14. 10. 2012 | Eva Streichsbierová

Dneska bych asi trefil i stéblo slámy, kdyby leželo přede mnou, smutnil Protivný

Dva domácí zápasy za sebou, žádný bod a pouhý jeden vstřelený gól. To je nelichotivá bilance, která aktuálně patří havlíčkobrodským hokejistům. Po porážce v derby s Třebíčí přišla v sobotu další od Olomouce. Hanáci si odváželi zasloužené vítězství 3:1. „Nevím, co k tomu říct. Jestli jsme byli nějak zatavení,“ krčil po utkání rameny smutný brodský obránce Tomáš Protivný.

Rebelové propadli skoro ve všem. Jediné, co zvládli na výbornou, bylo odbráněné dvouminutové oslabení třech proti pěti. „Zato přesilovky nám vůbec nešly,“ věděl šestadvacetiletý bek. „A konkrétně já osobně bych dneska trefil i stéblo trávy, kdyby přede mnou leželo,“ postěžoval si.

Důkazem jeho slov byla situace, která předcházela třetímu gólu Olomouce. Právě Protivný při končící přesilovce napálil před sebou stojícího soupeře a z rychlého brejku následně Hanáci zpečetili osud zápasu. „Měl jsem to propálit, ale nepodařilo se. Pak jsme se navíc špatně dohodli s Pavlasem (Jan Pavlík – pozn. red.). Já myslel, že to odcouváme a on proti jednomu vyjel. No a já už to nestihl,“ povzdechl si Protivný.

Hosté předvedli v Kotlině celkově výborný výkon, přičemž skvěle zvládli především hru v oslabení. Rychle přistupovali k Rebelům a jejich čas na rozehrávku tak sráželi na minimum. „To je pravda,“ souhlasně pokyvoval hlavou urostlý obránce. „Měli jsme nějaké nazkoušené věci z tréninku, ale vůbec se nám je nepodařilo sehrát. Hned stáli u nás,“ dodal.

Jediný gól havlíčkobrodského týmu zaznamenal v 26. minutě Petr Polodna. Víc radosti už ovšem soupeř domácím nepovolil. „Moc jsme chtěli vyhrát, jenže nám to nešlo. Pak už do toho jdete na krev, a čím víc chcete, tím to jde míň,“ hlásil Protivný. „Měli jsme sérii osmi zápasů, ve kterých jsme bodovali a teď máme tři porážky v řadě,“ smutnil.

Navíc čeká Rebely pondělní cesta na led Mladé Boleslavi, tedy aktuálního lídra soutěže. „Nemáme co ztratit, můžeme jenom překvapit. Oni už taky musí jednou prohrát a třeba nás podcení,“ přeje si brodský obránce. „Nálada v kabině je pořád dobrá. Výhra i prohra trvá do dvanácti, takže tuhle porážku hodíme za hlavu, vezmeme si z ní ponaučení a jedeme dál,“ burcuje.

Každopádně se budou muset trenéři havlíčkobrodského mužstva znovu obejít bez dvojice útočníků – Milan Kostourek, Miroslav Třetina. Oba totiž zůstávají se svými zraněními na marodce. „Hodně nám chybí,“ přiznává Protivný. „Hlavně Kosťa měl skvělou fazonu. Úplně se rozpadl celý útok, kterému to šlapalo. Vlastně všichni si teď zvykáme na nové složení,“ říká.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu