

Až do samotného závěru tohoto střetnutí se Jihomoravané tlačili dopředu a Rebel motali ve svém pásmu. Brankář Brož hostům skvěle zachytal a při hře bez brankáře Jakub Kraučuk svoji výhru stvrdili gólem do prázdné.

Havlíčkův Brod si tak připsal cenný skalp nad celkem, který přišel o plný bodový zisk teprve podruhé v letošním ročníku. Stalo se tak v době, kdy se mladší dorost Komety připravuje na domácí zápas proti Pardubicím, při jeho příležitosti bude pokus o divácký rekord.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 0 0 1 0
Tomáš Cejpek 0 0 0 -1 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 0 0
Jan Jelínek 1 1 2 2 0
Daniel Kolouch 0 1 1 0 12
Jiří Kopic 0 0 0 1 0
Jakub Kraučuk 1 0 1 2 0
Jakub Lacina 1 0 1 1 2
Michal Němec 0 0 0 0 4
Tomáš Nguyen 0 1 1 1 0
Martin Semrád 0 0 0 0 0
Dominik Suchý 0 0 0 1 0
Jan Vacek 0 0 0 1 2
Ondřej Veselka 0 0 0 0 0
Jiří Vlach 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Brož 60 45 1 44 97,78 0 0

Ohlasy k utkání

28. kolo, čtvrtek 14.2.2013 od  
1:3
(0:2, 1:0, 0:1)
Kometa - Havl. Brod
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 30. Heinrich (Zábranský, Horký) - 10. Jelínek, 12. Lacina (Nguyen, Kolouch), 60. Semrád (Jelínek). Rozhodčí: Held - Měkýš, Pospíšil. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 94. Střely na branku: 45:17. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Sestavy

Kometa

Slavíček (Krček) - Kališ, Zukal, Mikyska, Šnajnar, Sedláček - Süss, Zábranský, Havlát, Heinrich, Hasoň, Škvrně, Čejka, Horký, Tauwinkl, Šmída, Hroudný.

Havl. Brod

Brož (Marek) - Jelínek, Lacina, Vacek, Veselka, Vlach, Benák, Nguyen, Kraučuk, Němec, Cejpek, Kopic, Hrabaň, Semrád, Suchý, Kolouch.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu