26. 10. 2012 | Ladislav Vácha

Naši mládež čekají další důležité boje. Prolomí své současné trápení?

Mladé hokejisty Havlíčkova Brodu v současné době sužují nepříznivé výsledky, které je připravují o důležité body. Zatímco juniorka si v předminulém kole spravila chuť vysokým triumfem na kluzišti Mělníka, obě dorostenecké kategorie, jež hrají nejvyšší tuzemskou soutěž, musejí skousávat jednu nepříjemnou porážku za druhou. Držme mladým Rebelům palce k tomu, aby se jim podařilo ze svízelné situace vyklouznout. Další slibnou šanci k tomu budou mít už o tomto víkendu. Jejich domácí utkání znovu můžete sledovat prostřednictvím online přenosů.

Junioři:

SK Horácká Slavia Třebíč – HC Rebel Havlíčkův Brod

Pátek 26. října od 18:00.
Naší nejstarší mládežnické kategorii se sice v poslední době také nedaří úplně podle představ, ale i přesto sbírá cenné body do prvoligové tabulky. Na dvě porážky, jež utrpěla v Hradci Králové a doma s Kolínem, odpověděla tím nejlepším možným způsobem, když smetla Mělník z jeho ledu suverénně 12:2. V minulém kole se svěřenci trenérské dvojice Václav Adam – Jaroslav Benc představili v domácím prostředí proti Žďáru nad Sázavou, jemuž v rámci derby Vysočiny podlehli po dramatické bitvě 2:3 po samostatných nájezdech. Už dnes mají před sebou další regionální bitvu, protože se představí v Třebíči. Horáci jsou na tom podobně jako jejich nejbližší soupeř, proto se dá očekávat vyrovnaná partie.

HC Rebel Havlíčkův Brod – IHC Písek

Neděle 28. října od 13:30.
Juniorka si odpočinku po dnešním derby Vysočiny moc neužije, protože už v neděli svede další hokejový souboj. Tentokrát bude mít k dispozici výhodu domácího prostředí, kde přivítá své vrstevníky z Písku. Na Jihočechy má havlíčkobrodská družina zatím jenom ty nejlepší vzpomínky, protože při prvním vzájemném souboji ukořistila u řeky Otavy jednoznačné vítězství 10:3. A na tento cenný skalp určitě bude chtít navázat i nyní. Jihočechům se v dosavadním průběhu soutěže příliš nedaří. V tabulce jsou sice hned za mladými bojovníky z Kotliny, jenže na ně ztrácejí už sedm bodů. Je ale už teď jisté, že do Kotliny nepřijedou s poraženeckou náladou.

Starší dorost:

BK Mladá Boleslav – HC Rebel Havlíčkův Brod

Pátek 26. října od 18:00.
Ze tří nejstarších mládežnických týmů musí řešit největší problémy jednoznačně starší dorost. Už po čtrnácti odehraných kolech stále vězí na úplném dně extraligové tabulky Střed, když zatím získal jen čtyři body. Porazit dosud dokázal jen Hradec Králové, který si z Kotliny odvezl porážku 1:3. Zbývající bod ukořistil na kluzišti krajského rivala z Jihlavy, kde prohrál 1:2 až po penaltové loterii. Od té doby se musel vyrovnat hned s deseti porážkami v řadě, z nichž nevytěžil ani jeden bod. Naposledy hráči pod vedením trenérů Richarda Cachnína a Milana Kraučuka nestačili právě na svého krajského rivala, jemuž ve čtvrtek doma podlehli jednoznačně 0:5. Zastavit nepříjemnou bilanci mohou už za několik hodin, kdy vyjedou na led Mladé Boleslavi.

HC Rebel Havlíčkův Brod – Bílí Tygři Liberec

Sobota 27. října od 12:00.
Ať už dopadne páteční zápas ve městě automobilů jakkoliv, mladí Rebelové od něj budou muset co nejrychleji přesměrovat svou pozornost, protože už o den později je čeká další extraligová bitva, v jejímž rámci hostí na svém ledě silný Liberec. Severočeši přijedou do Havlíčkova Brodu v roli jasného favorita, protože jakou současný lídr své skupiny Střed poměří své síly s aktuálně posledním týmem. Na vlastní kůži se však už přesvědčili o tom, že zápasy proti brodskému souboru rozhodně nejsou odpočinkovou záležitostí. Už ve 2. kole se v Kotlině na výhru pořádně nadřeli, když rozhodli o svém vítězství 3:2 až pár minut před koncem. Ve druhém měření sil, které se hrálo ve městě pod Ještědem, dokonce otáčeli nepříznivý stav. Nakonec vyhráli 6:3, ale Havlíčkův Brod je i tehdy pořádně prohnal.

Mladší dorost:

HC Tábor – HC Rebel Havlíčkův Brod

Neděle 28. října od 13:00.
V podobné situaci jako jejich starší kolegové se nacházejí i mladší dorostenci, kteří aktuálně řeší výsledkovou mizérii. Z jedenácti odehraných duelů zatím opouštěli led jako vítězové jen v jednom případě, když v domácím prostředí přejeli Tábor hladce 7:0. Od té doby sbírají jednu nepříjemnou porážku za druhou a tento nepříznivý vývoj se jim stále nedaří zastavit. Naposledy prohráli v derby Vysočiny s Duklou Jihlava, jež v Kotlině zvítězila těsně 4:3. Nyní mohou Rebelové znovu okusit chuť vítězství, protože zajíždějí na led Tábora, který je v tabulce poslední a jako jediný jej dosud dokázali zdolat.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu