24. 9. 2012 | Richard Wagner

David Bušek: V našich silách bylo znovu zápas srovnat, kdybychom hráli lépe a proměňovali šance

Mladší dorostenci odehráli v neděli již čtvrtý zápas nového ligového ročníku. Do cesty se jim postavily Pardubice, které si z Kotliny odvezly vysoké vítězství v poměru 7:3. Rebelové po první třetině prohrávali 1:3, ale dokázali se semknout a srovnat na 3:3, ale hosté nakonec dokázali zápas strhnout opět na svou stranu. O vyrovnávací branku se postaral David Bušek, pro nějž to byla premiérová branka v ligové kariéře za kategorii mladšího dorostu.

Rebelové nezažili nejlepší vstup do zápasu a po úvodních dvaceti minutách ztráceli dva góly. „Ta první třetina byla špatná, soupeř nás jasně přehrál,“ měl jasno Bušek. V prostřední pasáž zápasu se však Benákova družina zvedla a dokázala zápas srovnat, nakonec se ale radovaly Pardubice. „Druhá třetina se nám povedla, dokázali jsme srovnat, ale třetí byla z našeho pohledu hodně nepovedená a soupeř nás jasně přehrával,“ pokračoval v hodnocení. „Pardubice nás dneska přehrály ve střelbě. My jsme měli za první třetinu asi pět střel, zatímco ony jich měly asi dvanáct,“ uvedl největší rozdíl mezi oběma soupeři.

Běžela třicátá minuta a Rebelové měli velký tlak. Předchozí vstřelená branka je velice nabudila a Pardubice se dopustily faulu. Na trestnou lavici putoval Dominik Bureš a Havlíčkův Brod přesilovku využil, čímž dorovnal stav zápasu. Postaral se o to právě David Bušek, který na pravém kruhu vypálil, a mohl si tak vychutnat radost z první vstřelené branky za mladší dorostence ve své kariéře. „Je to paráda, emoce byly hodně dobré. Jakub Lacina mi to namazal na kruh, já to napálil a padlo to tam,“ zářil štěstím Bušek.

Jenže pak přišlo dvojité vyloučení a hokejisté z města perníku se dostali na koně. Marek sice dlouho držel naděje Rebelů nad vodou, ale těsně před návratem obou hráčů na led se Pardubice dostaly zpět do vedení. „Já jsem byl na ledě a myslím si, že se to dalo ubránit, ale bohužel - stalo se. V našich silách bylo znovu zápas srovnat, kdybychom hráli lépe a proměňovali šance,“ věděl.

Rebelové po první třetině vyměnili maskované muže a za Jana Brože nastoupil do branky David Marek, jenž v předchozím souboji s Táborem udržel čisté konto, ale proti ČSOB Pojišťovně začal zápas na lavičce. „David Marek chytá třetí zápas za mladší dorost a chytá výborně. Honzovi Brožovi se zápas příliš nevyvedl, ale Marek jej dnes nahradil perfektně,“ zhodnotil výkon obou maskovaných mužů.

Další kolo zavede mladé Rebely na led Hradce Králové. Zápas se měl hrát původně v pátek, ale byl přeložen na čtvrtek. Místo konání zůstalo v malé hale v Hradci Králové. „Rádi bychom napravili toto zaváhání, ale musíme zlepšit střelbu a bruslení,“ prozradil, co budou muset Havlíčkobrodští do příštího zápasu zlepšit.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu