17. 1. 2013 | Ladislav Vácha

Mladé Rebely čeká nabitý program, Kotlina se o víkendu nudit nebude

Probíhající soutěžní ročník je v plném proudu a má před sebou další víkendový program. Vedle havlíčkobrodského A-mutstva nesmíme zapomínat ani na mládež Rebelů, jež je rovněž důležitou součástí našeho klubu. Líheň z Kotliny bude mít napilno, přičemž hned ve třech zápasech mohou těžit z domácího prostředí juniorka a starší dorost. Pro ty z vás, kteří se z nějakého důvodu na zimní stadion v našem městě nedostanou, připraví naše redakce tradiční on-line přenosy.

Juniorka:

HC Rebel Havlíčkův Brod – TJ SC Kolín

Pátek 18. ledna od 19:00.
Svěřenci trenérského tandemu Václav Adam – Jaroslav Benc prokazují v posledních zápasech formu z říše snů. Už sedmkrát v řadě skalpovali své prvoligové soupeře, přičemž si ve všech případech připsali na konto plný bodový zisk. Naposledy slavil brodský soubor nejprestižnější možný triumf, když po nervy drásající bitvě vyloupil led silného lídra z Hradce Králové (4:3). Mladí Rebelové udělali v minulých kolech z Kotliny nedobytnou pevnost, přičemž Velké Popovice (10:1) i Strakonice (12:0) vyprovodili desetigólovým přídělem. Nyní před sebou mají naši mladíci další velkou výzvu v podobě neoblíbeného Kolína, který v dosavadním průběhu soutěže získal proti Havlíčkovu Brodu plný počet bodů. Oba páteční soupeři spolu v tabulce sousedí. Broďáci jsou pátí a Kozlové čtvrtí.

HC Junior Mělník – HC Rebel Havlíčkův Brod

Neděle 20. ledna od 14:00.
Už v neděli vyjede havlíčkobrodská družina k dalšímu prvoligovému souboji, v němž bude muset obhajovat ošemetnou roli papírového favorita. Proč? Cestuje totiž do Mělníka, jenž stále vězí u úplného dna tabulky a nabral už na soupeře před sebou značnou ztrátu. V dosavadním průběhu soutěže vybojoval pouhých pět bodů, a tak je pro Havlíčkův Brod plný bodový zisk povinností. Pokud chce proniknout mezi nejlepší trojku 1. ligy, jíž vytyčili trenéři jako jeden z cílů, nesmí ve městě, jež se nachází u soutoku řek Vltavy a Labe, zaváhat. Zatím má proti Středočechům skvělou bilanci, když vyhrál venku (12:2) i doma (8:4).

Starší dorost:

HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Letci Letňany

Pátek 18. ledna od 15:45.
Ve zcela odlišné situaci se nacházejí starší dorostenci, kteří bojují nejen o záchranu nejvyšší tuzemské soutěže, ale i o svou čest. Prohráli totiž už neuvěřitelných 26 utkání za sebou, z nichž si nepřipsali ani jeden extraligový bod. Naposledy se mohli radovat ve 4. kole, kdy v domácím prostředí přehráli své vrstevníky z Hradce Králové 3:1. Mladým Rebelům minulý víkend nevyšla pražská mise, když v hlavním městě nejdříve smolně podlehli Spartě (3:4) a o den později se museli sklonit i před Slavií (2:5). Nyní si mohou nepříznivou bilanci se soupeři z české metropole vylepšit, protože už v pátek přivítají v Kotlině Letňany. Ani Letcům se po velice vydařeném začátku nedaří v současné době podle představ, v minulém kolem doma podlehli Zlínu (0:4).

HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Litvínov

Sobota 19. ledna od 12:00.
Výhodu domácího prostředí mohou využít svěřenci trenérského tandemu Richard Cachnín – Karel Dvořák i o den později. Od sobotního poledne zkříží v Kotlině hole s Litvínovem, který by pro ně měl představovat další náročnou zkoušku. Severočeši si vedou v poslední době výtečně, když z devíti předešlých duelů odjeli z ledového kolbiště poraženi jen v jediném případě (doma s Kladnem 1:2). V současné době drží šest triumfů v řadě, přičemž plný bodový zisk je zahřál u srdce hned čtyřikrát po sobě. V minulém kole neuspěl v Litvínově Vsetín, který se domů vracel s prázdnou po těsné porážce 2:3.

Mladší dorost:

HC Sparta Praha – HC Rebel Havlíčkův Brod

Neděle 20. ledna od 13:15.
Víkendovou směnu mládeže uzavřou nejmladší extraligisté, kterým se daří pravidelně sbírat cenné extraligové body. Parta pod taktovkou Milana Chalupy by však na své poslední vystoupení chtěla co nejrychleji zapomenout, protože po nepovedené bitvě s Bílými Tygry z Liberce musela skousnout hodně nepříjemnou porážku 0:8, jíž navíc utrpěla před vlastním publikem. V neděli odpoledne se pokusí na tento neúspěch zapomenout na ledě svého největšího konkurenta, kterým teď je pražská Sparta, jež se v tabulce skupiny Střed nachází jen o jeden stupínek nad našimi hochy, přičemž na ně má k dobru jen čtyři body. Z minulého měření sil vyšli lépe Havlíčkobrodští, kteří v Kotlině zvítězili těsně 2:1.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu