26. 1. 2013 | Richard Wagner

Souboj reprezentačních brankářských kolegů vyzněl lépe pro zlínského Halodu

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Starší dorost prohrál i druhé utkání před vlastním pubikem o tomto víkendu. Po neúspěchu se Vsetínem padl se Zlínem. Tentokrát však domácí drželi se svým soupeřem krok déle, ale nakonec neodolali náporu Ševců a během osmi vteřin bylo, tak říkajíc, vymalováno. Ano, přesně tolik času stačilo hostům na to, aby dali dva góly hned po sobě. Marné byly snahy domácích borců o překonání gólmana Ondřeje Halody, který tak ve druhém zápase po sobě udržel čisté konto. Jeho výkon lehce zastínil domácí muž s maskou Vítek Vaněček, jenž předvedl 41 zákroků, ale na úspěch to nestačilo.

Úvodní dvacetiminutovka patřila gólmanům

Havlíčkův Brod začal zápas aktivněji a v prvních minutách měl navrch. Pomohla mu k tomu i přesilová hra, ale brankář Zlínu Haloda proti Salátově střele odolal. V šesté minutě se povedlo poprvé vážněji zaútočit Ševcům, ale střela Nicolase Werbika z pravého kruhu skončila jen na Vaněčkových betonech. Další výhoda pro domácí přišla poté, co hostující trenér dostal za protesty proti výroku rozhodčího dvouminutový trest, ale Zlínští se ubránili a v závěru sami zaútočili, leč střela Michala Stuchlíka skončila jen na domácím brankářovi, který ji parádně vyrazil lapačkou do ochranné sítě. Moravané se dostávali stále více do hry a gólman domácích měl plnou výstroj práce, ale pokořen nebyl ani v početní nevýhodě. Dobře střílel Martin Helešic, ale jeho sražená střela skončila na Vaněčkově betonu. První třetina tak gól nenabídla a skončila bez branek.

Zlín byl jasně lepší a dal dva góly

Ihned na začátku třetiny dostal trest Jan Krajcigr a domácí muž s maskou se řádně zapotil. Zlínští několikrát doráželi z velké blízkosti, ale Vaněček byl jako zeď. Domácí hráči také dostali možnost přesilové hry, ale na brankáře Ondřeje Halodu si nepřišli. Rebelové se dostali do dobré příležitosti krátce před polovinou zápasu, ale Martin Polák nejprve netrefil branku a David Vala následně od modré čáry provětral jen brankářovy betony. Zlín mohl udeřit v přesilové hře, ale domácí muž s maskou předvedl fantastický zákrok, když vyčapal pět dorážek na brankové čáře. Situaci měl ztíženou tím, že se musel dvakrát rychle přesouvat, ale vše zvládl s ledovým klidem a bravurou sobě vlastní. Jenže Ševci se odradit nenechali a i nadále se tlačili do koncovky. Po mlýnici před Vaněčkem se k dorážce Hladišovy střely dostal Miroslav Zaremba, jenž přišpendlil puk přesně pod víko. Uběhlo osm vteřin a bylo to o dva góly. Nahrávky Martina Helešice využil Jan Vyoral, jenž mezi kruhy vymetl pavučiny ve Vaněčkově kleci. Závěr třetiny se odehrál v režii Zlína, který si dvougólový náskok pohlídal.

Ševci si výhru ukrást nenechali

V první vážnější šanci se ocitl Dominik Hladiš, ale jeho zakončení akce dva na jednoho skončilo jen na domácím brankářovi, který jeho pokus zneškodnil ramenem. Následně dostal dvouminutový trest Miroslav Zaremba, ale domácím se nepovedlo překonat výtečného Ondřeje Halodu, jenž betony zneškodnil hned několik šancí soupeře. Hosté pak v klidu kontrolovali hru a brankář Rebelů musel krotit jednu šanci za druhou. Patrik Dalajka předložil kotouč Michalovi Stuchlíkovi, který si vybruslil až před kasu, ale prostor mezi betony Vítka Vaněčka nenašel. Ten si následně poradil i s pokusem Martina Helešice z pravého kruhu a tečí Michala Gaga. V závěru utkání se domácí hokejisté snažili několikrát natlačit do střelecké pozice, ale Ondřej Haloda ukázal, proč je stejně jako Vaněček členem reprezentační sedmnáctky a zlikvidoval střelu Matiase Mäkiho z pravého kruhu. V samotném závěru ještě zkoušel své štěstí Martin Helešic, ale Vaněčkovo rameno bylo na místě včas. Zlín tak podruhé o tomto víkendu vyhrál 2:0. Naopak domácí znovu nenašli na svého soupeře recept.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Dominik Cívka 0 0 0 -1 2
Liridon Dupljaku 0 0 0 0 0
Václav Ficek 0 0 0 -1 0
Ondřej Hlídek 0 0 0 -1 0
Jan Krajcigr 0 0 0 0 2
David Krajhanzl 0 0 0 -1 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 -1 0
Matias Mäki 0 0 0 0 0
Patrik Málek 0 0 0 -1 0
Štěpán Mozr 0 0 0 -1 0
Martin Polák 0 0 0 -1 0
Daniel Salát 0 0 0 -1 0
Lukáš Vala 0 0 0 0 0
David Vala 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 60 43 2 41 95,35 0 0

Ohlasy k utkání

34. kolo, sobota 26.1.2013 od 12:00
Havlíčkův Brod
0:2
(0:0, 0:2, 0:0)
Havl. Brod - Zlín
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 36. Zaremba (Hladiš, Dalajka), 36. Vyoral (Helešic). Rozhodčí: Jaromír Vampola - Jan Jeletz, Lukáš Rampír. Vyloučení: 3:4, navíc Bumbál (ZLN) 10 min. OT [NESP]. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3:0. Střely na branku: 20:43. Průběh utkání: 20.

Sestavy

Havl. Brod

Vaněček (Novák) - Cívka (A), Salát, Ficek, Krajcigr, D. Vala (A) - Ludvík (C), Hlídek, L. Vala, Polák, Krajhanzl, Mozr, Málek, Dupljaku, Mäki

Zlín

Haloda (Příhonský) - Kobylík, Stuchlík, Schmied, Váňa, Grygera, Procházka, Kužílek - Hlaváč (C), Werbik, Gago, Pelánek, Bumbál, Zaremba, Helešic, Peška, Pavlůsek, Dalajka, Vyoral, Hladiš

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu