23. 10. 2012 | Luboš Vácha

Havlíčkobrodské hokejisty čekají dva venkovní zápasy, na první jedou do Hradce Králové

Havlíčkobrodské mužstvo má za sebou úspěšný víkend, kdy se mu zásluhou výhry nad Berounem podařilo přetnout předchozí neúspěšnou sérii. Rebelové by na sobotní vítězství rádi navázali. Tentokrát se však utkají venku. Ve středu je na svém ledě přivítají Královští lvi Hradec králové. Odvetný duel z druhého kola začíná v 18:00.

Autobusový výjezd

Upozorňujeme, že se také pořádá výjezd fanoušků. Pokud chcete zjistit více, kliněte na stránky Rebel Hearts.

Královští lvi Hradec Králové vs. HC Rebel

znak týmu znak týmu
5-2-1-6 bilance 7-1-1-5
7., 20 bodů umístění 4., 24 bodů
44:41 skóre 42:39
6:1 (Šumperk) nejvyšší výhra 7:3 (Beroun)
13 góly v přesilovce 17
16,25 % využití přesilových her 20,73 %
1:7 (Jihlava) nejvyšší prohra 1:6 (Ml.Boleslav)
Petr Haluza 14 bodů (6+8) nejproduktivnější hráč Ladislav Rytnauer 17 bodů (6+11)
Zdeněk Kubica 8 gólů nejlepší střelec Martin Ondráček 7 gólů
Petr Haluza,
David Roupec,
Patrik Moskal - všichni 8 asistencí
nejlepší nahrávač Milan Kosourek (marodka),
Ladislav Rytnauer - oba 11 asistencí
David Roupec 9 bodů (1+8) nejproduktivnější obránce Marian Morava 6 bodů (2+4)
Petr Haluza,
Jakub Kania - oba +7
nejlepší hráč v +/- Ladislav Rytnauer,
Jan Soldán oba +3
Milan Karlíček -6 nejhorší hráč v +/- Roman Vondráček -7
Jiří Hendrich 22 minut nejtrestanější hráč Ladislav Rytnauer 43 minut
Jakub Čech 91,65 % (13 záp.),
Filip Luňák 90,00 % (3 záp.)
úspěšnost brankářů
Daniel Dolejš 93,88 % (12 záp.),
Jaroslav Suchan 89,26 % (3 záp.)
Jakub Čech 2,69
Filip Luňák 3,10
průměr inkasovaných gólů na zápas Daniel Dolejš 2,18,
Jaroslav Suchan 4,22

Královští lvi sedmí

Posledních 5 zápasů
Hr. Králové – Benátky n/J . 3:0
Písek – Hr. Králové 2:5
Hr. Králové – Kadaň 1:2sn
Beroun – Hr. Králové 1:5
Hr. Králové - Jihlava 3:2
Hokejisté Hradce Králové se pro začátek nové sezóny museli spokojit s neblahým problémem kolem své hlavní hokejové haly, ve které nemohli hrát, a tak se utkání odehrávala v hale sousední, menší. Na své pravé působiště se po vyřešení sporů vrátili až k osmému kolu. Po osmi kolech nebyly výsledky lvů nějak slavné. Vše se změnilo právě až od duelu se Šumperkem, který se konal právě na znovu zpřístupněné hlavní ledové ploše. Královéhradečtí tento návrat oslavili výhrou 6:1. Posledních pět zápasů určitě hovoří za stoupající úspěšnost východočeského celku. Ten se teď postaví doma hned ve dvou kolech za sebou. Nejprve tedy přivítá Rebely, potom Třebíč.

Petr Haluza byl pro Hradec dobrý tah

Krále zvířat mají na hrudi i hokejisté Hradce Králové.
Urostlý a zkušenostmi nabitý útočník se lvům jako posila rozhodně vyplatil. Aby taky ne, když má na svém kontě čtrnáct bodů. Gólově se prosadil celkem šestkrát a ještě přidal 8 asistencí. V barvách Hradce Králové se však neobjevuje poprvé. Působil zde také během sezón 2006/07 a 2007/08. Opomenout rozhodně nesmíme ani Davida Švagrovského, jemuž se zatím podařilo sesbírat 10 bodů, které rozdělil na pět branek a stejný počet nahrávek. Na východ Čech přišel z Berouna. Nejlépe z týmu to střílí Zdeňku Kubicovi. Přesně se totiž trefil osmkrát a řadí se tak na sedmou pozici mezi všemi prvoligovými střelci, ale největší prospěch z toho má pochopitelně celek Hradce Králové. Své místo v kabině zaujímá 191 centimetrů vysoký Michal Mikeska, který má fůru zkušeností nejen z české, ale i ruské nejvyšší soutěže. Přesně mezi tyče se trefil dvakrát a šestkrát asistoval. Již druhou sezónu zde hájí branku Jakub Čech. Do tří zápasů nastoupil také jeho kolega Filip Luňák.

Hradec nastoupí bez Tvrdíka a Čížka

Třiatřicetiletý hráč Michal Tvrdík patří k pilířům hradeckého útoku. Například během loňské sezóny nasbíral 46 bodů. Letos však odehrál jen šest kol. Zranění mu nedovolilo nastoupit do dalších zápasů. Stejně tak je na tom obránce Václav Čížek.

Minulý zápas: Královští lvi těsně porazili Duklu

znak týmu 3 : 2 znak týmu
Otevření skóre přišlo až po první přestávce. Při svém vlastním oslabení se do útočného pásma vydal Nahodil, jenž zpracoval Kolafovu nabídku a střelou přes lapačku procedil Čecha. Posléze tvrdě pálil
v přesilovce Budínský, jehož střelu tečoval přesně do sítě Haluza, čímž vyrovnal. Přestřelka začala až ve třetím dějství. V 42. minutě přihrával Mikeska na osamoceného Haluzu. Ten neváhal a podruhé
v utkání se radoval z vstřeleného gólu. Drama ale pokračovalo. Přesilovku využili Jihlavští. Konkrétně Kolafa, který se na modré rozhlédl a puk nahodil do chumlu před Čechem. Černá guma se zastavila až za brankovou čárou. Čtyři minuty po vyrovnávacím gólu nahrával Vágner k hranici brankoviště, kde číhal připravený Švagrovský. Ten svým přesným zásahem rozhodl o konečném stavu utkání.

Třetiny: 0:0, 1:1, 2:1, Branky a nahrávky: 31. Haluza (Budínský, Roupec), 42. Haluza (Mikeska, Chmelíř), 52. Švagrovský (Vágner, Moskal) - 23. Nahodil (Kolafa), 48. Kolafa (Nahodil, Zeman). Rozhodčí: Humpolíček – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 976. Střely na branku: 29:30. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Královští lvi Hradec Králové: Čech – Karlíček, Hendrich, Roupec, Chmelíř, Kania, Vágner, Čáp, Klement – Kubica, Brož, Říha – Budínský, Mikeska, Haluza – Luštinec, Švagrovský, Moskal – Valášek, Macháň, Berger.

Bilance v 1. lize

Rebelové již několikrát potvrdili, že proti Hradci Králové dokážou hrát. Čtyři zápasy se v jejich prospěch musely rozhodovat v prodloužení. Pětkrát zvítězili v šedesátiminutové hrací době. Nejvyšší výhra 6:4 se datuje k sezóně 2010/11.

Počet odehraných zápasů: 23
Bilance: 5-4-2-12
Výsledky: 4:5sn, 3:6, 3:5, 2:3, 1:2, 3:2sn, 3:2, 2:4, 1:4, 1:3, 5:4sn, 2:5, 1:6, 2:1p, 3:5, 6:4, 5:4p, 4:2, 4:8, 3:2, 1:5, 3:2, 4:5sn
Skóre: 66:89

Odveta z 2. kola

znak týmu 4 : 5 sn znak týmu
Boj to byl napínavý až do konce.
Havlíčkobrodské Rebely čekala teprve druhá ostrá prověrka. Na led Kotliny zavítal východočeský celek Královští lvi Hradec Králové. Domácí hokejisté se zpočátku velice trápili a během celého utkání dotahovali skóre. Zdramatizovat vývoj utkání se jim podařilo až u konce poslední dvacetiminutovky, kdy vyrovnali, což znamenalo pokračování zápasu v podobě prodloužení. Ani to však nerozhodlo. Na řadu tak přišly divácky atraktivní samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější Hradečtí,
a to zásluhou Davida Švagrovského, který střelou mezi betony rozhodl.

Branky a nahrávky: 26. Štěpánek (Rytnauer), 32. Třetina (Polodna, Endál), 54. Štěpánek (Rytnauer, Ondráček), 56. Rytnauer (Štěpánek, Ondráček) - 3. Mikeska (Roupec), 23. Kubica (Roupec), 36. Říha (Valášek, Macháň), 52. Vágner (Tvrdík), 65. Švagrovský. Rozhodčí: Hejduk - Lučan, Svoboda. Vyloučení: 5:10, navíc Kostourek OT 5 + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 929. Střely na branku: 46:43. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 2:2, 2:3, 2:4, 3:4, 4:4 - 4:5. HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Dolejš) - Morava "A", Protivný, Jelínek, Soldán, Stehlík, Pavlík "A", Novotný - Polodna "C", Endál, Vondráček, Knotek, Fiedler, Ondráček, Meidl, Rytnauer, Štěpánek, Třetina, Musil, Kostourek.

Královští lvi Hradec Králové: Čech (Luňák) - Hendrich, Roupec, Vágner "C", Chmelíř, Čížek, Karlíček, Čáp, Klement - Brož, Říha, Švagrovský, Tvrdík "A", Berger, Mikeska, Macháň, Haluza, Kubica, Budínský, Moskal "A", Valášek.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu