19. 1. 2013 | Richard Wagner

Starší dorost se pral s lídrem dvě třetiny, nakonec ale podlehl

H A V L Í Č K Ů V  B R O D - Ani druhý zápas před domácím publikem nepřinesl do řad starších dorostenců Havlíčkova Brodu úspěch v podobě bodového zisku. Po včerejší prohře s pražskými Letňany se utkali Rebelové na svém kluzišti s prvním Litvínovem, s nímž hráli dvě třetiny výsledkově vyrovnanou partii, ale v závěrečné dvacetiminutovce se hostům ze severu Čech povedlo svůj náskok zdvojnásobit a nakonec si z Kotliny odvézt důležité tři body.

Velký počet vyloučených a dvě branky v síti Rebelů

Již od úvodních minut bylo jasné, kdo bude udávat tempo hry. Litvínovské šance byly navíc umocněny přesilovou hrou, když dostal trest na 2+10 domácí David Vala. Severočeši tuto výhodu ke skórování nevyužili, ale krátce nato se již poprvé v zápase vlnila síťka za Novákovými zády. Radim Řezníček od mantinelu našel mezi kruhy volného Filipa Moravce, který střelou z první trefil přesně horní růžek Novákovy branky. Tento gól pořádně rozproudil žíly Richarda Cachnína a hlavní rozhodčí Petr Úlehla udělil domácímu koučovi trest za nesportovní chování. Hráči z chemického království pokračovali v aktivní hře a David Weitz po nahrávce z rohu pásma napálil kotouč přímo k bližší tyči domácí klece. Největší šanci Rebelů si vypracoval Liridon Dupljaku, který prošel přes tři hráče, ale v tísni trefil jen vyrážečku Patrika Spěšného. V závěru třetiny se domácí museli bránit dvojnásobné přesile, ale další gól již nepřipustili.

Litvínov byl lepší, ale gól k vidění nebyl

Protože v samotném závěru první části dostal trest ještě litvínovský Jaroslav Šimeček, začaly oba celky ve čtyřech. I když domácí se brzy vrátili zpět do plného počtu, tak Spěšného příliš nezaměstnali. Naopak na druhé straně uháněl na levém křídle Dominik Štěpka, který však trefil jen Novákovu masku. Další tlak Severočechů uťal znovu domácí muž s maskou, který vykryl střelu Davida Weitze z bezprostřední blízkosti svojí lapačkou. Rebelové se mohli dostat na dostřel soupeři v početní výhodě, ale Patrik Spěšný dokázal betonem vykopnout Ondřejem Hlídkem tečovanou střelu Dominika Cívky od modré čáry. Havlíčkobrodští následně nevyužili přesilovou hru pět na tři, která trvala třicet vteřin a Litvínovští je mohli potrestat, ale dorážka Radima Řezníčka ztroskotala jen na připravených betonech brankáře Rebelů.

Hosté dotáhli zápas do vítězného konce

Hned zkraje poslední části mohl udeřit David Weitz, ale jeho střela skončila pouze na vzdálenější tyči Novákovy svatyně. Krátce nato se v dobré pozici objevil i Marek Beránek, leč jeho pokus skončil na domácím mágovi mezi tyčemi, který ji betonem poslal vedle. Pokračující nápor Litvínova přinesl další dvě tutovky, ale Tomáš Kučera s Dominikem Polanským nedokázali na brankovišti dostat puk za záda domácího brankáře. Další krásná akce z dílny hostujícího týmu opět gólem neskončila. Jaroslav Šimeček zkoušel na brankovišti backhandem dostat puk do sítě, ale Čeněk Novák opět vytáhl bravurní zákrok betonem. Domácí muž s maskou však nakonec potřetí kapituloval. David Weitz z levého kruhu posunul puk na svého jmenovce Vostárka, který kotouč ihned přes brankoviště vyexpedoval na Josefa Stříbrného, který neměl problém zakončit do odkryté klece.

Litvínov mohl udeřit díky chytrosti Tomáše Kučery, který si počkal po návratu z trestné lavice na modré útočné čáře, kam dostal kotouč a na brankovišti se pokusil o blafák, ale trefil jen hruď domácího brankáře, který jeho úmysl dobře přečetl. Uběhla pouhá minuta a Severočeši vedli již 4:0. Gólová situace byla téměř totožná s tou předchozí, protože David Weitz střílel po nahrávce přes brankoviště do odkryté klece a trefil se přesně pod horní tyčku marně padajícího Nováka. Ten se o chvíli později znovu vytáhl s parádním zákrokem, když vyčapal Vlastimila Pospíšila, který z velké blízkosti zakončoval do odkryté klece, ale brankař Rebelů mu do střely vložil beton. Litvínov se ale nakonec přeci jen dočkal pátého gólu. V oslabení při signalizované výhodě vybídl Dominik Štěpka v předbrankovém prostoru ke skórování Petra Ujfalušiho, jenž se ranou z první nemýlil. Severočeši tak potvrdili roli favoritů a z Kotliny si odvážejí vítězství.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 -2 0
Dominik Cívka 0 0 0 -2 2
Liridon Dupljaku 0 0 0 -2 0
Václav Ficek 0 0 0 0 2
Ondřej Hlídek 0 0 0 -1 2
Jan Krajcigr 0 0 0 -2 2
David Krajhanzl 0 0 0 -2 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 -2 2
Matias Mäki 0 0 0 0 0
Patrik Málek 0 0 0 -1 2
Štěpán Mozr 0 0 0 -1 0
Martin Polák 0 0 0 -2 4
Daniel Salát 0 0 0 -2 0
Michal Semrád 0 0 0 -1 0
Lukáš Vala 0 0 0 0 0
David Vala 0 0 0 0 12

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 60 34 5 29 85,29 0 0

Ohlasy k utkání

32. kolo, sobota 19.1.2013 od 12:00
Havlíčkův Brod
0:5
(0:2, 0:0, 0:3)
Havl. Brod - Litvínov
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 6. Moravec (Řezníček, Šimeček), 10. Weitz (Stříbrný), 48. Stříbrný (Vostárek, Weitz), 53. Weitz (Stříbrný, Ujfaluši), 59. Ujfaluši (Štěpka). Rozhodčí: Petr Úlehla - Jan Čížek, Ladislav Lučan. Vyloučení: 11:8, navíc D. Vala (HBR) 10 min OT za nesp. chování, Richard Cachnín (trenér, HBR) OK za nesp. chování. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 40. Střely na branku: 9:34. Průběh utkání: 0:5.

Sestavy

Havl. Brod

Novák (Vaněček) - Cívka (A), Bancíř, Salát, Ficek, Krajcigr, D. Vala (A) - Ludvík (C), Hlídek, L. Vala, Polák, Semrád, Krajhanzl, Mozr, Málek, Dupljaku, Mäki

Litvínov

Spěšný (Klečka) - Wiedermann, Moravec, Štěpka, Šesták (A), Vostárek, Šefl, Baránek (C) - Řezníček, Weitz (A), Šimeček, Pospíšil, Kučera, Ujfaluši, Stříbrný, Poljanský

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu