20. 1. 2013 | Eva Streichsbierová

Endál: Chci poděkovat všem, kteří mi umožnili zase naskočit do extraligy

Čtvrtý zápas během šesti dnů odehrál v sobotu večer kapitán havlíčkobrodských hokejistů Lukáš Endál. Tím ale jeho zápřah nekončí, už dnes večer by měl vyjet na ledovou plochu znovu. Stejně jako v pátek bude oblékat dres extraligových Pardubic, kam má vyřízený střídavý start. „Jestli se cítím unavený? Kupodivu ne, je mi dobře. A doufám, že mi síly vydrží,“ hlásil s úsměvem po souboji s Litoměřicemi.

Možnost zahrát si kromě první ligy znovu také elitní domácí soutěž přivítal s nadšením. „Bylo to pro mě hodně příjemné překvapení, zvlášť proto, že šlo o Pardubice. Nepočítal jsem s tím,“ svěřil se Endál. „Strašně moc bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří mi umožnili zase naskočit do extraligy a ukázat, že snad trošku ten hokej umím. Moc si toho vážím,“ vzkázal.

Vítězný úsměv na tváři Lukáše Endála

Paradoxně hned k prvnímu utkání cestoval s Východočechy do Chomutova, kde ještě loni působil. „Nebylo to pro mě lehký, byl jsem možná nervóznější než v devatenácti letech před premiérou ve Slavii,“ přiznal šestadvacetiletý havlíčkobrodský rodák. Nakonec se ovšem s nervozitou popasoval velmi dobře, dokonce se zapsal i do střelecké listiny. „Gól samozřejmě potěší, ale prohrálo se, takže to nebylo úplně ono,“ dodal.

O čtyřiadvacet hodin později si to ale vynahradil. Už opět v brodském dresu přivedl svůj prvoligový tým k důležitému vítězství 1:0 nad Litoměřicemi. Navíc udrželi Rebelové vůbec poprvé v sezoně čisté konto. „Nula je krásná,“ rozplýval se Endál. „Dáňa Dolejš si ji už zasloužil, klobouk dolu před tím, co předvádí. Výborný gólman je základ a takového my máme, takže si můžeme dovolit i občas spálit nějakou šanci, protože on toho vzadu moc nepustí,“ nešetřil chválou na adresu osmnáctiletého brankáře.

Díky třem bodům prodloužili havlíčkobrodští hokejisté sérii vyhraných duelů už na šest v řadě a v tabulce se dotáhli na šestou Jihlavu. „Ukázal se charakter našeho týmu - že i těsné vedení 1:0 umíme udržet až do konce. Před blížícím se play-off je to pro nás hodně důležité zjištění,“ pochvaloval si povedený zápas brodský kapitán.

K dalšímu souboji pocestují Rebelové ve středu do Šumperku, ovšem samotný Endál předtím absolvuje ještě další extraligové vystoupení. Dnes večer ho čeká v dresu Pardubic bitva s Plzní. „Co bude potom, to se uvidí. Každopádně je to teď hodně nahuštěný. Já se soustředím, abych odvedl co nejlepší práci tam i tady v Brodě. Přeci jen jsem brodskej a Pardubice jsou pro mě třešnička,“ prohlásil aktuálně druhý nejproduktivnější muž brodského týmu.

Fotoreportáž ze sobotního vítězného utkání havlíčkobrodských hokejistů najdete ZDE a ZDE.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu