24. 1. 2013 | Eva Streichsbierová

Když jsme dali čtvrtý gól, bylo jasné, že vyhrajeme, hlásil spokojený trenér Rech

Sedmý zápas v řadě, sedmé vítězství. To je bilance posledních prvoligových kol z pohledu havlíčkobrodských hokejistů. Ve středu si Rebelové zajeli pro úspěch do Šumperku, kde vyhráli 4:2 a v tabulce vystřídali na šestém místě rivala z Jihlavy. „Samozřejmě jsme spokojeni s výsledkem a třemi body. I když hra byla taky poměrně slušná,“ pochvaloval si výjezd na led šumperských Draků hlavní kouč Jiří Rech.

Jeho svěřenci zadělali na další vítězství v první polovině utkání - ve 32. minutě vedli už třígólovým rozdílem, což ale tak úplně nekorespondovalo s děním na hřišti „Domácí hráli hodně dobře do útoku a měli optickou převahu. Naštěstí jsme si výborně hlídali prostor před brankou, takže do nějakých obrovských šancí se soupeř nedostával. Spíš to hrál po rohách,“ vysvětloval trenér.

Statistiky nicméně hovoří o tom, že byl Šumperk ve střelbě výrazně aktivnější, dokonce o dvacet střel. To číslo je reálné?
Ano, určitě. Docela na nás vlítli, ale většinou stříleli ze střední vzdálenosti a nás zase podržel Dáňa Dolejš. Prostě jsme tentokrát byli lepší v produktivitě. A jak se říká, kdo si ráno vezme noviny, tak si přečte výsledek a neptá se, jakým způsobem se vyhrálo.

Kde se podle vás zápas zlomil?
Jedním z klíčových momentů byla určitě přesilovka pět na tři. My tu naši využili, domácí ne.

A co dva slepené góly Petra Polodny ve druhé třetině?
Ty samozřejmě taky. Na straně domácích byl v tu chvíli cítit hodně velký zmar, že oni nedají nic a my je pokaždé tak rozebrali, že jsme stříleli do prázdné brány. V závěru druhé třetiny sice soupeř po naší chybě snížil a zase se zvedl, jenže když jsme pak přidali čtvrtý gól, už bylo jasné, že vyhrajeme.

Vůbec poprvé nastoupil v havlíčkobrodském dresu dvacetiletý útočník pražské Sparty David Dvořáček. Jak jste s ním byl spokojený?
Podle mě zahrál výborně. V poslední třetině jsem stáhl hru na tři pětky, dal ho místo Stehlíka vedle Endála a hned měl asistenci. Je to kluk, který hrál loni ve dvacítkách a šampionát mu utekl jen kvůli zraněnému ramenu. Za juniorku ve Spartě dává dost gólů a hrál taky ve Finsku, takže to není žádné vořezávatko. Znám se s jeho tátou a on mě poprosil, jestli bych se na něj nepodíval.

Objeví se v sestavě i v sobotu v domácím souboji s Benátkami nad Jizerou?
Určitě ano. Bude u nás formou střídavého startu. Jen je škoda, že už ho Sparta neuvolnila dřív, mohl za nás hrát už od minulého týdne. Teď si ho vlastně taky hned stáhla zpátky pro zápas svojí juniorky, bojuje o play-off. Já si ale myslím, že pro trenéry juniorských týmů by mělo být důležitější, kolik hráčů vychovají pro „áčkové“ mančafty a ne jestli budou hrát play-off nebo play-out.

Šňůra sedmi vítězství v řadě, to je působivá vizitka, ovšem vesměs šlo o zápasy s tabulkově horšími soupeři...
To je pravda, až tedy na ten první s Mladou Boleslaví. Je příjemné, že se vyhrává a že se dostáváme do jiných pater, jen se z toho nesmíme po..., jak se říká. Když budeme hrát takhle dál, tak se můžeme dostat i před Třebíč.

Teď jsou v sobotu na řadě už zmiňované Benátky nad Jizerou, se kterými má letos Brod stoprocentní bilanci. Dá se říct, že tenhle soupeř Rebelům sedí?
Nám hlavně sedí, když chytá Vošvrda, tak uvidíme, jestli ho Liberec Benátkám zase uvolní (směje se). Ale teď vážně, musíme hrát opět ze zabezpečené obrany a nepouštět soupeře do přečíslení. Chtělo by to víc gólů v první třetině, rozhodnout do půlky zápasu a pak si ho pořádně užít.

Základní část se pomalu chýlí ke konci a vám by měl ve dvou důležitých utkáních chybět brankář Dolejš, který dostal pozvánku do nově tvořícího se týmu české dvacítky...
Tohle ještě musím probrat s majiteli a manažerem. Nevidím důvod, proč by měl jet na nějaký turnaj budoucí dvacítky, kterých ještě bude spousta, když my ho teď potřebujeme víc.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu