27. 1. 2013 | Richard Wagner

David Donda hattrickem sestřelil Hodonín!

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Nabitý program v havlíčkobrodské Kotlině uzavřely osmé třídy, které na svém ledě hostily Hodonín. Jihomoravanům se nepovedlo uhrát podobný výsledek jako jejich mladším kolegům. Také počet branek se výrazně zmenšil. I když byl v některých momentech soupeř lepší, tak v domácí kleci se parádním výkonem blýskl brankář Miroslav Folvarský. V útoku se pak dařilo nejvíce dvojici David Donda - Adam Fixa. První jmenovaný zaznamenal hattrick a Fixa vstřelil dva góly a na dva další nahrál.

Vyrovnaný úvod utkání vyzněl lépe pro domácí, které poslal do vedení David Donda. Hodonín však měl připravenou odpověď. Tibor Sedláček vypálil, jeho střela skončila na betonu Miroslava Folvarského, ale kotouč za jeho záda bleskově vrátil Matěj Chalupa, jenž zvedl puk nad gólmanovo rameno. Tutovou šanci pak na protilehlém konci kluziště zazdil Jan Petržílek, který sám na pravém rohu brankoviště poslal puk jen nad horní tyčku Mokráňovy brány. Rebelové pak hráli přesilovou hru čtyř proti třem, ale David Staněk od modré našel jen Mokráňovy betony. Hodonín dokázal za jedenáct vteřin využít přesilovou hru. V závaru před brankou došťouchal puk do sítě Oliver Čermák. Havlíčkobrodští hokejisté přidali na důrazu, ale Matěj Vála v dobré šanci brankáře hostů nepokořil. Povedlo se to o chvilku později Adamu Fixovi, jenž po nahrávce Jiřího Přibyla pálil z mezikruží a trefil se přesně mezi nohy Samuela Mokráně.

Od úvodu druhé třetiny byl lepší G-mont, ale domácí hráči se mohli opřít o výkon famózního Miroslava Folvarského. Rebelové ale dokázali využít rychlý brejk. Adam Fixa s Davidem Dondou uháněli dva na jednoho, oba hráči si dvakrát vyměnili puk, a druhý jmenovaný již jen nastavil hůl a trefil přesně mezeru mezi tyčkou a betonem marně se přesouvajícího Mokráně. Jihomoravané pokračovali v aktivní hře, ale Folvarský držel vedení svého týmu. Vytáhl se především v oslabení, kde zneškodnil pár nebezpečných závarů. Pět minut před koncem třetiny ale domácí využili přesilovku a náskok navýšili. Z pravého kruhu vypálil nad rameno hostujícího muže s maskou Adam Fixa. Hosté ale dokázali na tuto trefu zareagovat a zblízka dopravil kus černé pryže zformované do tvaru kolečka za záda brankáře Rebelů Vojtěch Svoboda.

Úvod třetí třetiny byl hodně vyrovnaný a opory s maskou musely tasit jeden lepší zákrok za druhým. Samuel Mokráň pak vytáhl dobrý "sejf" vyrážečkou proti úniku Adama Fixy. V dalším nájezdu se ocitl druhý dvougólový šutér zápasu David Donda, ale v tísni trefil jen betony stážce hodonínské svatyně. Na druhé straně se dostal v dobré pozici ke střele David Čada, ale Folvarského betony jen zaduněly Kotlinou. Nedáš - dostaneš, známá formulka znovu aplikovaná v praxi. David Donda nahodil od pravého mantinelu puk na bránu a jeden z beků Hodonína jej srazil mezi betony vlastního gólmana. Havlíčkobrodskému střelci tak pomohl dovršit hattrick. Definitivně mohl zápas uzavřít domácí hráč s "céčkem" na hrudi Vojtěch Holenda, ale jeho střela šla jen těsně vedle tyčky. Rebelové si však výhru již pohlídali, prolomili tak porkletí posledních zápasů a berou opět plný počet bodů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
David Donda 3 0 3 0 2
Adam Fixa 2 2 4 0 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 0 0
Tomáš Kohout 0 1 1 0 0
Martin Nepokoj 0 0 0 0 0
Jan Petržílek 0 0 0 0 0
Jiří Přibyl 0 1 1 0 0
Jakub Rubner 0 0 0 0 0
David Staněk 0 0 0 0 0
Petr Trupl 0 0 0 0 2
Matěj Vála 0 1 1 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Folvarský 60 3 3 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

21. kolo, neděle 27.1.2013 od  
5:3
(2:2, 2:1, 1:0)
Havl. Brod - Hodonín
Žákovská liga 8. tříd

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 5. Donda (Fixa), 19. Fixa (Přibyl, Kohout), 24. Donda (Fixa), 35. Fixa (Vála), 57. Donda - 7. Chalupa (Sedláček), 15. Čermák (Svoboda), 37. Svoboda (Pavka). Rozhodčí: Marek Honza - Jakub Capouch, Tomáš Krejčí. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2, 4:3, 5:3.

Sestavy

Havl. Brod

Folvarský () - Rubner, Nepokoj, Vála, Trupl, Staněk, Holedna, Donda, Fixa, Přibyl, Petržílek, Kohout

Hodonín

Mokráň () - Špírek, Kotásek, Čada, Polák, Čermák, Pavka, Svoboda, Chalupa, Smetková, Veselský, Sedláček

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu