26. 10. 2012 | Pavel Buňat

Havlíčkobrodští vyrážejí do Mostu, podaří se jim navázat na poslední dvě kola?

Na nelichotivou sérii proher odpověděli Rebelové dvěma vítězstvími a opět stíhají vedoucí příčky. Po skalpu Medvědů Beroun si ve vyrovnaném a místy i vyhroceném utkání poradili s Královskými lvy na jejich vlastním ledě. I v dalším kole se představí na kluzišti soupeře, a to v domácím prostředí průběžně dvanáctého Mostu. V sobotu 27. října tak Havlíčkův Brod vyzve jednoho z nejméně oblíbených soupeřů, kterého však v letošním prvním měřením sil dokázal udolat. V případě dalšího úspěchu by se mohl přiblížit vedoucí trojici. Úvodní buly bude vhozeno v 17.30 hod.

16. kolo: HC Most vs. HC Rebel

znak týmu znak týmu
3-3-0-9 bilance 8-1-1-5
12., 15 bodů umístění 4., 27 bodů
41:53 skóre 47:42
5:0 (Písek) nejvyšší výhra 7:3 (Beroun)
2:7 (Beroun) nejvyšší prohra 1:6 (Ml. Boleslav)
13,92 % využití přesilových her 21,35 %
Ladislav Gengel 19 bodů (11+8) nejproduktivnější hráč Ladislav Rytnauer 18 bodů (6+12)
Ladislav Gengel 11 gólů nejlepší střelec Martin Ondráček 7 gólů
Ladislav Gengel 8 asistencí nejlepší nahrávač Ladislav Rytnauer 11 asistencí
Kamil Charousek 12 bodů (5+7) nejproduktivnější obránce Marian Morava 6 bodů (2+4)
Ladislav Gengel +9 nejlepší hráč v +/- Milan Kostourek +7
Michal Pavlů,
Lukáš Klíma -9
nejhorší hráč v +/- Roman Vondráček,
Radek Novotný -7
Zdeněk Tauš 55 minut nejtrestanější hráč Ladislav Rytnauer 43 minut
Martin Volke 92,79% (12 záp.),
Tomáš Závorka 89,47% (1 záp.),
Lukáš Melichar 66,67% (1 záp.)
úspěšnost brankářů
Daniel Dolejš 93,69% (13 záp.),
Jaroslav Suchan 89,26% (3 záp.)
Martin Volke 2,69 (12 záp.),
Tomáš Závorka 4,00 (1 záp.),
Lukáš Melichar 6,00 (1 záp.)
průměr inkasovaných gólů na zápas Daniel Dolejš 2,25 (13 záp.),
Jaroslav Suchan 4,22 (3 záp.)

Most stíhá horní polovinu tabulky

Po úvodních kolech letošní prvoligové sezony se zdálo, že Mostečtí budou opět na chvostu tabulky. Poté ale dokázali porazit Hradec Králové, Litoměřice a Šumperk a rázem se vyhoupli až na devátou příčku. Tu sice po posledních kolech opustili, nyní jim patří dvanácté místo, přesto dokázali značně potrápit i Ústecké Lvy nebo Olomouc. Na první osmičku se tak stále dívají s odstupem pouze pěti bodů.

Gengel s Charouskem na čele ligových statistik

Jestli má někdo na vítězstvích Mostu v letošní sezoně speciální podíl, je to jednoznačně Ladislav Gengel. Jedenatřicetiletý forvard prožívá jednu z nejlepších sezon v kariéře, již dorovnal osobní střelecký rekord, který činí 11 branek. Na dalších 8 přihrál. S 19 kanadskými body se tak dělí o druhé místo v produktivitě mezi celou prvoligovou konkurencí a o první místo mezi střelci.
Další hvězdou je se 13 body (9+4) Zdeněk Tauš, který již čtyři sezony stabilně patří k nejlepším hráčům mosteckého klubu. Velkou ikonou je i zkušený zadák Kamil Charousek, jenž už překonal osobní maxima a celkovým počtem 12 kanadských bodů (5+7) je druhým nejlepším obráncem ligy.
I gólman Martin Volke patří mezi nejlepší v lize. Extraligové zkušenosti zužitkoval v osmé místo procentuální úspěšnosti zákroků.

Minulé kolo: V Berouně rozhodovaly nájezdy

znak týmu 3 : 4sn znak týmu

Velkou bitvu viděli diváci v Berouně, kam ve středu 24. října zavítal k 15. kolu Most. Domácí se dostali do vedení už ve druhé minutě zásluhou Klhůfka, jenže ještě do první přestávky dokázal Most skóre otočit. Nejprve Charousek svým pátým gólem v sezoně zužitkoval dvojnásobnou početní převahu a poté z protiútoku přesně mířil Čurilla. Na vedení soupeře dokázali Medvědi odpovědět v polovině utkání díky Jebavému a na opětovné odskočení Mostu reagoval v závěrečné dvacetiminutovce druhou brankou Klhůfek. Diváci v Berouně viděl po základní hrací době a prodloužení celkem 85 střel na branku (45:40), o vítězi ale nakonec musely rozhodnout samostatné nájezdy. V těch bonusový bod pro hosty vystřelil ostrostřelec Gengel.

Branky a nahrávky: 2. Klhůfek (Karpov, Doležal), 30. Jebavý (Kapov, Doležal), 44. Klhůfek (Doležal) - 11. Charousek (Pavlů, Slavíček), 17. Čurilla (Nedrda), 36. Gengel z TS, rozhodující sam. náj. Gengel. Rozhodčí: Pražák - Svoboda, Frodl. Vyloučení: 7:8, navíc Tauš (MST) 5 min. + do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 215. Střely na branku: 45:40. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3. HC Most: Volke (Melichar) - Parýzek, Hranáč, Pavlů, Charousek, Prošek, Čechura, Havelka, Rohan - Gengel, Skvortsov, Čurilla, Kuběna, Bojer, Slavíček, Adámek, Tauš, Nedrda, Vaněk, Rohan, Kotrla.

Vzájemná bilance v I. lize

Od sezony 2006/07 na sebe celky Havlíčkova Brodu a Mostu narazily v prvoligových bojích celkem 13krát. Mostečtí úspěšně navázali na doby druholigové, kdy pravidelně Rebely poráželi, a soupeře z Vysočiny převyšují i nadále. V normální hrací době dokázali zvítězit 7krát, Havlíčkův Brod pouze 3krát. Nejvýrazněji se havlíčkobrodským příznivcům jistě vryla do paměti loňská domácí porážka 2:5.

Počet odehraných zápasů: 13
Bilance: 3-2-1-7
Výsledky: 5:3, 0:3, 3:4, 1:4, 1:4, 3:2sn, 3:4, 2:1p, 3:4p, 3:2, 2:5, 3:4, 4:2
Skóre: 29:40

Ve 3. kole úspěšnější Rebelové

znak týmu 4 : 2 znak týmu

Proti nepříjemnému soupeři z Mostu si odbyl letošní premiéru v brance Daniel Dolejš. A hned slavil výhru. Rebelové šli do vedení v 8. minutě během početní výhody, hosté ale dokázali rychle zareagovat zásluhou Gengela. Ještě do přestávky strhl vedení zpět na stranu domácích druhou brankou Kostourek. Mostečtí, kteří byli po většinu utkání pod palbou Rebelů, ale ukázali, proč jsou na Vysočině neoblíbeným soupeřem. Ve 46. minutě si slovo vzal Tauš, prošel kolem třech hráčů Havlíčkova Brodu a vymetl mezeru mezi Dolejšovými betony. V Kotlině rázem platil nerozhodný stav, a hosté navíc začali pořádně hrozit rychlými protiútoky. Z překvapivého stavu se však domácí dokázali oklepat díky Novotnému, který ranou z mezikruží opět poslal svůj tým do těsného vedení. Výhru následně pojistil střelou do odkryté klece Kostourek, a zkompletoval tak hattrick.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu