25. 1. 2013 | Richard Wagner

Tomáš Cejpek: Zkusíme se o to poprat a urvat osmé místo

Mladší dorostenci nastoupili ve čtvrtek k zápasu s třetí Mladou Boleslaví, s níž se prali statečně jako lvi. Se soupeřem dlouho drželi krok, ale nakonec neodolali a ve třetí peridě inkasovali rozhodující gól. Ale pěkně popořadě. Domácí se dostali v přesilovce do vedení, ale hosté dokázali zápas otočit na svou stranu, když po vyrovnané první třetině udeřili hned zkraje té druhé. Pak se ale prosadil Tomáš Cejpek, který ujel obraně a zasunul kotouč mezi brankářovy betony. Rebelové ještě jednou dokázali zareagovat na soupeřovu trefu, ale v závěrečné dvacetiminutovce již skórovalo jen jediné mužstvo. Havlíčkův Brod sice prohrál, nicméně herní projev týmu byl velmi dobrý.

Mladá Boleslav vstupovala do zápasu v roli favorita, ale Rebelové ukázali, že se dokáží popasovat i se silnějším soupeřem a dlouho drželi naději na bodový zisk. „První třetina byla vyrovnaná a skončila 1:1, v té druhé to bylo to samé, ale chvílemi nás tam motali, ale pak... (zamyslí se) Měli jsme dosáhnout alespoň na ten bod,“ řekl smutně Tomáš Cejpek.

Mladý útočník se v tomto zápase zapsal mezi střelce, když ve dvacáté deváté minutě pláchl soupeřovým bekům a se svým nájezdem si poradil nejlépe, jak mohl. „Michy (David Michálek - pozn. red.) mi to tam dal naslepo. Pak jsem viděl, že gólman má roztažené nohy, tak jsem to zkusil a jsem rád, že to tam padlo,“ popsal svůj moment slávy šťastný střelec. Ten tak odmítl stále vzrůstající nápor hráčů z města Škodovek poté, co se dostali do vedení.

I přesto, že se Havlíčkobrodským nepovedlo uspět, tak stále ještě žije šance na tabulkový postup. „Ještě tam je asi devět kol, takže bychom mohli na to osmé místo jít. Zkusíme se o to poprat,“ popisuje cíle svého týmu. Přiblížit se tomu budou moci hned v neděli, kdy zajíždějí na led Českých Budějovic. Zeptali jsme se tedy, co je potřeba do příštího zápasu zlepšit. „Určitě byly chyby v obranné hře, ale i v útoku. Ty chyby ale děláme pořád,“ poznamenal šikovný útočník.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu