30. 9. 2012 | Richard Wagner

Starší dorost si zpestřil sezonu Red bull cupem, se Salzburgem prohrál

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Druhá nejvyšší mládežnická kategorie Rebelů se dnes v Kotlině postavila silnému soupeři z Rakouska. V rámci Red bull cupu se mladí Rebelové střetli s vrstevníky ze Salzburgu. Proti rakouskému týmu, jenž je složen z hráčů několika národností, dokázali Rebelové držet krok až od poloviny utkání. O jediný zásah Broďáků se postaral Matias Mäki. Velmi dobrým výkonem se prezentoval brankář Čeněk Novák.

Salzburg ukázal svou sílu a vydobyl si vedení

Hokejisté z Rakouska začali výborně, vytvořili si velký tlak a Čeněk Novák se měl co ohánět. Pýchovu střelu však skvěle vyrazil betonem. Český kapitán ve službách rakouského celku však následně rozjel akci, na jejímž konci stál Adam Hasčič, který v závaru před brankou nezaváhal. Domácí muž s maskou byl neustále v permanenci a v oslabení vytáhl další výborný zákrok proti Slovákovi Kristianovi Pospíšilovi. Na druhé straně se do obrovské šance dostal Ludvík, ale ten z pravého křídla trefil jen tyč Mayerovy branky. Neudeřilo na jedné straně, udeřilo na protějším břehu. Strobl našel křižnou přihrávkou přes brankoviště Daria Winklera, který přišpendlil puk pod břevno. Rudí býci mohli své vedení navýšit v osmnácté minutě, ale dorážku Maďara Nagyho do poloodkryté branky skvěle vytáhl betonem Novák.

Rebelové se prosadili pozdě

Ani ve druhé třetině se obraz hry příliš nezměnil a Rakušané byli aktivnější. Do samostatného úniku se dostal Adam Hasčič, ale brankář Rebelů jej vychytal ramenem. Domácí mág byl poté příliš krátký na utěšenou ránu Daria Winklera, která zaplula z mezikruží nad jeho lapačku. A pro domácí barvy bylo ještě hůře. Wachter vysunul kupředu Maxe Eggera, který v nájezdu nedal střelou mezi betony Novákovi šanci. Také Havlíčkobrodští se dočkali gólové radosti. Filip Nováček našel na brankovišti volného Matiase Mäkiho, který přehodil padajícího brankáře Red bullu. Ani inkasovaná branka Salzburg nepoložila a i nadále byl aktivnější, ale Novák Rebely několikrát podržel.

Bezgólová třetí třetina

Ihned zkraje třetí části se objevili Salzburští třikrát před domácím gólmanem, který však své barvy opět podržel. Slabší pasáž hry, kdy se toho na ledě moc nedělo, přerušil svou individuální akcí Pavel Pýcha, jenž se zjevil sám před brankou, ale rodící se požár opět uhasil Čeněk Novák svým betonem. Následně se po tvrdém souboji u mantinelu sesunul k ledu Liridon Dupljaku, který měl zřejmě vyražený dech, ale nakonec odjel na střídačku po svých. V samotném závěru zápasu hráli Rebelové dvě minuty v přesilovce pět na tři. Hned několikrát se ocitli v dobré střelecké pozici, ale Moritz Mayer předvedl sérii několika výborných zákroků.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

turn.. kolo, neděle 30.9.2012 od 12:00
1:4
(0:2, 1:2, 0:0)
Havl. Brod - Salzburg

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 36. Mäki (Nováček) - 6. Hasčič (Nagy, Pýcha), 15. Winkler (Strobl, Lahoda), 28. Winkler (Minajevs, Kainz), 31. Egger (Wachter). Rozhodčí: Marek Honza - Filip Honza, Vít Stehlík. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 35. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:4, 1:4.

Sestavy

Havl. Brod

Č. Novák - D. Vala "A", Ficek, Klofáč, Krajcigr, Mendl, Hlídek, Kudvík "C", Dupljaku, Nováček, Krajhanzl, Málek, Polák, Přibyl, Mäki

Salzburg

Mayer (Nikolič) - Pýcha "C", Wolf, Lancsar, Nussbaumer, Minajevs, Kainz "A", Hasčič, Wachter, Pospíšil, Egger, Winkler, Rosenlechner, Strobl, Nagy, DeLorenzo, Lahoda, Fursa

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu