21. 1. 2013 | Eva Streichsbierová

Vzal jsem osm pacientů a vyšlo to ideálně, popisuje se smíchem výrobu chorea Rytnauer

Na střelecké listině zůstal tentokrát úplně osamocený, nikdo další už cestu do soupeřovy sítě za šedesát minut sobotního zápasu nenašel. Havlíčkobrodský útočník Pavel Musil vystřelil svému týmu výhru 1:0. „Není zač,“ naklonil se k mladému forvardovi Petr Polodna ještě dřív, než ten stačil cokoliv říct. S humorem sobě vlastním se tak snažil upozornit, že to byl právě on, komu úspěšný střelec vděčí za přihrávku na gól.

„Ano, Poly mi tam výborně předložil puk a já to trefil. Takže mu samozřejmě děkuju,“ usmíval se dvacetiletý Musil, který se konečně dostal ke slovu. „A důležité taky bylo, že nám zase parádně zachytal Dáňa Dolejš,“ přidal pochvalu pro aktuální brankářskou jedničku brodských Rebelů.

Rozesmátý dorazil po dalším povedeném utkání mezi novináře i útočník Ladislav Rytnauer, který se stal v minulých dnech hlavním hrdinou jedné povedené sázky. Manažer klubu Augustin Žák se vsadil s legendárním obráncem Janem Suchým, že dá právě Rytnauer za sezonu minimálně 15 gólů. A zkušený hokejista pokořil tuhle hranici po středečním duelu v Mostě, čímž zajistil šéfovi Rebelů výhru v podobě soudku piva.

„Špičkovali jsme se s Honzou Suchým celý rok, tak jsem moc rád, že to vyšlo. Porazili jsme ho a na chvilku zase bude klid. Navíc jsme si pro něj s klukama připravili ještě i nějaké choreo,“ hlásil se smíchem momentálně nejproduktivnější hráč brodského týmu. „Já i Láďa jsme celé dva roky trpěli, protože tady Honza Suchý nás terorizoval. Ale teď se ukázalo, že jsem měl pravdu a mám z toho velkou radost,“ doplnil Rytnauera smějící se Žák.

Choreografie v režii úspěšného střelce měla podobu patnáctky složené na ledě Kotliny z několika spoluhráčů. „Koumali jsme s klukama po cestě autem, co bychom tak mohli udělat a tohle se nám nakonec zdálo jako nejlepší varianta,“ prozradil. „Při tréninku jsem tedy vzal osm největších cvoků, samé pacienty a vyšlo to úplně ideálně,“ smál se na celé kolo Rytnauer.

A co říká na prohlášení bývalého reprezentačního beka, že pokud přidá v letošní sezoně ještě aspoň devět přesných zásahů, dostane soudek piva i on? „Jo, to by bylo pěkný, i když nevím, jestli bych pak sehnal dost lidí na vytvoření pětadvacítky,“ pokračoval v humorném tónu. „Ale nereálné to není. Kdyby se třeba ještě povedl nějaký hattrick, tak proč ne,“ nebránil se výzvě.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu