31. 1. 2013 | Tisková zpráva

Kotlinu opustila hlasatelská legenda. Přijďte se s panem Václavem Borovičkou rozloučit na derby!

Celý klub HC Rebel Havlíčkův Brod i jeho fanoušky zasáhla v posledních dnech hodně smutná a nečekaná zpráva. Do hokejového nebe odešel pan Václav Borovička, dlouholetý hlasatel a velká legenda místního hokeje. Jedná se o obrovskou ztrátu, protože nás opustil nejen mistr svého řemesla, ale také skvělý člověk, který se zimním stadionem v Havlíčkově Brodě spojil značnou část svého života. Jeho příjemný hlas ke Kotlině vždy neodmyslitelně patřil. Před necelým měsícem jsme pro vás pana Borovičku při jeho derniéře vyzpovídali v obsáhlém rozhovoru, v němž na sebe prozradil, že svému milovanému koníčku se věnoval neuvěřitelných pětatřicet let. Ještě připomeňme, že panu Borovičkovi bylo 76 let. Touto cestou bychom mu za celý klub HC Rebel rádi poděkovali za jeho neocenitelnou práci a jeho rodině vyjádřili upřímnou soustrast. Přijďte na derby Vysočiny, před nímž proběhne rozloučení. Čest jeho památce!

Augustin Žák: Je to pro mě šok, pan Borovička byl férový chlap

Tato smutná zpráva velmi zasáhla i vedení havlíčkobrodského klubu. „Pro mě je to obrovský šok. My jsme uvažovali před Vánoci, že když už nemůže hlásit, tak že se s ním rozloučíme a poděkujeme mu za všechno, co tady pro hokej udělal. On s panem Bartákem jsou zdejší ikony. Moc takových lidí už opravdu není. Pan Borovička byl férový chlap. Jeho, pana Bartáka a další tyhle starší funkcionáře už jen tak nenajdeme,“ neskrýval smutek generální manažer Rebelů Augustin Žák. „Vůbec jsme nic netušili, věděli jsme pouze to, že šel na nějaký zákrok do nemocnice, a dneska jsem se najednou dozvěděl, že zemřel. Měl jsem ho moc rád, byl to velký srdcař, který miloval hokej i fotbal,“ vzpomíná Žák.

Byl to velice spolehlivý chlap, říkají kolegové

Na zesnulého vzpomínají také jeho kolegové a kamarádi, s nimiž zažil v boxu časoměřičů nejednu radostnou událost.

„Na pana Borovičku vzpomínám jako na dobrého kamaráda a spolehlivého člověka. Znal jsem ho po celou dobu, co jsem tam (v boxu časoměřičů - pozn. red.), těch třicet let,“
Jan Blaha.

„Byl velmi spolehlivý, když jsme potřebovali, tak přišel. Navíc dělal i fotbal a v zimě dával přednost hokeji, ale když bylo třeba, tak stihl obojí. My jsme jej oslovili s Pepou Bláhou v roce 1977. Byl to takový horlivý fanoušek, který občas pokřikoval na rozhodčí, já jsem již v té době také pískal, a tak jsme z něj udělali pomocného rozhodčího. Byl to hodně dobrý a především spolehlivý člověk.“
Jiří Barták

„Zpráva o úmrtí Vaška Borovičky se mnou pořádně zatřepala. Pokud strávíte s někým cca 35 let, tak to ani jinak dopadnout nemůže. S Václavem jsem byl v hokejovém kontaktu, pokud si to dobře pamatuji, někdy od roku 1980. Sám se v prostředí brodského hokeje pohybuji od roku 1971, zpočátku na pozici rozhodčího. Tehdy nás společný zájem svedl k sobě a to do boxu pomocných rozhodčích. Václav zakotvil na pozici hlasatele utkání a později i na hlasateli zimního stadionu. Spolupráce s ním jsem si velmi považoval, jednak pro jeho hokejové znalosti, ale zejména pro jeho charakterové vlastnosti. Byl to chlap se vším všudy. Nepamatuji si, že by někdy porušil dané slovo. Slíbil-li, že za vás vezme funkci na utkání, tak jste se mohl stoprocentně spolehnout, že to tak bude. Cenil jsem si na něm jeho přístup k mladým, začínajícím rozhodčím. V mnoha případech byl jejich, někdy až nekritickým, obhájcem. Jeho slova "nechte ho být, je mladý, on se to naučí" zněla kabinou za ta léta dost často. Samozřejmě, že jsme se občas i pohašteřili, ale vždy to bylo v zájmu společné lásky, brodského hokeje. Václave, budeš mně i ostatním rozhodčím a to nejen brodským, chybět.“
JUDr. Anton Lobo

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu