23. 9. 2012 | Adam Karas

O další body se Rebelové utkají s Draky již v pondělí

Velmi nabitý program první ligy přináší jeden zápas za druhým. Rebelové měli pouze jeden den na odpočinek a hned v pondělí 24. září přivítají na domácím ledě v průběžném pořadí devátý Salith Šumperk. Bojovníci z Kotliny zatím hrají parádní hokej a body sbírají jak na běžícím páse. Prohráli pouze jednou, a to až v samostatných nájezdech. Podaří se jim přidat k dosavadním devíti bodům další tři a zaútočit na čelo tabulky? O tom se můžete přesvědčit na vlastní oči v Kotlině od 17.30 hod.

Myslím, že to bude úplně jiný zápas, i když styl asi zůstane stejný. Šumperk je hodně nepříjemný soupeř, který bude vycházet z dobré obrany a sázet na rychlé protiútoky. A to si musíme pohlídat,“ má jasno trenér Dvořák. „Věřím, že po těch prvních zápasech jsme na tom psychicky líp a že utkání doma zvládneme,“ přeje si.

HC Rebel vs. Salith Šumperk

znak týmu znak týmu
2-1-1-0 bilance 2-0-0-2
3., 9 bodů umístění 9., 6 bodů
19:13 skóre 11:12
7:3 (Beroun) nejvyšší výhra 4:2 (Beroun)
4:5 sn (Hradec Králové) nejvyšší prohra 4:7 (Písek)
30,43% úspěšnost přesil. her 15,38%
Martin Ondráček a Ladislav Rytnauer
oba 11 bodů
nejproduktivnější hráč Daniel Vrdlovec 4 body (0+4)
Martin Ondráček 5 gólů nejlepší střelec Aleš Holík 2 góly
Ladislav Rytnauer 6 asistencí nejlepší nahrávač Daniel Vrdlovec 4 asistence
Radek Novotný, Radim Ostrčil
oba 3 body
nejproduktivnější obránce Jiří Suchý, Tomáš Pastor
oba 3 body
Martin Ondráček a Ladislav Rytnauer
oba +7
nejlepší hráč v +/- Daniel Vrdlovec +2
Roman Vondráček, Jan Knotek
oba -4
nejhorší hráč v +/- 6 hráčů -2
Milan Kostourek 27 minut nejtrestanější hráč Filip Stoklasa a Aleš Holík
oba 8 minut
Daniel Dolejš 91,55%,
Jaroslav Suchan 91,14 %
úspěšnost brankářů Tomáš Štůrala 91,18%,
Vratislav Vajner 88,00%
Daniel Dolejš 2,90,
Jaroslav Suchan 3,36
průměr inkasovaných gólů na zápas Tomáš Štůrala 2,80,
Vratislav Vajner 3,83

Na koho si dát pozor

Salith Šumperk

Aleš Holík, ač obránce, dal nejvíce gólů z hráčů Šumperka, podařilo se mu jako jedinému z týmu skórovat dvakrát ze čtyř zápasů. V ostatních týmových statistikách je nejlepší především bývalý hráč Havlíčkova Brodu Daniel Vrdlovec. Dosud sice ještě neskóroval, prezentoval se ale čtyřmi přesnými gólovými přihrávkami. Mezi tradiční tahouny patří zkušený Karel Plášek a v minulých sezonách produktivní Jakub Hulva. Proti Dolejšovi se pak na druhém konci kluziště v bráně pravděpodobně představí Tomáš Štůrala, který má v současnosti 91,18ti procentní úspěšnost. Záda mu bude krýt Vratislav Vajner.

Čtvrté kolo: Domácí výhra s Berounem

Po neúspěchu v Písku museli Šumperští pomýšlet na bodový zisk na své horké půdě. Cestu za jejich vítězstvím lemovaly především rány beků. V první třetině si své první branky v dresu Draků připsali Tomáš Pastor a Patrik Vrána, třetí gól pak přinesla rána Tomáše Sedláka chvíli před koncem druhé třetiny. V poslední dvacetiminutovce však vyrovnání ze strany hostů ještě několikrát povážlivě viselo ve vzduchu.

Salith Šumperk – Medvědi Beroun 1933 4:2

Třetiny: 2:0, 1:2, 1:0. Branky a asistence: 9. Pastor (Brunec), 13. Vrána (Červenka, Kindl), 40. Sedlák (Hlinka, Hulva), 60. Hulva - 25. Doležal (Padělek), 30. Padělek (Vostřák, Nedvěd).Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1.Střely na bránu: 37:31. Diváci: 1346. Rozhodčí: A. Jeřábek - Jureček, Rychlý. Průběh utkání 2:0, 2:2, 4:2.

Salith Šumperk: Štůrala - Holík, Gewiese, Sedlák, Pastor, Suchý, Vrána, Novotný - Staněk, Vrdlovec, Plášek - Brunec (15. Stoklasa), Hulva, Hlinka - Haas, Kindl, Červenka - Cink, Skoumal, Blinka

Bilance v první lize

Rebelové v ligových zápasech narazili na Šumperk celkem desetkrát. Bilance je celkem vyrovnaná. Nejvyšší dosavadní výhrou havlíčkobrodské družiny je výsledek 7:0, jenž mohli diváci vidět v Kotlině během sezóny 2011/12. Naopak Draci s radostí vzpomínají na poslední utkání loňské sezóny, kdy sice prohrávali 0:2, ale pak přišel bleskový obrat, jenž Drakům přinesl výhru 6:2.

Počet odehraných zápasů: 10
Bilance: 4-1-2-3
Výsledky: 1:4, 4:2, 3:2, 4:5sn, 4:3sn, 2:5, 7:0, 4:5p, 4:2, 2:6
Skóre: 35:34

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu