12. 2. 2013 | Luboš Vácha

Juniorské derby přineslo mohutnou kanonádu, padlo v něm 18 branek!

Havlíčkobrodští junioři zažívají vynikající chvíle, protože se mohou radovat z třinácté výhry v řadě. Tentokrát se pod střechou Kotliny postavili svému krajskému rivalovi ze Žďáru nad Sázavou. Rebelové měli navrch už v prvním dějství, které vyhráli s čtyřgólovým náskokem. Krůček po krůčku se dostávali až ke své dvanácté trefě. Žďár ale rozhodně nedal body zadarmo, neboť ukázal, že bojuje až do konce, důkazem toho je zejména průběh poslední třetiny.

Kanonáda v první třetině přinesla osm branek

Začátek zápasu byl provázen vyrovnanou hrou, ovšem plnou mnoha nepřesností. Brankáři Hlávka s Krásným sice museli několikrát zasahovat, ale nešlo o nějak výrazné akce. Jiskrou naděje pro Plameny byla početní výhoda hned v 2. minutě, ve které sice na Hlávku letěly tři dobré střely, domácí gólman byl bystrý a nedovolil otevření skóre hostujícím týmem. Příval nepřesností trval až do začátku 8. minuty, kdy se hráčům konečně povedla první akce v utkání, završená první brankou duelu, kterou vsítil Havlíčkův Brod. Jan Kubát poslal hezkou nahrávku na Tomáše Chlubnu, jenž si drze sjel úplně sám až těsně před žďárské brankoviště a z několika svižných kroků prostřelil bezmocného gólmana. Otevření skóre ale nastartovalo u Rebelů pokračující střeleckou euforii. Ve 14. minutě se z pěkné akce prosadil Lukáš Žemlička, který v prostoru před brankou tečoval dělovku Lukáše Brebery přesně mezi tyče. Krátce potom se hosté dostali do oslabení a domácí družina se v čase 14:55 mohla radovat z jeho využití. V útočném pásmu posunul Vladimír Szilva černou pryž na čepel Jana Kubáta. Ten zamíchal a předložil puk k napřaženému obránci Václavu Pecnovi. Dělostřelec Pecen se do puku opřel natolik, že prosvištěl skrz Krásného do sítě. Uběhlo zhruba půl minuty a Žďár se trápil již s čtyřgólovým mankem. Lukáš Brebera přihrál do mezikruží Martinu Křížovi, který z otočky střílel přesně za Krásného záda. Za 21 sekund už na světelné tabuli svítila pětka pro domácí celek. Rozsvítil jí David Kozlík, jenž přesnou střelou směřující od tyče do sítě zužitkoval předešlou vynikající souhru Křesťana s Hynkem.

Plameny se ke slovu dostaly až na samém začátku 17. minuty. Martin Vítek vybojoval puk a k němu se pak dostal Jan Štěrba. Milan Hlávka na jeho razantní ránu nedosáhl. Žďárská střídačka sáhla po změně mezi tyčemi, neúspěšného Krásného nahradil jeho kolega Zelený. I on však po chvíli inkasoval. Přesnou trefu si po Breberově nahrávce připsal Michal Zdražil. Plameny v žádném případě nesložily zbraně a osmý gól, který měli diváci v Kotlině během úvodní části možnost vidět, vstřelil krásnou pumelicí z jízdy Daniel Bednář.

Žďár se snažil, ale ve druhé části se trefil jen jednou

O něco mírnější, přesto gólově bohatý průběh přinesla i prostřední dvacetiminutovka. Ve 25. minutě se pohledná souhra domácího útoku proměnila v sedmou branku domácího týmu. Vladimír Szilva vysunul na levé straně Tomáše Chlubnu, který si sjel až před branku, navázal na sebe pozornost a vyslal nahrávku na osamoceného Davida Kozlíka střílejícího do odkryté brány. Krátce na to stihl zareagovat Žďár nad Sázavou. Ondřej Čejka přihrál Danielu Bednářovi, jenž ještě adresoval nahrávku Petru Peňázovi, jehož bomba z prostoru levého kruhu překvapila gólmana Hlávku, když doplachtila k bližší tyčce. Další gól padl před vypršením 35. minuty. Ruce nad hlavu zvedala už po osmé v utkání celá střídačka Rebelů. Lukáš Brebera nejprve zkoušel po kličce brankáři zakončit svůj samostatný únik střelou mezi betony, jenže neuspěl. Potom ještě pálil zblízka Martin Hynek, který sice trefil dobře postaveného brankáře Zeleného, ale z bleskové dorážky se nemýlil Martin Jelínek. Do konce druhé třetiny se však už žádné další drama nedělo.

Hosté nesložili zbraně, přesto se Rebelové mohli těšit z vysoké výhry

Zajímavá a opět divoká kanonáda provázela také poslední třetinu. Desítka začala být pro Rebely čím dál víc na dosah, když devátý gól pro své barvy vsítil z mezikruží pálící Martin Kříž. Po zhruba minutě a půl již na tabuli svítila desítka. Havlíčkobrodský šťastlivec Martin Hynek si poradil s Kozlíkovou přihrávkou před branku, odkud se trefou pod víko nemýlil.

Už to vypadalo, že pro hosty je desítka hotová poprava, opak je ale naprostou pravdou. Martin Vítek vystřelil z prostoru mezi kruhy a zblízka tečoval puk mimo dosah brodského gólmana nikým nehlídaný Jiří Staněk. Sedmibrankového náskoku se však Rebelové za žádnou cenu nechtěli vzdát, potvrdili to ve 49. minutě. Jako první pálil Václav Pecen, jenže se svým projektilem na Martina Zelného nevyzrál, ale z dorážky už měl snadnou úlohu Vladimír Szilva, jenž z několika mrštných kroků rozechvěl žďárskou síťku. Ovšem ani tento gól nedokázal bojovníky ze Žďáru definitivně zlomit. Spolehlivý nahrávač Martin Vítek následně vyslal do úniku Adama Škorpíka, který si sjel až před brankoviště, kličkou obelstil Milana Hlávku a překonal jej zásahem do odkryté klece.

Místo Hlávky si do domácí svatyně stoupl druhý maskovaný Rebel Jan Brož, který se vzápětí také mohl, stejně jako jeho předchůdce, radovat mimo střídačku také z brankoviště. Důvodem byl dvanáctý vstřelený gól jeho spoluhráčů. Kotouč obešel destinace Vladimír Szilva - Martin Hynek - Martin Jelínek, přičemž posledně jmenovaný už měl snadnou úlohu uklidit kotouč do odkryté branky, když útok Rebelů dokonale vyšachoval soupeřovu obranu. Plameny ještě před koncem utkání dokázali snížit. Kapitán hostů Miroslav Jan poslal puk na Daniela Bednáře, jenž sice nejdříve neuspěl se svou střelou k bližší tyčce, avšak za brankou chytil puk a dříve než mohl brankář Brož zaujmout postoj u opačné tyčky, zasunul bekhendem puk do sítě. To byla poslední tečka utkání, ve kterém padlo celkem osmnáct branek. Domácí Rebelové se mohli radovat ze třinácté výhry v řadě.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 0 4 4 0 0
Ondřej Doležal 0 0 0 0 0
Martin Hynek 1 3 4 0 0
Tomáš Chlubna 1 1 2 0 0
Martin Jelínek 2 0 2 0 0
David Kozlík 2 1 3 0 2
Vít Křesťan 0 1 1 0 27
Martin Kříž 2 0 2 0 2
Jan Kubát 0 3 3 0 0
Václav Pecen 1 1 2 0 0
Vladimír Szilva 1 4 5 0 0
Michal Zdražil 1 0 1 0 0
Lukáš Žemlička 1 1 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Brož 10 1 1 0 0,00 0 0
Milan Hlávka 50 5 5 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

27. kolo, úterý 12.2.2013 od  
12:6
(6:2, 2:1, 4:3)
Havl. Brod - Žďár n. Sázavou
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 8. Chlubna (Kubát), 14. Žemlička (Brebera), 15. Pecen (Kubát, Szilva), 16. Kříž (Brebera), 16. Kozlík (Hynek, Křesťan), 17. Zdražil (Brebera), 25. Kozlík (Chlubna, Szilva), 35. Jelínek (Hynek, Kubát), 46. Kříž (Žemlička), 47. Hynek (Kozlík, Szilva), 49. Szilva (Pecen, Brebera), 53. Jelínek (Hynek, Szilva) - 17. Štěrba (Vítek), 17. Bednář (Vítek), 29. Peňáz (Bednář, Čejka), 48. Staněk (Vítek), 50. Škorpík (Vítek), 56. Bednář (Jan). Rozhodčí: Jiří Stolín - Jakub Plch, Petr Holeček. Vyloučení: 4:4, navíc Křesťan OT 5 + do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: -. Střely na branku: -. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1, 6:2, 7:2, 7:3, 10:3, 10:4, 11:5, 12:6.

Sestavy

Havl. Brod

Hlávka (od 50. Brož) - Pecen, O. Doležal, Křesťan, Kříž - Szilva (C), Zdražil, Chlubna, Kozlík, Kubát, Žemlička, Brebera, Hynek, Jelínek

Žďár n. Sázavou

Krásný (od 16. Zelený) - Koláček, Němec, Vítek, Jan (C), Vlček - Štěrba, Čejka, Novotný, Bednář, Peňáz, Staněk, Pazourek, Škorpík

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu