26. 9. 2012 | Richard Wagner, Ladislav Vácha

Starší dorostenci doma neuspěli, Mladá Boleslav si odvezla všechny tři body

Mladí Rebelové se po začátku nového soutěžního ročníku zatím trápí. Ze šesti odehraných utkání se jim podařilo zvítězit jen nad Hradcem Králové, který v domácím prostředí zdolali 3:1. Ke třem bodům ze souboje s Královskými lvy ještě přidali jeden bod, když v Jihlavě prohráli až po samostatných nájezdech. Chuť si určitě chtěli spravit v sedmém zápasu, k němuž do Kotliny dorazila Mladá Boleslav, jež byla před úvodním buly na úplném chvostu extraligové skupiny Střed. Po dvou třetinách vedli Středočeši 2:0, ale v závěrečném dějství snížil Štěpán Mozr a v poslední minutě Rebelové vyrovnali, ale gól padl až po odpískání. Hostům tak přidal pojistku na tříbodový zisk Stanislav Brzák.

1. třetina: Mladá Boleslav si vytvořila náskok

První vážnější šanci si vytvořila Mladá Boleslav, ale Marks ve svém nájezdu neuspěl, jelikož jej vychytal Vaněček. Rebelové následně ujeli dva na jednoho, ale Dupljaku trefil jen betony Ašenbrennera. V polovině první třetiny se již skóre měnilo. Rebelové propadli u pravého mantinelu a na brankovišti vznikla trma vrma, v níž se nejlépe zorientoval Stanislav Brzák, jenž našel hůl Václava Krupičky, který puk přišpendlil pod Vaněčkovo břevno. V závěru třetiny měli Rebelové obrovskou šanci na srovnání, jelikož hráli dvojnásobnou přesilovou hru, ale ta zůstala nevyužita. Ašenbrenner svůj tým několikrát podržel.

2. třetina: Hosté navýšili své vedení

Hokejisté z města Škodovek začali druhou třetinu výborně. Rebelové nevyhodili puk ze své třetiny, ke kotouči se dostal Jakub Durdil, který si pohrál s Vaněčkem a zasunul puk za jeho záda. Havlíčkobrodští hokejisté se snažili o snížení, ale jejich akce postrádaly potřebnou přesnost. Nebezpečnější byla Mladá Boleslav, která se dostala do nájezdu dva na jednoho, ale Brzák nedokázal přesně nahrát. Podobnou akci si v závěru třetiny vyzkoušeli i Rebelové, ale Mäki zakončoval z poměrně velkého úhlu, a tak měl mladoboleslavský muž s maskou lehkou práci.

3. třetina: Rebelové snížili, ale vyrovnání jim uteklo

Na začátku závěrečné části dostal výběr Richarda Cachnína druhou šanci v přesilovce pět na tři. Tentokrát trvala třiapadesát vteřin, ale Rebelům se příliš nepovedla a Ašenbrenner si všechny střely pohlídal. Havlíčkobrodským hokejistům se však povedlo snížit. Rebelové po vyhraném vhazování způsobili závar před brankou Mladé Boleslavi, kde se nejlépe zorientoval Štěpán Mozr, který pokořil dezorientovaného gólmana. Domácí hokejisté ožili a hnali se za vyrovnáním, ale na trestnou lavici putoval Cívka. Havlíčkobrodští však přeci jen dokázali dostat puk za záda Patrika Ašenbrennera, ale kotouč se objevil za čárou až po odpískání rozhodčího. Následovalo vhazování a Broďáci odvolali Vaněčka z branky. Buly však vyhrála Mladá Boleslav a Stanislav Brzák zavezl kotouč do odkryté klece, čímž stanovil konečný výsledek zápasu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 0 2
Dominik Cívka 0 0 0 0 2
Liridon Dupljaku 0 0 0 -1 0
Václav Ficek 0 0 0 -1 0
Ondřej Hlídek 0 0 0 -1 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 -1 0
Jan Krajcigr 0 0 0 0 0
David Krajhanzl 0 0 0 -1 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 -1 0
Matias Mäki 0 0 0 -2 0
Patrik Málek 0 0 0 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 0
Štěpán Mozr 1 0 1 0 0
Martin Polák 0 0 0 -1 4
David Vala 0 0 0 -2 0
Lukáš Vala 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 60 35 2 33 94,29 0 0

Ohlasy k utkání

8. kolo, středa 26.9.2012 od  
1:3
(0:1, 0:1, 1:1)
Havl. Brod - Ml. Boleslav
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 52. Mozr - 11. Krupička (Brzák), 25. Durdil, 60. Brzák (Durdil). Rozhodčí: Tomáš Veselý - Viktor Novák, David Potůček. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Sestavy

Havl. Brod

Vaněček (Č. Novák) – Cívka, Ludvík (C), Přibyl, Klofáč, Hlídek, Bancíř, L. Vala, Ficek, Mendl, Krajcigr, Polák, Krajhanzl, Mozr, Málek, D. Vala, Dupljaku, Mäki.

Ml. Boleslav

Ašenbrenner (Jan Plíšek) – Verner, Semrád, Nastoupil, Šír, Bašus, Jakub Plíšek (C), Hercig, Nedbal, Černý, Krupička, Pravda, Ďurač, Švejda, Brzák, Marks, Němec, Tržický, Groer, Durdil.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu