18. 1. 2013 | Ladislav Vácha

David Krajhanzl: Měli bychom hlavně bojovat, nehrajeme týmově

Starší dorostenci hostili dnes odpoledne pražské Letňany, proti nimž chtěli nejen vylepšit nepříznivou bilanci s kluby z hlavního města, ale také konečně utnout dlouhou a nepříjemnou sérii porážek. Mladí Rebelové sice Letcům dlouho vzdorovali, ale nakonec nedokázali přetavit výhodu domácího prostředí v bodový zisk. Pár minut po skončení zápasu jsme si pozvali ke krátkému rozhovoru Davida Krajhanzla, osmnáctiletého útočníka, který se stal jediným úspěšným střelcem svého týmu.

Havlíčkobrodská družina vstoupila do zápasu hororovým způsobem, když už po devatenácti sekundách hry inkasovala. Ještě v první dvacetiminutovce se jí sice podařilo s Letci srovnat krok, jenže Pražané potom udeřili ještě dvakrát a rozhodli o svém tříbodovém vítězství. „Dostali jsme rychlý gól. Potom jsme to srovnali, ale vlastními chybami jsme se dostali zpět tam, kde jsme byli. Měli bychom hlavně bojovat, nehrajeme týmově,“ pustil se do hodnocení duelu David Krajhanzl.

A byl to právě on, kdo se v 8. minutě po promarněné šanci soupeře postaral z rychlého protiútoku o vyrovnání. „Semič (Michal Semrád – pozn. red.) to tam prostrčil u mantinelu a jeli jsme s Polskem (Martinem Polákem – pozn. red.) dva na jednoho. Polsko mi to dal před bránu a já jsem to tam už jen doťukl. Naštěstí to projelo gólmanovi mezi nohama,“ okomentoval svůj nejdůležitější moment a jedinou trefu Rebelů.

Letňany nakonec potvrdily ošemetnou roli papírového favorita, když se do vedení dostaly ve 25. minutě a v závěrečném dějství svůj hubený náskok navýšily. Po závěrečné siréně tak svítil na tabuli výsledek 1:3. Podle mladého útočníka se na výsledku podepsalo vedle kvality Letců i to, že jeho tým se zkoušel prosadit až moc individuálně. „Soupeř byl rychlejší, více bruslil. A my jsme nehráli týmově.“

Na truchlení kvůli další porážce nemá soubor pod vedením trenérského tandemu Richard Cachnín – Karel Dvořák vůbec čas. Už zítra si může spravit chuť, protože v Kotlině přivítá severočeský Litvínov, který v dosavadním průběhu soutěže prokazuje velkou sílu. A co by měl Havlíčkův Brod ve své hře zlepšit, aby to už tentokrát konečně vyšlo? „Hlavně bruslení, týmovou hru a bojovnost,“ uzavřel své povídání.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu