21. 10. 2012 | Adam Karas

Lukáš Žemlička: Do příště musíme zlepšit hlavně proměňování šancí

Po drtivé kanonádě v Mělníku šli juniorští Rebelové do domácího zápasu se Žďárem nad Sázavou v obrovské herní pohodě. Tu jim však zkazil hostující Peňáz na konci první třetiny. Domácí borci ale nic nevzdali a skóre se jim v průběhu zápasu dokonce povedlo otočit ve svůj prospěch. Žďárští junioři ale dokázali pět minut před koncem vyrovnat a svůj obrat dokonat v nájezdech. Rebelům se tak podařilo získat z tohoto derby alespoň jeden bod. Branku na 2:1 vstřelil devatenáctiletý útočník Lukáš Žemlička, kterého jsme si pozvali na pozápasový ohlas.

Jak bys zhodnotil dnešní utkání?

Bylo to vyrovnané celý zápas, škoda, že jsme ke konci neudrželi vedení. Tam byla velká chyba v obraně a proto jsme zbytečně ztratili dva body.

V čem byl největší rozdíl mezi soupeři?

Dnes byl soupeř o poznání silnější. U Mělníka bylo znát, že hraje spodek tabulky, Žďár má letos hodně silný tým a je vidět, že tam mají starší kluky, kteří bojují. Je to ale hlavně o šancích, kdo dá víc gólů, tak vyhraje.

Podařilo se ti dát gól, jak jsi viděl celou situaci ze svého pohledu?

Byla to střela z vetší dálky. Myslím si, že hlavně rozhodlo to, že gólman moc přes obránce neviděl. Jsem rád, že puk zapadl do sítě.

Zápas rozhodly až nájezdy, chtěl jsi jet nebo o tom rozhodl trenér?

Tak samozřejmě jsem chtěl jet, ale v týmu na to máme šikovnější hráče. Já dostal důvěru, což byla možná škoda. (směje se)

Váš kádr teď zužuje velká marodka, jak to vypadá se stavem hráčů?

Máme marodku hlavně co se týče obrany, útočníků máme dost, ale obránců málo. V obraně tak musí hrát útočníci, kteří v životě obranu nehráli, což je na hře velice znát.

Otázka na závěr, co do příště zlepšit, aby z toho byly tři body?

No tak celkově všechno, více bruslit a hlavně proměňovat šance. Párkrát jsme v zápase jeli sami na bránu nebo dva na jednoho, to se musí jednoznačně dávat.

Díky za rozhovor.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu