28. 9. 2012 | Richard Wagner

Aktuálně nejlepší celek ligy má před sebou těžký úkol, potvrdit svou pozici v domácím prostředí

Rebelové před sebou mají další kolo, ale to bude oproti těm předchozím v něčem specifické. Rebelové totiž momentálně vládnou prvoligové tabulce, do jejíhož čela se dostali díky výhře 3:1 nad Benátkami nad Jizerou. Havlíčkobrodští však proti sobě nebudou mít lehkého soupeře. Do Kotliny totiž přijede Kadaň, která se v posledních kolech začíná zvedat. Na výběr trenérského dua Karel Dvořák - Milan Chalupa tak čeká další náročná šichta. V sobotu 29. září bude navíc ještě těžší v tom, že se vše bude odehrávat před domácím publikem v Kotlině. Již čtvrté domácí utkání začíná v tradičních 17:00.

HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Kadaň

Souboj soupeřů

znak týmu znak týmu
4-1-1-0 bilance 2-0-0-6
1., 15 bodů umístění 11., 6 bodů
26:16 skóre 15:15
7:3 (Beroun) nejvyšší výhra 4:1 (Beroun)
4:5 sn (Hr. Králové) nejvyšší prohra 3:5 (Ústí n. Labem)
32,35% využití přesilových her 8%
Ladislav Rytnauer (6+7),
Martin Ondráček (5+8),
Milan Kostourek (3+10)
nejproduktivnější hráč Jiří Charousek (5+0)
Ladislav Rytnauer 6 gólů nejlepší střelec Jiří Charousek 5 gólů
Milan Kostourek 10 asistencí nejlepší nahrávač Nikola Gajovský,
Martin Szakal oba 4 asistence
Radim Ostrčil (1+3) nejproduktivnější obránce Martin Szakal (0+4)
Martin Ondráček (Ú),
Ladislav Rytnauer (Ú) oba +8
nejlepší hráč v +/- Martin Mazanec (O) +4
Lukáš Endál (Ú),
Roman Vondráček (Ú),
Jan Knotek (Ú)
všichni -4
nejhorší hráč v +/- Bronislav Andres (Ú) -3
Milan Kostourek 29 TM nejtrestanější hráč Martin Mazanec 20 TM
Daniel Dolejš 93,43%,
Jaroslav Suchan 91,14
úspěšnost brankářů Jan Kaššák 92,50%,
Miroslav Hanuljak 92,26%
Daniel Dolejš 2,2,
Jaroslav Suchan 3,36
průměr inkasovaných gólů na zápas Miroslav Hanuljak 2,43,
Jan Kaššák 3,05

SK Kadaň

Jak si Kadaňští vedou

Kadaňský celek nezažil nejlepší vstup do soutěže. První čtyři kola prohrál, ale v posledních dvou mistrovských zápasech šla kadaňská výkonnost nahoru i výsledkově. Na obranu Severočechů je nutno dodat, že všechna prohraná utkání byla velmi těsná. Za vše hovoří výsledky - 1:2 s Třebíčí a Mladou Boleslaví, 2:3 v Olomouci a 3:5 s Ústeckými Lvy. Ovšem poté přišel zápas na ledě Písku, jejž černožlutí zvládli na výbornou a odvezli si od Otavy tři body. Zatím poslední kolo postavilo Kadani do cesty berounské Medvědy, jež dokázali udolat až v závěrečných minutách.

Kdo táhne tým kupředu

Zkušenosti v brance se vždy hodí a dravé mládí mezi tyčemi také není na škodu. V brankovišti Kadaně nalezneme oba tyto faktory. Již velezkušeným harcovníkem je Miroslav Hanuljak, jemuž kryje záda dvojka mladých gólmanů Jan Kaššák a jeho jmenovec Strmeň. Zadní řady hokejistů z Podkrušnohoří řídí zkušení hráči, jejichž jména jsou pro útočníky již velmi známá. Jde o Jakuba Trefného, druhého nejproduktivnějšího obránce Kadaně, Petra Macháčka, jenž stíhá nastupovat i v extraligovém Chomutově, a konečně i nejlepšího obránce co do počtu získaných kanadských bodů Martina Szakala. Opomenout nesmíme ani Aleše Pavlase, havlíčkobrodského odchovance, který stejně jako Macháček hraje souběžně i za Piráty.

Přední linie černožlutých honců puku řídí nejlepší střelec týmu Jiří Charousek, který již do soupeřových sítí nastřílel pět gólů. Pro někoho možná překvapivé jméno okupuje druhé místo pořadí kanadského bodování. To totiž drží věkem ještě junior Radek Hrabák, který letos poprvé vyjel na prvoligový led. Dlouholetá opora Mladé Boleslavi, která loňskou sezonu strávila v Chomutově, odkud byla letos poslaná na farmu do Kadaně, je se stejnou bilancí jako Szakal nejlepším nahrávačem týmu. Řeč je o Nikolovi Gajovském, který je v řadách Severočechů vítanou posilou. Velkou perspektivou v útoku Podkrušnohoranů je i další chomutovský junior Danko Deveri, který však v letošní sezoně ještě nebodoval.

Kadaň bez Jíry

Severočeši přijedou do Kotliny bojovat bez jednoho ze svých tahounů. Petr Jíra začal zápas s Berounem výborně - ve třetí minutě otevřel skóre po průniku po křídle. Ovšem to ještě nevěděl, že o pět minut později nastanou jedny z jeho nejhorších chvil v jeho kariéře. Po souboji s Alešem Padělkem musel být odvezen do nemocnice v Mostě. Jíra dostal nepříjemný zásah do obličeje, zasaženo bylo i oko a lékaři si dokonce pohrávali s myšlenkou, že Jírův zrak by mohl být poškozen, ale tuto teorii naštěstí vyvrátili. Nicméně severočeský šutér zůstane na několik zápasů mimo hru.

Minulé zápasy:

HC Benátky n. Jiz. - HC Rebel 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 34. Dušek (Vlach, Vitásek) - 2. Polodna (Endál, Třetina), 2. Rytnauer (Ondráček, Kostourek), 45. Endál (Morava, Kostourek). Rozhodčí: S. Mertl - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 8:10. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 209. Střely na branku: 36:24. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Suchan) - Jelínek, Ostrčil, Pavlík, Protivný, Morava, Soldán, Blažek - Meidl, Štěpánek, Semorád, Endál, Třetina, Polodna, Rytnauer, Kostourek, Ondráček, Vondráček, Knotek, Stehlík, Musil.

SK Kadaň - Medvědi Beroun 1933 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 3. Jíra (Hrabák), 48. Charousek (Seman.), 54. Macháček, 58. Tvrdek (TS) - 4. Malý (Karpov, Vostřák). Rozhodčí: Hejduk - Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Střely na branku: 38:27. Průběh utkání: 1:0, ,1:1, 4:1.

SK Kadaň: Hanuljak (Kaššák) - Kolář, Szakal, Opalek, Macháček, Trefný, Mazanec, Kolčava, Hoffmeister - Kůs, Charousek, Seman - Stoklasa, Tvrdek, Račuk - Hrabák, Gajovský, Jíra - Ton, Kroupa, Hanták

Vzájemná bilance obou soupeřů

Rebelové v sobotu nastoupí k jubilejnímu pětadvacátému vzájemnému prvoligovému utkání s Kadaní. Podíváme-li se na to, kdo je v těchto soubojích úspěšnější, tak zjistíme, že jsou to Rebelové. Ovšem je to jen o malý chlup z asijského Jaka, jelikož Havlíčkobrodští vyhráli třináctkrát (z toho pětkrát až v nastaveném čase) a na černožluté komando zbývá ostatních jedenáct úspěchů (dvakrát v nastaveném čase). Kadaňští půjdou do zápasu s cílem přiblížit se srovnání série a hlavně - získat další body do tabulky.

Počet odehraných zápasů: 24
Bilance: 8-5-2-9
Výsledky: 3:4, 2:0, 1:3, 6:1, 4:1, 1:0p, 1:4, 4:3sn, 1:2, 1:2p, 6:3, 2:3, 2:1, 1:2, 3:2, 3:4, +4:3p, +4:2, +3:4p, +6:3, 3:2p, 2:4, 1:4, 2:1p
Skóre: 66:58

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu